Aproximativ 50 de angajaţi din Sri Lanka de la o firmă de confecţii din Focşani au fost depistaţi pozitiv la noul coronavirus, o parte dintre ei fiind internaţi în spital sau carantinaţi într-un centru special amenajat, a transmis luni Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea.

Testare medicala de laboratorFoto: Pixabay.com

În cursul săptămânii trecute au fost testate pentru noul coronavirus, de către DSP Vrancea, 129 persoane de origine srilankeză. Rezultatele testărilor au fost următoarele: 84 negative, 2 incerte şi 43 pozitive. Pentru două persoane s-a dispus măsura internării în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) "Sf. Pantelimon" Focşani, 19 persoane se află la centrul amenajat la Gălăciuc, iar 22 sunt în consultare la secţia de Boli Infecţioase, se arată într-un răspuns trimis Agerpres de către biroul de presă al DSP Vrancea.

Ancheta epidemiologică în rândul angajaţilor srilankezi de la fabrica de confecţii din Focşani a fost începută după ce şapte dintre aceştia au fost confirmaţi cu COVID-19 şi spitalizaţi, o parte la SJU Focşani, iar alţii la Spitalul Municipal Adjud.

Zeci de muncitori srilankezi, care locuiau într-un complex modular de la Garoafa, mulţi dintre aceştia contacţi ai celor depistaţi pozitiv, au fost izolaţi şi testaţi după 14 zile, 21 dintre ei fiind confirmați cu coronavirus miercurea trecută. Ulterior, ancheta epidemiologică a DSP Vrancea a fost extinsă şi în Focşani, unde mai mulţi angajaţi srilankezi locuiau cu chirie, fiind depistate pozitiv alte 22 de persoane.

În judeţul Vrancea au fost raportate, până în prezent, 507 cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, dintre care 146 de cazuri sunt spitalizate, iar alte 31 de persoane au decedat.