Purtarea măștii, obligatorie în toate spațiile închise și în mijloacele de transport: Excepție fac copiii sub 5 ani și persoanele care suferă de boli ce afectează capacitatea de oxigenare

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 20 mai 2020, 15:28 Actualitate | Coronavirus


Masca medicala
Foto: Hotnews
Masca de protecție trebuie purtată obligatoriu, pe perioada stării de alertă, în orice spațiu public închis, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă, pe toată durata prezenței în oricare din spațiile închise ale incintei. Un ordin comun al Ministerului Sănătății și al Ministerului Afacerilor Interne privind instituirea obligativității purtarii măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS CoV-2 pe durata stării de alertă a fost aprobat miercuri de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.


Cine este exceptat. Ordinul prevede că, în funcție de evaluarea riscului efectuată de medicul de medicina muncii al unității sau medicul de medicină școlară, după caz, pot exista unele excepții, astfel:
 • angajatul este singur în birou sau se află minim 2 m între persoanele din acel birou, cu condiția aerisirii camerei, cel puțin la două ore și se asigură dezinfecția suprafețelor;
 • persoana suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare;
 • persoana desfășoară activitați fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescuta, etc.);
 • prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;
 • vorbitorii în public cu condiția respectării distanței de 3 metri.
 • elevii/studenții doar în timpul orelor de curs, dacă se respectă distanțarea corespunzătoare;
 • copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Angajatorul sau conducătorul instituției are obligația de a elabora propriile proceduri pe baza evaluării de risc pentru fiecare angajat, în funcție de programul de lucru, specificul activității desfășurate, structura organizatorică, structura incintei, prevede Ordinul adoptat astăzi.

Medicii de medicina muncii vor face evaluarea de risc și vor emite recomandări privind necesitatea purtării măștii pentru angajați, iar responsabilul SSM va face instruirea angajaților în ceea ce privește securitatea și sănătatea în muncă.

Măștile sunt eficiente dacă sunt folosite în combinație cu curățarea frecventă a mâinilor cu soluție pe bază de alcool sau cu apă și săpun. Mai exact, înainte de a utiliza masca, mâinile trebuie igienizate (cu soluție pe bază de alcool sau cu apă și săpun). Masca de protecție trebuie să acopere atât gura cât și nasul și să fie schimbată o dată la 4 ore sau ori de câte ori aceasta s-a umezit sau s-a deteriorat;

Masca nu se atinge în timpul purtării,
iar în cazul atingerii măștii, mâinile trebuie igienizate cu soluție pe bază de alcool sau cu apă și săpun.

După utilizare, masca se aruncă de îndată într-un spațiu special amenajat, preferabil cu capac, operațiune urmată de igienizarea mâinilor. NU se recomandă reutilizarea măștilor medicale.

Măștile nemedicale se spală zilnic la o temperatură de 60-90 C și se calcă cu fier de călcat prevăzut cu abur, la temperatură maximă.

Pentru copiii cu vârsta de 5 ani sau mai mare este recomandată purtarea măștilor nemedicale (din material textil).

În cazul apariției febrei/tusei/strănutului, purtarea măștii este recomandată în orice circumstanță (ex: în spațiile deschise, la domiciliu).

Documentul elaborat de către specialiștii în sănătate publică din cadrul Ministerului Sănătății și Institutului Național de Sănătate Publică prevede și reguli privind triajul persoanelor pentru accesul într-o incintă.

Astfel, pe durata stării de alertă se instituie obligativitatea instituțiilor și autorităților publice, operatorilor economici și profesioniștilor de a organiza activitatea astfel încât să se asigure la intrarea în sediu efectuarea triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor în condițiile și cu respectarea Instrucțiunilor generale privind măsurile de igienă.

In acest context, pentru personalul angajat, la accesul în sediul unității/instituției, este obligatoriu triajul epidemiologic și dezinfectarea mâinilor.Triajul nu implică înregistrarea datelor cu caracter personal.


