Un bebeluș de doar două zile a murit din cauza coronavirusului în Africa de Sud, devenind una dintre cele mai tinere victime ale COVID-19, anunță BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mama acestuia a fost diagnosticată cu noul coronavirus iar ulterior și copilul a fost testat pozitiv, a anunțat ministrul sănătății sud-african, adăugând că bebelușul s-a născut prematur și a avut nevoie de asistență respiratorie.

„Din nefericire am înregistrat primul deces neonatal din cauza COVID-19. Bebelușul avea două zile născându-se prematur”, a declarat dr. Zweli Mkhize, ministrul de resort, adăugând că „acesta a avut probleme cu plămânii care au necesitat ventilație artificială imediat după naștere”.

Întrebat de către BBC dacă aceasta este cea mai tânără victimă înregistrată în Africa din cauza noului coronavirus, directorul Centrului African pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), dr. John Nkengasong a declarat că „din câte știm acesta este primul caz de care CDC Africa a luat cunoștință”.

Bebelușul s-a născut cu ritm cardiac scăzut iar medicul legist a notat drept cauză primară a decesului encefalopatie hipoxic-ischemică severă, însemnând că creierul acestuia a fost deprivat de sânge și oxigen, în timp ce COVID-19 matern a fost listat drept cauză secundară.

La nivel mondial au fost raportate și alte victime extrem de tinere ale noului coronavirus, inclusiv un bebeluș de doar trei zile care a murit în 5 mai în Marea Britanie. Și în cazul respectiv mama a fost diagnosticată cu COVID-19 iar bebelușul a fost testat pozitiv imediat după naștere.