Președintele Klaus Iohannis va avea marți după-amiază, la Cotroceni, două ședințe privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu premierul Ludovic Orban și cu o parte dintre miniștri. Reamintim că România a trecut de vineri de la starea de urgență la starea de alertă, iar de luni pot fi aplicate și amenzi pentru încălcarea restricțiilor, după trei zile de vid legislativ în care nu au putut fi date sancțiuni.

Klaus Iohannis, sedinta la Palatul CotroceniFoto: Presidency.ro

Prima ședință este programată de la ora 14.00, cu premierul Ludovic Orban, cu ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, și ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode.

Cea de a doua ședință va avea loc de la ora 15.00 și vor lua parte Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, și șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.

La final, președintele va susține o declarație de presă.