Triajul epidemiologic constă în:

 • măsurarea temperaturii prin termometru noncontact (temperatura înregistrată nu trebuie să depășeasca 37,3 C);
 • observarea semnelor și simptomelor respiratorii (de tipul: tuse frecventă, strănut frecvent, stare generală modificată);
 • dacă temperatura înregistrată depășește 37,3 C, se recomandă repetarea măsurării temperaturii, după o perioadă de 2-5 minute de repaus.
 • dacă se constată menținerea unei temperaturi mai mari de 37,3 C sau/și prezența altor simptome respiratorii, persoana este îndrumată către medicul de familie în vederea efectuării unui consult medical:
 • a) dacă se încadrează în definiția de caz suspect COVID 19, medicul de familie îi va recomanda testarea pentru diagnosticarea infecției cu virusul SARS-CoV-2;
 • b) dacă nu se încadrează în definiția de caz suspect COVID 19, medicul de familie va stabili diagnosticul.
Medicul de medicina muncii va avea obligația monitorizării stării de sănătate a angajaților, va face instruirea angajaților în ceea ce privește SSM (Securitatea și Sănătatea în Muncă), dar și evaluarea riscului pentru a decide dacă sunt și alte zone unde nu este obligatorie masca.

Persoanele cu funcție de conducere din fiecare unitate (șefii de structură) au responsabilitatea de a efectua triajul observațional al angajaților din subordinea directă.


Pentru alte persoane decât personalul angajat:

 • Este permis accesul într-o incintă doar pentru persoanele care au motive justificate.
 • În cazul în care este necesară doar predarea unor documente, colete, etc, aceasta se va realiza în afara incintei, direct persoanei căreia îi sunt destinate, cu respectarea măsurilor de prevenire a contaminării cu virusul SARS-CoV-2.
 • Dacă este necesar accesul în incintă, este obligatoriu triajul epidemiologic și dezinfectarea mâinilor. Triajul nu implică înregistrarea datelor cu caracter personal.

Triajul epidemiologic constă în:

 • măsurarea temperaturii prin termometru noncontact (temperatura înregistrată nu trebuie să depășeasca 37,3 C);
 • observarea semnelor și simptomelor respiratorii (de tipul: tuse frecventă, strănut frecvent, stare generală modificată);
 • dacă temperatura înregistrată depășește 37,3 C, se recomandă repetarea măsurării temperaturii, după o perioadă de 2-5 minute de repaus;
 • dacă se constată menținerea unei temperaturi peste 37,3 C sau/și prezența altor simptome respiratorii, persoanei nu i se permite accesul în incintă;
 • dacă temperatura înregistrată nu depășește 37,3 C și nu prezintă alte simptome respiratorii, se permite accesul în incintă, prin preluarea acestuia de la intrare de către un angajat, cu înregistrarea biroului/camerei/ departamentului unde va merge.

Măsurile vor fi aplicate imediat după publicarea Ordinului de ministru în Monitorul Oficial.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

13776 vizualizari

 • +17 (31 voturi)    
  Excepție boli ce afectează capacitatea de oxigenar (Miercuri, 20 mai 2020, 15:31)

  STF [utilizator]

  Una din aceste boli este cea cauzata de acest Covid-19 :)
 • -1 (15 voturi)    
  superb (Miercuri, 20 mai 2020, 15:31)

  Mihai Ioan [anonim]

  acum trebuie sa caut masti si pt copii.
  Da, stiu nu e recomandat sa mergi cu copilul la cumpraturi dar cu el mai trebuie sa merg si la medic sau la dentiest.
  Apropo, in Spania varsta minima e 6 ani.
  • -10 (26 voturi)    
   Mergi in Spania ! (Miercuri, 20 mai 2020, 16:42)

   Martinezu [utilizator] i-a raspuns lui Mihai Ioan

   Acolo e mult mai bine.
   • +7 (13 voturi)    
    altceva inafara de misto de Bucuresti sti? (Miercuri, 20 mai 2020, 17:10)

    Mihai Ioan [anonim] i-a raspuns lui Martinezu

    De ce sa merg in Spania? Te consideri stapan pe terenul asta?
    • 0 (10 voturi)    
     nici macar nu mai sunt pe " terenul asta" (Miercuri, 20 mai 2020, 21:21)

