Portugalia a înregistrat în ultimele 24 de ore cel mai mare număr de vindecări de COVID-19, 814 persoane, cu o zi înainte de cea de-a doua etapă de relaxare a restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus, care a provocat în total 1.218 de decese în ţară, relatează EFE, citată de Agerpres.

CoronavirusFoto: Pixhere

Potrivit datelor anunţate de Direcţia Generală de Sănătate (DGS), Portugalia însumează 29.036 cazuri pozitive de COVID-19, cu 0,78 % mai multe decât în ziua precedentă, o tendinţă care se menţine stabilă în ultimele zile.

Vindecările totale se ridică la 4.636, iar numărul deceselor a ajuns la 1.218 de persoane, cu 15 mai multe decât în ultimele 24 de ore.

De asemenea, s-a redus numărul spitalizărilor (649, cu opt mai puţin decât sâmbătă), inclusiv al pacienţilor aflaţi la terapie intensivă (108, cu şapte mai puţini).

Cu o zi înainte de intrarea în cea de-a doua fază de relaxare, Portugalia a intensificat şi numărul testelor, astfel încât de la 1 martie au fost efectuate 636.000 teste de diagnosticare, potrivit secretarului de stat al sănătăţii, António Lacerda Sales.

Portugalia se pregăteşte să intre luni în cea de-a doua etapă de relaxare prin redeschiderea restaurantelor - cu limită de capacitate de 50 % - a teraselor şi magazinelor de până la 400 de metri pătraţi, în timp ce acum era posibilă funcţionarea doar a celor cu o suprafaţă de până la 200 de metri.

De luni vor fi reluate şi cursurile liceale (elevi cu vârsta de între 16 şi 17 ani), vor fi redeschise grădiniţele şi vor fi posibile vizitele la reşedintele de bătrâni, cu anumite restricţii.