Cafenelele şi restaurantele, precum şi alte şcoli au fost redeschise luni în Danemarca, pe fondul continuării relaxării măsurilor de izolare impuse pentru a opri răspândirea noului coronavirus, relatează dpa, citată de Agerpres.

DanemarcaFoto: PxHere

Distanţarea socială este încă necesară, au declarat autorităţile.

Ministerul Industriei şi Afacerilor a emis o serie de reguli pentru cafenele şi restaurante. Acestea includ faptul că fiecare grup de clienţi va fi limitat la cel mult 10 persoane, în conformitate cu restricţiile actuale privind adunările publice.

Alte reglementări includ faptul că trebuie să existe cel puţin 1 metru între grupurile de clienţi. O distanţă similară este de asemenea necesară pentru scaunele în aer liber.

"Mă bucur că acum va fi posibil să ieşim şi să ne bucurăm de o cină bună sau o ceaşcă de cafea sau o bere cu un prieten", a declarat Simon Kollerup, ministrul pentru industrie şi afaceri, într-un comunicat.

Orele de închidere au fost stabilite pentru miezul nopţii în localurile care servesc băuturi sau alimente.

Clasele de la a 6-a până la a 10-a urmează de asemenea să se redeschidă luni împreună cu bibliotecile. Grădiniţele şi şcolile până la clasa a 5-a au fost redeschise într-o primă fază la jumătatea lunii aprilie.

Bisericile şi alte lăcaşuri de cult au fost de asemenea redeschise.

În urmă cu o săptămână, s-au deschis magazinele şi supermarketurile.

Măsurile de izolare au fost introduse în Danemarca în martie. Guvernul a declarat că până la începutul lunii iunie va anunţa când intenţionează să redeschidă graniţele.