     Martinezu [utilizator] i-a raspuns lui Mihai Ioan

     Am plecat in locuri mai civilizate unde regula este regula.
     Mi-am dat seama ca niciodata " terenul asta" nu are sa isi mai revina ba din contra legea va fi din ce in ce mai mult o bascalie.
     Toate tarile civilizate cu scaun la cap au inteles mai repede sau mai tarziu ca trebuie sa faca ceva .
     Unii cu experienta din Asia au rezolvat-o repede.
     Masti, distantare, teste ..
     Unii mai slab pregatiti au luat la misto si acum platesc cu morti multi, cu sisteme medicale coplesite, insa aplica si ei acum in ceasul 12 regula.
     La noi, e plin de " voi"
     De ce sa port masca eu? Eu am libertate. Fac ceva pe ea de regula. Daca nu o inteleg nu o respect.
     Unii si mai boi dau foc antenelor 5 G. Pentru ca asa li se pare lor normalul.
     Da o sa cauti masti si pentru copii, Asta e legea. Nu e sase ani ca in Spania, e cinci ani ca in Romania. Voi intelegeti sa respectati o lege daca nu e nici un baston langa voi sa va corecteze?
   • -4 (14 voturi)    
    Categoric că pe viitor va fi mai bine în Spania! (Miercuri, 20 mai 2020, 18:05)

    Nyk1 [utilizator] i-a raspuns lui Martinezu

    Ne auzim la toamnă, când temperaturile vor scădea din nou între 0-10 grade și virusul se va răspândi exponențial din nou în condițiile în care purtatul măștilor este luat în derâdere de către populația de românași cu IQ subunitar!
  • +2 (6 voturi)    
   apropo, (Miercuri, 20 mai 2020, 17:17)

   Vlad38 [utilizator] i-a raspuns lui Mihai Ioan

   ai crezut ca sunt sfinti precum lingurita si ei nu au cum sa contacteze virusul? pe langa masca sa stii ca e valabil, pentru copii, si regula cu spalatul pe maini.
  • +1 (5 voturi)    
   exista solutii (Miercuri, 20 mai 2020, 17:53)

   jorj_bv [utilizator] i-a raspuns lui Mihai Ioan

   il duci cu masina personala
   te programezi ca oricum e obligatoriu
   ii pui masca pe figura doar cat sta in spatiu inchis
   la dentist il consulta cu masca pe figura?
   nu ca doctorul ar avea ce face mare lucru - de obicei copii fac rosu in gat si d-alea
  • -2 (8 voturi)    
   Copii (Miercuri, 20 mai 2020, 18:39)

   zigzag [utilizator] i-a raspuns lui Mihai Ioan

   Am tot vazut parinti cu masti insotiti de copii fara masti. Vreti sa aplicati selectia naturala sau de ce?
   • -1 (1 vot)    
    Ai ocazia să întrebi. (Joi, 21 mai 2020, 9:25)

    asavreau [utilizator] i-a raspuns lui zigzag

    Ai învățat expresia//de ce//,îți place și exersezi.Vezi,dacă nu era excepția,nu aveai ocazia să întrebi//de ce//.Tu ce răspuns ți-ai da?Sincer.
 • +4 (26 voturi)    
  cam multe (Miercuri, 20 mai 2020, 15:46)

  sim18 [utilizator]

  Cam multe exceptii... acum se vor trezi multi ca nu pot respira corect..
  • -1 (5 voturi)    
   am (Miercuri, 20 mai 2020, 18:38)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui sim18

   putea introduce în nomenclatorul bolilor sindromul ciolacu?
 • -1 (35 voturi)    
  oare (Miercuri, 20 mai 2020, 15:46)

  Mazeta [utilizator]

  Este permisă purtarea vălului islamic?
  • +4 (6 voturi)    
   numai (Miercuri, 20 mai 2020, 18:36)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   dacă-ți pui masca peste hijab.
  • +5 (7 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 20 mai 2020, 19:20)

