Primul caz de infectare cu COVID-19 înregistrat în ultimele două săptămâni la Brăila a fost confirmat vineri. Este vorba despre un bărbat care lucrează la CFR. Pacientul a fost internat în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean din Brăila.

HotNews.roFoto: Hotnews

Angajatul companiei feroviare s-a simţit rău şi s-a prezentat la spitalul din Făurei. După ce au venit rezultatele testului, bărbatul a fost transferat la Spitalul Judeţean din Brăila. El este primul pacient infectat cu COVID-19, din ultimele două săptămâni, al Secţiei de Boli Infecţioase.

„Avem un pacient în spital, primeşte tratament. Este singurul pacient pe care îl avem în momentul de faţă”, a declarat, pentru Mediafax, directorul Spitalului Judeţean Brăila, Delia Râşnoveanu.

Judeţul Brăila a fost primul din ţară care săptămâna trecută a raportat zero cazuri de infectare cu COVID-19.

De la începutul epidemiei, în Brăila nu au fost raportate decât 23 de cazuri, în statistică fiind inclus şi angajatul CFR internat în spital.

În judeţ nu au fost înregistrate decese provocat de virus, toţi pacienţii fiind declaraţi vindecaţi.

„Vă spun secretul nostru: instituţiile de forţă au convenit să fie intolerante, regulile au fost respectate, astfel încât nu a fost pusă presiune pe sistemul medical. Medicii au făcut faţă cu brio (...) Asta datorită măsurilor administrative. Iar faptul că toţi pacienţii s-au vindecat înseamnă că medicii şi-au făcut treaba”, a explicat prefectul judeţului Brăila, Cătălin Boboc.

Judeţul Brăila are aproape 400.000 de locuitori, cei mai mulţi fiind în oraşul de pe malul Dunării.