Peste 500 de plaje publice din Grecia au fost deschise sâmbătă, iar mii de oameni le-au luat cu asalt, după ce carantina impusă în 23 martie s-a încheiat. Turiștii sunt obligați să respecte mai multe reguli de distanțare socială, transmite Mediafax.

Plaja Alimos din Grecia după redeschidereFoto: Xinhua/Avalon.red / Avalon Editorial / Profimedia

Vezi mai jos imagini ÎN DIRECT de pe o plajă din Corfu:

Broadcast is powered by Baltic Live Cam

Aproape toate cele 515 plaje publice din Grecia au fost deschise sâmbătă la ordinul guvernului elen. Amatorii de soare au de ce să se bucure, pentru că temperaturile în zonă ajung la 38-39 de grade Celsius în acest weekend.

Pe plaje, oamenii trebuie să respecte anumite reguli. Sunt acceptaţi doar 40 de oameni la fiecare 1.000 de metri pătrați, iar umbrelele trebuie să fie aşezate la minimum 4 metri una de cealaltă. Alcoolul este interzis, la fel și muzica.

Peste un million de români își făceau vacanța în Grecia în fiecare an. Turiștii străini vor fi acceptați pe plajele din Grecia după 1 iulie.

Comitetul științific care sfătuiește guvernul grec asupra măsurilor privind coronavirusul a insistat să fie permisă prezența doar a 40 de persoane pe 1000 metri pătrați. La restaurantele de pe plajă nu va putea fi servită decât mâncare la pachet. Angajaților li s-a recomandat să poarte măști.

Respectarea regulilor va fi monitorizată strict, iar cei care le vor încălca vor primi amenzi.