​Testarea bucureștenilor promisă de primarul Gabriela Firea se va desfășura în două etape. Prima este una voluntară. Bucureștenii se vor înscrie pe o platformă și vor fi contactați, în ordine, pentru a se prezenta fie la un spital de stat, fie la o clinică privată. A doua etapă este testarea pe un eșantion stabilit de INSP.

Gabriela FireaFoto: Captura video

În prima etapă a testării, vom prelua datele şi solicitările de testare pentru toţi care se înscriu, în ordine cronologică, pentru a nu crea discuţii”, a spus Firea la Antena 3.

Potrivit primarului, în total este vorba de 20.500 de teste.

„În scurt timp, va începe testarea extinsă a persoanelor fără simptome din București. În total, peste 20.000 de teste în prima etapă. Pentru testarea voluntară a 11.000 de bucureșteni, cu teste de tip antigen normale, nu rapide ce pot da erori, care se analizează în aparatele PCR, avem deja încheiate parteneriate cu laboratoare acreditate. IT-iștii noștri lucrează la platforma unde se vor face înscrierile pentru testare. În privința celor 10.500 de bucureșteni cuprinși în eșantionul elaborat de INSP, pentru testarea de anticorpi, din cadrul studiului științific care va arată gradul de contaminare a comunității din Capitală, circulația virusului și procentul de imunizare pe cale naturală a populației, cu siguranță vom găși modalitățile optime pentru demararea și finalizarea în cele mai bune condiții a acestui proiect atât de necesar, preluat din practica țărilor civilizate și care au luptat real cu virusul nou”, a precizat Firea pe Facebook.

De menționat este că Ministerul Sănătății a anunțat că după 1 iunie va începe o testare națională pentru a vedea care este răspândirea coronavirusului în România. La studiu ar urma să participe în jur de 30.000 de persoane.