Polonia redeschide luni restaurantele, cafenelele, barurile, zonele destinate restaurantelor, precum şi saloanele de înfrumuseţare, într-o nouă etapă de relaxare a restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19, informează DPA, potrivit Agerpres.

Toate activităţile comerciale redeschise vor trebui să respecte măsurile sanitare şi regulile de distanţare socială. Pentru fiecare client va trebui păstrată o limită de patru metri pătraţi în restaurante, baruri şi cafenele.

Măsura face parte dintr-o nouă etapă de relaxare a restricţiilor după mai multe săptămâni în care au fost autorizate doar comenzile pentru acasă şi serviciile de livrare la domiciliu.

Clienţii saloanelor de coafură vor fi nevoiţi să-şi facă programări pentru a evita aglomeraţia din sălile de aşteptare.

Sălile de sport se vor redeschide luni, numărul de persoane cărora le va fi permis accesul fiind limitat. Vor fi mărite limitele referitoare la numărul de persoane care pot folosi facilităţile sportive în aer liber şi transportul în comun.

În weekend, Polonia a crescut deja numărul persoanelor care pot participa la servicii religioase şi a anulat obligaţia de a respecta măsura carantinei obligatorii în cazul celor care călătoresc peste graniţe şi lucrează în domeniul medical.

În etapele viitoare de relaxare a restricţiilor, Polonia intenţionează, printre altele, să permită redeschiderea parţială a şcolilor. Măsurile de distanţare socială precum şi obligativitatea purtării măştii faciale sunt încă în vigoare.

Până în prezent, Polonia a raportat peste 18.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi peste 900 de decese asociate COVID-19.