Doi români care lucrau la un abator din Regatul Țărilor de Jos au fost testați pozitiv la COVID-19, transmite, joi seara, Ministerul Afacerilor Externe (MAE), instituția precizând că, în total, în acea companie lucrează 270 de români, potrivit Mediafax.

Testare coronavirusFoto: Vladimir Smirnov / TASS / Profimedia

„Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Haga, s-a autosesizat în urma informațiilor apărute în mass-media locală referitoare la testarea pozitivă pentru infecția cu COVID-19 a mai multor lucrători ai unei companii de prelucrare a cărnii din localitatea Groenlo, provincia Gelderland, Regatul Țărilor de Jos, și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale și pe lângă reprezentanții companiei în cauză pentru a verifica dacă printre persoanele testate pozitiv sunt și cetățeni români. Potrivit datelor preliminare obținute de către misiunea diplomatică, în cadrul companiei respective își desfășoară activitatea aproximativ 270 de cetățeni români, iar printre persoanele infectate se regăsesc și doi cetățeni români”, transmite MAE.

Conform sursei citate, starea de sănătate a celor doi cetățeni români confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 este bună, aceștia fiind asimptomatici.

„Numărul total al angajaților diagnosticați cu COVID-19 urmează să fie comunicat după finalizarea tuturor procedurilor de testare și centralizare a rezultatelor. La nivelul misiunii diplomatice nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară din partea cetățenilor români care își desfășoară activitatea la compania respectivă”, precizează sursa citată.

Ambasada României la Haga subliniează că menține legătura atât cu autoritățile locale, cât și cu reprezentanții companiei, fiind pregătită să acorde asistența consulară necesară, în limita competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19.