   [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

  • +1 (5 voturi)    
   da (Miercuri, 20 mai 2020, 19:35)

   Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   doar apretat
  • -1 (5 voturi)    
   Da,doar de cei care pot dovedi (Miercuri, 20 mai 2020, 19:37)

   persuasiv [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   cu probe,ca sunt mazete.
  • +3 (5 voturi)    
   Raspuns de Radio Erevan (Miercuri, 20 mai 2020, 19:52)

   kkciosuldelahamangia [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Da este permisa, dar decolteul sa fie pana mai jos de v....
 • -4 (24 voturi)    
  Exista masti cu filtre mai serioase (Miercuri, 20 mai 2020, 16:14)

  Lok [utilizator]

  prin care se respira chiar greu. Se utilizeaza la vopsit si in multe alte industrii. Nu lesina nimeni pe acolo. Asa ca isteria mastilor e doar atat.
  • -2 (6 voturi)    
   serios (Miercuri, 20 mai 2020, 17:11)

   Mihai Ioan [anonim] i-a raspuns lui Lok

   Sti ca toti oamenii sunt diferiti inca din nastere, asa ca lasa-o mai moale cu daca eu pot poti si tu.
   • -2 (4 voturi)    
    Om fi diferiti da capacitatea pulmonara e destula. (Joi, 21 mai 2020, 8:31)

    Lok [utilizator] i-a raspuns lui Mihai Ioan

    Daca pui o masca, adaogi un 0.1l (exagerare) de spatiu ce trebuie evacuat. Asta inseamna ca trebuie sa iti creasca volumul respirat de la 1.5-2l la 1.6-2.1l. Cand capacitatea pulmonara la un om normal atinge usor 3-5l. E ca si cum ai respira la un efort usor, dar fara necesitatea de oxigen suplimentar.
  • -3 (9 voturi)    
   Da de undes tii ca nu lesina? (Miercuri, 20 mai 2020, 17:54)

   Lucian Ilea [utilizator] i-a raspuns lui Lok

   mie imi este suficient sa ma duc cu masca nespalata intr-un magazin de tip mall
   si deja am probleme mari cu respiratia
   eu as depune motiune de cenzura acuma daca as fi in locul PSD-ului
   pt ca masurile sunt aberante si Garcea va da amenzi la greu
   in toate tarile politsitii si militienii is prosti
   la noi si mai mult
   • -1 (1 vot)    
    Lucrez des cu vospitori. (Joi, 21 mai 2020, 8:33)

    Lok [utilizator] i-a raspuns lui Lucian Ilea

    Toti fumeaza, stau si 4 ore cu masca pe fata, La inceput filtrele or fi ele mai usoare dar se infunda si incepe sa devina greu bine, plus ca diluantul este in aer mai ca la o punga buna. Dar noi ne plangem de echivlaentul unei carpe pe gura.
   • -1 (1 vot)    
    Nespălații sunt preferații lui COVID. (Joi, 21 mai 2020, 9:34)

    asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Lucian Ilea

    Apropo de faptul că spui că mergi cu masca nespălată.Sincer,majoritatea celor care contestă măsurile de protecție sunt nespălați.Civilizația nu a ajuns la ei și preferă COVID.Și COVID îi preferă.Reglementările țin de civilizație,să te speli frecvent,să nu scuipi pe jos,să nu strănuți infectând pe cei din jur,să nu stai cu degetul nespălat în nas,gură.Să nu te freci la ochi cu mâna nespălată.O fi așa de greu să fii civilizat,să te porți manierat?
  • -1 (1 vot)    
   Există. (Joi, 21 mai 2020, 9:27)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Lok

