DOCUMENT Modelul declarației pe propria răspundere pentru părăsirea localității / Putem ieși din localitate doar pentru anumite situații

de N.O.     HotNews.ro
Vineri, 15 mai 2020, 0:41 Actualitate | Coronavirus


captura declaratie pentru iesirea din localitate
Foto: Hotnews
Declarația pe propria răspundere care trebuie completată pentru ieșirea din localitate a fost publicată. Aceasta prevede 11 motive pentru care românii pot părăsi localitatea, printre care pentru interes profesional, în scop umanitar, pentru evenimente familiale, decese, dar și pentru activități recreativ-sportive individuale desfășurate în aer liber.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a anunțat că, pe perioada stării de alertă, se instituie interdicția deplasării în afara localității, cu câteva excepții.

Astfel, potrivit hotărârii Consiliului pentru Situații de Urgență privind starea de alertă care se instituie în România începând din 15 mai, putem ieși în afara localității sau în afara zonei metropolitane doar pentru următoarele motive:

 • a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
 • b) deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat;
 • c) deplasarea pentru realizarea de activități agricole;
 • d) deplasarea pentru comercializarea de produse agroalimentare de către producătorii agricoli;
 • e) deplasarea pentru îngrijirea sau administrarea unei proprietăți din altă localitate sau eliberarea de documente necesare pentru obținerea unor drepturi;
 • f) deplasarea pentru participarea la programe sau proceduri în centrele de tratament;
 • g) deplasarea din alte motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie, îngrijirea unei rude/afin sau persoană aflată în întreținere, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, decesul unui membru de familie;
 • h) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
 • i) deplasarea pentru activități recreativ-sportive individuale desfășurate în aer liber (ciclism, drumeție, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit și altele) cu participarea a cel mult 3 persoane.
 • j) deplasarea pentru participarea la evenimente familiale, cu un număr limitat de persoane și respectarea regulilor de distanțare socială;
 • k) deplasarea pentru achiziția, service-ul, efectuarea ITP sau alte operațiuni de întreținere a vehiculelor, activități care nu pot fi efectuate în localitatea de domiciliu.

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

74532 vizualizari

 • -12 (36 voturi)    
  fără bătăi de cap (Vineri, 15 mai 2020, 1:21)

  Mazeta [utilizator]

  Cea mai bună soluție este să treci în câmpul „Se va completa adresa locuinței în care persoana locuiește de fapt...”. tocmai destinația unde vrei să mergi și, la o adică, să pretinzi că te întorci de la un eveniment familial (punctul 9).
  • +8 (18 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 15 mai 2020, 10:20)

   [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

   • -1 (7 voturi)    
    nu cred (Vineri, 15 mai 2020, 13:01)

    sysrq [utilizator] i-a raspuns lui

    Da, da, sigur ca da, n-am stat și n-am să stau acasă ca așa zic niște politruci lași și neoameni care pun botul la povești de adormit copiii sub un an... Să stea acasă cine vrea, chiar pentru următoarele 3 luni
    • 0 (0 voturi)    
     Pe ce (Vineri, 15 mai 2020, 22:13)

     corsic [utilizator] i-a raspuns lui sysrq

     te bazezi cand spui ca aceasta situatie este o "poveste de adormit copii"? De ce crezi asta?
  • 0 (6 voturi)    
   OUG e nul (Vineri, 15 mai 2020, 12:49)

   so_be_it13 [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   ARTICOLUL 53 din Constitutie spune clar ca restrangerea libertatilor se face doar prin lege:

   "
   (1) Exerciţiul unor drepturi sau al unor libertăţi poate fi restrâns numai prin lege şi numai dacă se impune, după caz, pentru: apărarea securităţii naţionale, a ordinii, a sănătăţii ori a moralei publice, a drepturilor şi a libertăţilor cetăţenilor; desfăşurarea instrucţiei penale; prevenirea consecinţelor unei calamităţi naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav.
   (2) Restrângerea poate fi dispusă numai dacă este necesară într-o societate democratică. Măsura trebuie să fie proporţională cu situaţia care a determinat-o, să fie aplicată în mod nediscriminatoriu şi fără a aduce atingere existenţei dreptului sau a libertăţii."

   http://www.cdep.ro/pls/dic/site2015.page?den=act2_1&par1=2#t2c2s0sba53

   Ieri a spus asta CCR-ul: https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-23997028-motivare-timp-record-ccr-privind-starea-alerta-romania-guvernul-nu-poate-restrange-drepturi-libertati-nici-nu-poate-delega-aceasta-sarcina.htm

   In al doilea rand, declaratia e abuziva pt ca poti amendat de un politist-judecator, pus sa decida subiectiv daca motivul e sau nu justificat.

