24 de cadre medicale - medici, asistente, infirmiere, brancardieri de la Spitalul Municipal Rădăuţi, cele mai multe de la secţiile ATI şi Chirurgie, au fost confirmate cu coronavirus şi internate, a declarat, luni, managerul unităţii Traian Andronachi.

Testare coronavirus in laboratorFoto: Profimedia Images

Managerul spitalului a spus că majoritatea sunt asimptomatici, nu prezintă forme severe de boală şi crede că ar fi infectaţi de la pacienţi direcţionaţi de la alte spitale din judeţ, care nu au fost testaţi, scrie Agerpres.

"Nu puteam rezista singuri în faţa avalanşei de cazuri care ne erau trimise din judeţ drept urgenţe operatorii, deşi unele nu aveau acest statut. Vreau să mulţumesc conducerii DSP Suceava pentru sprijinul acordat în vederea păstrării unui spital curat şi sigur pentru pacienţii noştri. Acţiunea de mare anvergură la care s-au înhămat, şi care înţelegem şi noi că implică un mare efort din partea colegilor din DSP, ne va ajuta să izolăm în mod prompt eventualul personal asimptomatic'', a spus Andronachi, adăugând că a solicitat testarea tuturor cadrelor medicale din Spitalul Municipal Rădăuţi.

Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Suceava a demarat o anchetă epidemiologică pentru a stabili modul în care s-a produs îmbolnăvirea celor 24 de cadre medicale.

De la debutul epidemiei COVID-19, în Spitalul Municipal Rădăuţi s-au mai îmbolnăvit, în diferite perioade de timp, alte 27 de cadre medicale.