   Sunt filtre și în magazine și îți poți face o mască personalizată,care să te protejeze bine.Ar fi și mai ieftin.
 • +2 (6 voturi)    
  Cu masaca si fara masca (Miercuri, 20 mai 2020, 16:56)

  florian3619 [utilizator]

  era titlul unei celebre emisiuni TVR (TVRL) si al dracului, dare devine subiect controversat si astazi; media nu da timp si prezentarii situatiilor in care nu este necesara purtarea mastii, ba chiar nociva.Noi varstnticii, la iesirea din cca 70 zile de consmn, nu avem voie sa stam la aer fara masca pe strada, in parc in statiile de transport public, la cozile din fata complexelor comereciale sau institutiilor publice, cu obligativitatea sa ne punem masca atunci cand intram IN SPATIUL INCHIS? Chiar Vela si Raed si nu-si pot stapani dulaii? In ultimile 2 zile am avut trei dispute cu 2 jandarmi si un politist ca merg pe strada fara masca. Mi-au vorbit cu masca sub barbie si amenintat cu amenda. Le-amnaratat masca din tocul de telefon in punguta PE si le-am spus ca o voi purta doar in spatiul inchs, eu dorind sa ma bucur ca este soare. Am explicat ca UV ma va dezinfecta mai bine ca sapunul- s-au simtit ofensati ca le dau lectii., ei cosiderand ca nu respect legea!!! Ca sa vedeti care este influenta razelor UV asupra cerebelului bulanistilor cu mandat MAI.
  • 0 (0 voturi)    
   UV-ul nu te va dezinfecta (Joi, 21 mai 2020, 14:53)

   trotuar [utilizator] i-a raspuns lui florian3619

   mai bine ca săpunul. Pe lângă faptul că lumina nu ajunge peste tot unde ajunge săpunul mai este și clasificarea ultravioletelor, UVA, UVB și UVC în ordine crescătoare a efectului de sterilizare.

   Majoritatea radiației ultraviolete este blocată de ozon și atmosferă, ce reușește să treacă e UVA și puțin UVB. Trebuie expunere îndelungată pentru a avea efect antiseptic. Ultravioletele care dezinfectează eficient sunt UVC dar nu ai vrea să stai în preajma unei astfel de lampe când funcționează, afectează mai toate substanțele organice rapid.
   • 0 (0 voturi)    
    săpun? (Joi, 21 mai 2020, 18:19)

    di livio [utilizator] i-a raspuns lui trotuar

    ce să mai mă spăl dacă am mască?...cumpăr măști,nu mai cumpăr săpun, clar...de mască nu trece nici covidu,nici glonțu, a esplicat domnu Arafat...masca-i mai tare ca surtucu lu Sam Hawkins...no, amu iar făcui bășcălie, scuze domnu Arafat...așa-s românii domnu Arafat, fac bășcălie să uite de foame...de pe vremea lu Ceașcă cizmaru, dac-ați auzitără
 • +2 (10 voturi)    
  Solutia ultima (Miercuri, 20 mai 2020, 17:27)

  marc.andre [utilizator]

  Pentru cei care se arata ingrijorati sa respire fara masca de protectie, le sugerez solutia perfecta, ultima: sa nu mai respire deloc - in felul asta vor fi perfect protejati, si nici un virus nu vor mai inhala.
 • 0 (8 voturi)    
  Se aplica si pentru parlamentari? (Miercuri, 20 mai 2020, 17:28)

  newsit.ro [utilizator]

  De ce nu incep amenzile cu parlamentarii care nu poata masca in spatii inchise? Apoi cu jurnalistii de la TV, nu am vazut niciul cu masca pana acum.
 • +6 (10 voturi)    
  Tătataru a aprobat, tot el vinde măști. Clasic! (Miercuri, 20 mai 2020, 17:39)

  Guvid19 [utilizator]

  Tare e că Ordinul (cu „O” mare!) a fost aprobat de ministrul Nelu Tătaru, a cărui soție deține Crataegus Pharma din Huşi, farmacie care vinde măști de unică folosință, cu 15 lei bucata, fără bon fiscal.
  E atât de românească toată treaba asta!
 • 0 (12 voturi)    
  Întrebare (serioasă !) (Miercuri, 20 mai 2020, 17:54)

  Ion Alexandru [utilizator]