   Se va intampla fix acelasi lucru ca in starea de urgenta: https://www.hotnews.ro/stiri-esential-23994356-curtea-constitutionala-motiveaza-declarat-neconstitutionala-ordonanta-care-majorat-amenzile-starea-urgenta-totul-fost-lasat-aprecierea-politistului.htm
 • +2 (28 voturi)    
  Dupa 30 de ani (Vineri, 15 mai 2020, 2:18)

  Parzivall [utilizator]

  Comunism e mai actual ca niciodata!!! Bravos PNL, ati tuflit maimutza, BRE!!!
  • +1 (19 voturi)    
   e rezonabila (Vineri, 15 mai 2020, 9:17)

   jescu [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

   Tinand cont de risc, eu zic ca versiunea asta de declaratie e cat de cat rezonabila. E posibil sa mai fie motive justificate neacoperite, dar se pot completa la ultimul punct. Acum depinde si de politisti daca fac abuzuri, pentru ca stiu ca unii pot.
   • +1 (3 voturi)    
    Ce risc? (Vineri, 15 mai 2020, 13:03)

    sysrq [utilizator] i-a raspuns lui jescu

    Ce fel de risc? Ce risc dacă plec? Să iau un virus de doi lei? Lasă că mă risc fără probleme... Fară mască și fără mănuși plec. S- asculte alții ce zic 'autoritățile'
    • 0 (0 voturi)    
     Numai pătitul e priceput! (Duminică, 17 mai 2020, 7:59)

     CDBordeianu [utilizator] i-a raspuns lui sysrq

     Mai țineți minte postările pe internet ale ROMAnului care s-a filmat mai întâi grozăvindu-se că încalcă prevederile stării de urgentă? L-ați văzut mai apoi perpelindu-se – pierit – pe targă, în salvarea care-l transporta la un spital COVID? În final, l-ați văzut după 2 săptămani, povestind spăsit câte a pătit pană a reușit să scape.

     La adăpostul anonimatului, oricine se poate da mare.

     Iar speranțele unora că nemernicii din anumite „Ogrăzi” vor încuraja mai departe indisciplina socială s-ar putea să nu se verifice. Au încercat și ăia marea cu degetul, au ajutat PSD-ul să se afle în treabă, dar nu cred că vor insista, deoarece mâine-poimaine vine PSD la guvernare și va avea și el de făcut fată valului 2 de COVID, pe care, după alegeri, s-ar putea sa trebuiescă a-l gestiona din minoritate.

     Așa încât, cine dorește să se lege la cap fără să-l doară – este liber să o facă.
     Cine vrea să se simtă bine în timpul deplasării, completează corect declarația și merge unde are treabă. Cu sigurantă, polițiștii vor fi mai cumpăniti în amenzi de data aceasta.
 • +5 (23 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 15 mai 2020, 6:38)

  [anonim]

 • +9 (9 voturi)    
  postati (Vineri, 15 mai 2020, 7:28)

  Wheelwright [utilizator]

  declaratia si editabila, sa nu umble lumea numai cu hartii dupa ei, sa o poata edita in telefon...
  • +1 (3 voturi)    
   Uite aici link (Vineri, 15 mai 2020, 9:51)

   IoPaNet [utilizator] i-a raspuns lui Wheelwright

   https://stirioficiale.ro/storage/declaratii%2014%20mai/Edit_Declaratie%20proprie%20raspundere.pdf
  • 0 (2 voturi)    
   @Wheelwright (Vineri, 15 mai 2020, 10:04)

   fat.cat [utilizator] i-a raspuns lui Wheelwright

   Adobe Fill & Sign. Eu am compus-o pe a mea azi-noapte.
 • +12 (16 voturi)    
  noua declaratie (Vineri, 15 mai 2020, 7:30)

  nicug [utilizator]

  Nu mai pot merge pentru "2.asigurarea de bunuri care acopera necesitatile de baza ale persoanelor si animalelor de companie/domestice", adica daca stau la tara nu pot merge intr-un orasel aflat la 6 km si de care satul meu este lipit, sa cumpar alimente cum puteam cu vechea declaratie. Pentru mine, pensionar, miscarea e mai ingradita acum decit inainte.
  • +3 (5 voturi)    
   Parerea mea (Vineri, 15 mai 2020, 11:21)

   aladdin [utilizator] i-a raspuns lui nicug

   este ca nu ai nevoie de declaratie. La distanta aia eu as zice ca esti in zona metropolitana.

