La miezul nopții, în mai multe cartiere din București, oamenii au marcat ieșirea din starea de urgență impusă pe fondul pandemiei de coronavirus cu focuri de artificii.

Focuri de artificii in BucurestiFoto: YouTube

Românii au ținut să marcheze astfel trecerea de la starea de urgență care i-a ținut în case timp de două luni și asta, în pofida faptului că, în mare parte, restricțiile impuse pentru combaterea răspândirii coronavirusului rămân în vigoare și de săptămâna viitoare, iar viața este departe de a reveni la normalitatea cunoscută înaintea crizei.

Oamenii vor fi obligați să poarte măști de protecție în spațiile publice închise și în mijloacele de transport public, să păstreze distanța socială, terasele, restaurantele, barurile și cinematografele rămân în continuare închise, la fel și sălile de sport. În schimb, sunt deschise parcurile și declarația pe proprie răspundere va fi necesară doar pentru deplasările în afara localității.

Imagini care surprind focurile de artificii în Cartierul Balta Albă au fost publicate pe pagina de Facebook a Rezistenței Urbane.