Ultimul pacient infectat cu noul coronavirus din Cambodgia s-a vindecat și a fost externat, ceea ce înseamnă că această țară din sud-estul Asiei are acum zero cazuri, a transmis sâmbătă ministerul sănătății de la Phnom Penh, potrivit Reuters.

CambodgiaFoto: pixabay.com

Nici în aceste condiții însă, oficialii nu anunță relaxări ale restricțiilor, printre care se numără închiderea școlilor, verificări la frontieră și carantină pentru cei suspecți de infectare cu coronavirus.

Cambodgia a raportat în total 122 de cazuri și niciun deces din cauza Covid.

Ultimul caz, o femeie de 36 de ani a fost prezentată presei după externarea din Spitalul Prieteniei Khmero-Sovietice din Phnom Penh.

Cambodgia a raportat ultimul caz nou pe 12 aprilie, în această țară fiind făcute, din ianuarie și până acum, aproape 15.000 de teste.

Ministrul sănătății, Mam Buheng, a cerut populației să rămână atentă și să-și ia măsuri de precauție.

”Credem că cele mai multe cazuri, în general, sunt importate, așa că trebuie să fim grijulii la toate punctele de la frontieră. Cei care vin din străinătate trebuie să aibă un certificat ce atestă că nu au Covid-19. Doar atunci le permitem să vină și, odată ce au intrat, vor sta în carantină pentru alte 14 zile”, a declarat acesta.