   (3) Se instituie interdicția deplasării persoanelor în afara localității/zonei metropolitane cu următoarele excepții:
 • 0 (14 voturi)    
  este mai rau... (Vineri, 15 mai 2020, 7:32)

  damocles [utilizator]

  Este mai rau ca pe timpul starii de urgenta!!!
  Nu pot merge la banca (este in alta localitate), nici nu mai vorbesc de satisfacere nevoi personale si animale de companie daca nu ai posibilitatea in localitatea de resedinta! Niste norme facute pe genunchi de niste incompetenti!!!
  • +2 (4 voturi)    
   Pentru mers la banca (Vineri, 15 mai 2020, 11:26)

   aladdin [utilizator] i-a raspuns lui damocles

   Cred ca e un motiv justificat si acoperit de punctul g), asta daca nu locuiesti in zona metropolitana, caz in care as zice ca nici nu ai nevoie de declaratie.

   g) deplasarea din alte motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie, îngrijirea unei rude/afin sau persoană aflată în întreținere, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, decesul
   unui membru de familie;

   Acolo sunt niste exemple de motive justificate, dar evident ca nu sunt toate. Oricum, la banca nu ai de ce sa mergi mai mult de o data pe luna daca inca n-ai descoperit internet banking-ul.
 • +2 (2 voturi)    
  Unde gasesc o versiune Editabila? (Vineri, 15 mai 2020, 7:47)

  Mirec [utilizator]

  Exista o versiune Editabila? Ca sa pot sa o completez online.Multumesc.
  • +1 (1 vot)    
   declaratie editabila (Vineri, 15 mai 2020, 9:18)

   damocles [utilizator] i-a raspuns lui Mirec

   https://www.startupcafe.ro/coronavirus-covid-19/declaratie-proprie-raspundere-deplasare-afara-localitatii-descarca-model.htm?hpHN
   • +1 (1 vot)    
    Multumesc! (Vineri, 15 mai 2020, 9:39)

    Mirec [utilizator] i-a raspuns lui damocles

    Multumesc mult pt raspuns!
  • 0 (2 voturi)    
   Aplicatie pt editare (Vineri, 15 mai 2020, 10:06)

   fat.cat [utilizator] i-a raspuns lui Mirec

   Adobe Fill & Sign
 • +2 (2 voturi)    
  O Versiune Editabila a fost publicata? (Vineri, 15 mai 2020, 8:02)

  Mirec [utilizator]

  Exista vre-o versiune editabila publicata?
  In aceasta versiune NU se poate pre-completa in PDF (electronic) doar print si ulterior completare hartie.
 • -2 (14 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 15 mai 2020, 8:15)

  [anonim]

 • +7 (19 voturi)    
  Haos generalizat la guvernanti, n-au trecut (Vineri, 15 mai 2020, 8:30)

  xrogo [utilizator]

  nici o rubrica privitor la asigurarea produselor alimentare de baza, dar asta-i nimic pe langa faptul ca au dat o OUG prin care se restrang drepturi si libertati exact in ziua in care CCR le spune ca asta nu se poate face prin OUG, HG sau alte scamatorii, ci numai prin lege.
  Orice act care nu este lege are la baza legislatia in vigoare, legislatie care trebuie trecuta expres in respectivul act, numai aceasta opera monumentala de neghiobie nu are asa ceva!
  • 0 (8 voturi)    
   30 minute (Vineri, 15 mai 2020, 9:40)

   Calin123 [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   Din toata povestea, mie cel mai mult imi place cum au venit ei asa sa dea o OUG care intra in vigoare peste 30 minute. Bai incompetentilor, nu ati avut timp 30 de zile de cand s-a declarat starea de urgenta sa puneti la punct un plan pentru perioada de dupa??? Cum sa dai OUG care e valabila peste 30 minute? Mai urmeaza sa dam OUG ca sa intre in vigoare din trecut. Filmele SciFi despre calatorii in timp ar trebui sa se inspire de la noi...
 • +6 (8 voturi)    
  multumim, Vela (Vineri, 15 mai 2020, 9:02)

  cucuveauamov [utilizator]

  bifam "drumetie" si mergem unde vrem, chiar si pe lumea cealalta.
 • +7 (15 voturi)    
  Aberatie (Vineri, 15 mai 2020, 9:11)

  sanchez [utilizator]

  Nu au pe nimeni prin acel Comitet sa le deschida ochii. Declaratia pe suport de hartie este un consum inutil de resursa. Puteau de ex. sa se foloseasca de un sistem SMS, pentru deplasarea x trimis mesaj la nr x, pentru deplasarea y la nr y. Pe langa ca aveau o statistica clara cu deplasarile si motivele se facea si o economie importanta de hartie.
  Alta aberatie, in starea de urgenta cei din mediul rural putea merge la cumparaturi la oras (cu declaratie pe hartie) acum in starea de alerta nu mai pot.
  Lipsa de respect pentru cetateni sau incopetenta? Cu 15 minute inainte de expirarea starii de urgenta vii si anunti masurile care intra in vigoare peste 10 minute. Asta e aroganta.
  • +4 (4 voturi)    
   cel mai rau lucru (Vineri, 15 mai 2020, 10:21)

   jescu [utilizator] i-a raspuns lui sanchez

   Cine ar avea access la datele astea ? Daca le fura un hacker sau alt stat ?

