Bucureștiul începe să se aglomereze din nou, după ridicarea stării de urgență și instituirea stării de alertă. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, spune că valorile de trafic de luni dimineață sunt cu 20% mai mari față de cea mai aglomerată zi a săptămânii trecute".

HotNews.roFoto: Hotnews

Gabriela Firea a afirmat, la Digi 24, că valorile de trafic din această dimineață au fost cu 20% mai mari față de cea mai aglomerată zi a săptămânii trecute, și anume joi.

Coloane de mașini au fost în Piața Universității, în Piața Victoriei, Piața Romană, în zonele Colentina, Tei, Ștefan cel Mare.

"Toți angajatorii să aibă un program decalat pentru toți colegii pe care îi au, nu trebuie să înceapă toată lumea serviciul deodată pentru că se aglomerează și birourile și traficul, iar asta va însemna un pericol de contaminare foarte mare. Traficul de astăzi arată totuși că atât companiile private, cât și instituțiile publice au înțeles să decaleze acest program și să lucreze în schimburi așa cum facem și noi la Primăria Capitalei. Ce am înțeles cu toții este că un oraș în care se circulă mai mult cu mijloacele de transport în comun este un oraș care combate în mod real poluarea. Se va putea observa acum că cu mijloacele de transport în comun poți ajunge mai ușor la destinație", a declarat Firea.