Emilia-Romagna joacă în avans și stabilește că sezonul estival de pe Rivieră va începe sâmbătă, 23 mai, în loc de luni 25, aşa cum fusese programat iniţial, potrivit Rainews citată de Rador.

Distanță de siguranță, steward și curățenie: aceştia sunt pilonii liniilor directoare la care s-au adaptat stațiunile de pe litoralul Romagna pentru a-şi putea primi clienţii încă din acest weekend. Protocoalele prevăd o suprafață minimă de 12 metri pătrați pe umbrelă, iar între șezlonguri trebuie să existe o distanţă de cel puțin un metru și jumătate. Locurile sau umbrelele vor fi numerotate și repartizate. Pe plajă vor exista stewarzi special instruiți pentru a-i însoți pe oaspeți la umbrelă sau la șezlong.

În ceea ce privește mesele, acestea vor fi comandate printr-un serviciu de delivery, putând fi consumate pe plajă, sub umbrelă. O altă alternativă sunt zonele de catering care pot garanta distanțarea socială. Spațiile de joacă pentru copii vor fi delimitate și vor avea un acces limitat. Toaletele, dușurile și cabinele vor trebui curățate și dezinfectate în fiecare zi și la fiecare schimbare de clientelă.