   Asta chiar e un lucru rau, sa colectezi informatiile oamenilor, sa stie statul ce face fiecare, mai face China si Rusia. Daca ar fi fost asa buna solutia, ar fi facut vestul de mult.
 • +9 (15 voturi)    
  Prea tampiti! (Vineri, 15 mai 2020, 9:41)

  Alui [utilizator]

  1. Nimeni nu poate sa prevada toate cazurile cand e justificat cu adevarat sa parasesti localitatea. O lege nu trebuie sa prevada ce e permis, doar ce e interzis!
  2. Drepturile fundamentale nu pot fi restranse decat prin lege, in nici un caz prin decizia Consiliului pentru Situații de Urgență. Respectivii incalca Constitutia!
  3. Declaratia e inutila! Poti declara ce vrei, nu te poate verifica nimeni! Declaratia e un abuz! Te obliga sa faci ceva inutil, pe cheltuiala proprie (hartie si timp)!
 • +8 (8 voturi)    
  Punctul 8 (Vineri, 15 mai 2020, 10:34)

  mirceapanait [utilizator]

  Punctul 8. activități recreativ-sportive individuale desfășurate în aer liber (ciclism, drumeție,
  alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit și altele) cu participarea a cel mult 3persoane;

  Deci pot face o drumetie pana in Constanta, pe faleza? :))

  ce declaratie inutila!
  • +3 (7 voturi)    
   poti... (Vineri, 15 mai 2020, 11:40)

   damocles [utilizator] i-a raspuns lui mirceapanait

   dar pe jos, asta inseamna drumetie!
   • +1 (1 vot)    
    drumetie.. (Vineri, 15 mai 2020, 15:11)

    mirceapanait [utilizator] i-a raspuns lui damocles

    si pentru canotaj trebuie sa mergi pana acolo cu caiacul? :))
 • +7 (9 voturi)    
  Activitati sportive (Vineri, 15 mai 2020, 10:39)

  mirceapanait [utilizator]

  Merg pana la prietena mea din Cluj sa jucam un ping pong :)))
  • 0 (2 voturi)    
   nu se poate (Vineri, 15 mai 2020, 13:07)

   costelo999 [utilizator] i-a raspuns lui mirceapanait

   este sport cu 2, trebui sport de unul singur, sau joci cu peretele
   • +1 (1 vot)    
    "cu participarea a cel mult 3 persoane" (Vineri, 15 mai 2020, 15:12)

    mirceapanait [utilizator] i-a raspuns lui costelo999

    asa scrie regula
    • 0 (0 voturi)    
     sportul (Vineri, 15 mai 2020, 17:58)

     costelo999 [utilizator] i-a raspuns lui mirceapanait

     este individual, intilnirea e cu 3,
 • +1 (11 voturi)    
  miroase clar... (Vineri, 15 mai 2020, 10:52)

  damocles [utilizator]

  a discriminare intre locuitorii oraselor mari si a celor mai mici sau a locuitorilor de la sate!!!
 • +1 (9 voturi)    
  Localitate (Vineri, 15 mai 2020, 10:59)

  Gheorghe Matei [anonim]

  Ce inseamna 'localitate'? Eu locuiesc la 3 km de oras. Acolo este bancomatul, magazinul unde pot folosi cardul. Eu ce fac????? Ne puneti in situatii imposibile. Vreti sa ne omorati de vii?????????
 • +4 (8 voturi)    
  Alerta (Vineri, 15 mai 2020, 11:03)

  Gheorghe Matei [anonim]

  SOS!!! Ce facem?? La sate nu se pot utiliza cardurile. Trebuie sa mergem la oras, adica in alta localitate.
  SOS!!!
  SOS!!!
 • -1 (9 voturi)    
  Încălcarea constituției, caz penal. (Vineri, 15 mai 2020, 11:52)

  iulisimo [utilizator]

  Ăștia mai deștepți de pe aici să spună, încălcarea articolelor constituției nu se pedepsește penal? Cum își permit unii să fandeze și să scape nepedepsiți? Cei care votează o lege neconstituțională să meargă la bulau și să li se interzică pe viață ocuparea unei funcții publice.
 • 0 (8 voturi)    
  declaratia incalca libertatile individuale (Vineri, 15 mai 2020, 12:19)

  John_Re [utilizator]

  constitutia RO.

  tocmai ce le-a spus Dorneanu.
 • +1 (3 voturi)    
  rezolvare tipic romaneasca (Vineri, 15 mai 2020, 12:59)

  costelo999 [utilizator]

  scriu in declaratie ca merg la mare sport individual, ... surfing, sau kite surfing sau cel mai tare scufundari, cu echipament inchiriat, sa imi iau brevetu de scufundator profesionist sau amator .... hihihihihihihihi.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by