Până la 60 de milioane de oameni ar putea fi împinși dincolo de pragul sărăciei, potrivit ultimelor estimări ale Băncii Mondiale privind scenariile apocaliptice legate de consecințele economice și sociale ale crizei sanitare, anulând astfel ultimii trei ani în care s-au făcut progrese pentru reducerea decalajelor, a avertizat președintele acestei instituții.

HotNews.roFoto: Hotnews

Și asta în condițiile în care închiderea fabricilor și a uzinelor, suspendarea activității în domeniul serviciilor pe perioada pandemiei determină o scădere economică de 5 %, la nivel mondial.

David Malpass a spus că, până acum, Banca Mondială a acordat mai multe împrumuturi în cadrul unor programe de urgență în 100 de țări, acoperind aproape 70% din populația globului, pentru a ajuta la gestionarea consecințelor pandemiei de coronavirus.

El a mai precizat că banii vor ajuta la consolidarea sistemelor medicale, inclusiv plata echipamentelor și a proviziilor necesare, notează Guardian.

”Impactul economic și sanitar al pandemiei de coronavirus, ca și închiderea economiei au afectat grav țările în curs de dezvoltare. Din estimările noastre, 60 de milioane de oameni vor fi aduși în stadiul de sărăcie extremă”, a declarat oficialul Băncii Mondiale.