  1. Vânzătorii din magazine trebuie să poarte mască ? Că mulți nu poartă.
  2. Vânzătorii din piață trebuie să poarte mască ? Că nu poartă niciunul.
  • 0 (0 voturi)    
   Care-i răspunsul tău? (Joi, 21 mai 2020, 9:35)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Ion Alexandru

   Hai,sincer.Cu bun simț!Ce răspuns dai?
 • -4 (8 voturi)    
  Virusul nu e SARS si nici Cov-2 (Miercuri, 20 mai 2020, 17:58)

  Lucian Ilea [utilizator]

  de unde stiu astia ca e al doilea corona virus?
  ca doar sunt miliard e de tipuri de virusi
  si familia corona virus e f numeroasa
  in al doilea rand SARS e un virus pulmonar aparut in2001-2
  Corona virusul ataca inima pt ca e virus coronarian
 • -3 (17 voturi)    
  Haideți să-i reclamăm la Poliție pe toți cei ce... (Miercuri, 20 mai 2020, 18:02)

  Nyk1 [utilizator]

  ...nu poartă măști corespunzător în spații publice!

  Trebuie restabilite ordinea și disciplina în această țară, precum și respectul față de lege!
  • +1 (3 voturi)    
   Vaaaai... pârâcios mic ce ești (Miercuri, 20 mai 2020, 20:11)

   marc.andre [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

   Pacat ca nu mai avem doar un singur Partid, ca inainte de 1989. Acum ai fi avut un prezent stralucit!
  • +2 (2 voturi)    
   la 112 (Miercuri, 20 mai 2020, 20:18)

   Victtor [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

   Reclama-i pe cei care nu respecta masurile.
 • -2 (8 voturi)    
  Prevad (Miercuri, 20 mai 2020, 19:37)

  Setalcott [utilizator]

  Dintr-o data vom avea un flux de persoane care descopera subit ca suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare. Le verifica cineva dosarul medical? In SUA, cel putin, nu e voie sa descosi detalii despre starea de sanatate a unei persoane.

  https://www.youtube.com/watch?v=uVXAyYy0t-E&t=11m44s
 • +4 (8 voturi)    
  știre HN (Miercuri, 20 mai 2020, 20:29)

  di livio [utilizator]

  13 angajați de la ambulanța Olt testați pozitiv...poate nu purtau mască?...sau nu-i bună masca, nu ajută la nimic...focare în spitale, nu se mai termină...nu cumva afectează imunitatea faptu că nu mai respiri normal?...doar mă mir, habar n-am de medicină, întreb și io...medicii îs supermascați și totuși apar focare în spitale...n-au fost focare în magazine, nefiind obligatorie masca...să vedem amu, că ne obligă Arafat să ne mascăm...se pare că covidu preferă spitalele...misteru va fi dezlegat de esperți, c-avem mulți...sigur după ce-și fac plinu firmele de casă, stați în casă, cu mască
 • +1 (1 vot)    
  CRED CA ARAFAT SI VELA.. (Joi, 21 mai 2020, 17:03)

  schroedinger [utilizator]

  Ar trebui sa defineasca exact ce se intelege prin "spatiu inchis"!
 • +1 (1 vot)    
  masca de protecţie (Vineri, 22 mai 2020, 17:29)

  Mava [utilizator]

  Aş dori să atrag atenţia asupra unui aspect care mi se pare important.

  În condiţiile în care ni se explică, foarte convingător, cît de importnată este purtarea măştii de protecţie, în condiţiile în care ni se dau recomandări precise în legătură cu folosirea ei eficientă şi pentru maximă securitate (am reţinut că ar trebui să ne spălăm pe mîini înainte de a ne pune masca!), producătorii de măşti nu garantează că produsele lor sînt sterile. Am citit cu atenţie toate înscrisurile de pe ambalaje. Nicăieri nu figurează această menţiune, prezentă, de pildă, pe recipientele pentru prelevarea analizelor medicale disponibile în farmacii.
  Dacă aceste măşti nu sînt sterile, şi în mod evident nu sînt, cum putem avea încredere că, purtîndu-le pe nas şi pe gură, nu ne dăunează?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by