Terasele rămân închise / Se deschid mall-urile cu suprafața sub 15.000 mp

de RA     HotNews.ro
Vineri, 15 mai 2020, 0:29 Actualitate | Coronavirus


Terase Centrul Istoric
Foto: Hotnews
Continuă să rămână închise restaurantele și terasele şi alte zone de servire a mesei, după trecerea la starea de alertă, a anunţat joi seara Raed Arafat. La fel se întâmplă şi cu mall-urile, cu excepţia celor cu o suprafaţă de sub 15.000 de metri pătraţi.

Este suspendată activitatea de servire şi consum al produselor în spaţiile comune de servire a meselor din interiorul restaurantelor, a hotelurilor, motelurilor, pensiunilor, cafenelelor sau altor localuri publice, cât şi la terasele acestor locaţii, a anunţat reprezentantul Comitetului Naţional pentru Situatii de Urgență.

Sunt exceptate, ca şi înainte, activităţile de preparare a hranei, cât şi de comercializare a produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, care nu presupun rămânerea clienţilor în spaţiile destinate acestui scop, precum şi cele de tip drive-in, room-service, takeaway.

Activitatea în centrele comerciale cu suprafața de peste 15.000 mp rămâne suspendată. Dar fac excepţie vânzarea alimentelor, produselor alimentare, optică medicală, curățătorie și activitatea celor care au acces din exterior, a mai declarat Raed Arafat.

Ce prevede hotărârea Comitetului Naţional pentru Situatii de Urgență:
 • 6. (1) Este suspendată temporar activitatea de servire şi consum al produselor în spațiile comune de servire a mesei din interiorul restaurantelor, hotelurilor, motelurilor, pensiunilor, cafenelelor sau altor localuri publice, cât și la terasele din exteriorul acestor locații.
 • (2) Sunt exceptate de la prevederile alin. 1 activitățile de preparare a hranei, cât și de comercializare a produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, care nu presupun rămânerea clienților în spațiile destinate acestui scop, precum cele de tip „drivein“, „room-service“, livrare la client, ”take-away” etc.
 • 7. (1) Este suspendată temporar activitatea de comercializare cu amănuntul a produselor şi serviciilor în centrele comerciale cu suprafața construită mai mare de 15.000 mp, în care își desfășoară activitatea mai mulți operatori economici.
 • (2) Sunt exceptate de la prevederile alin. 1 următoarele activități:
 • a) vânzarea produselor alimentare, veterinare, farmaceutice, a produselor și serviciilor de optică medicală şi a serviciilor de curățătorie;
 • b) vânzarea produselor electronice și electrocasnice, doar dacă operatorii economici asigură livrarea acestora la domiciliul/sediul cumpărătorului;
 • c) activitatea desfășurată de operatorii economici din cadrul centrelor comerciale care au accesul asigurat direct din exteriorul incintei și este întreruptă comunicarea cu restul complexului.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5913 vizualizari

 • +3 (3 voturi)    
  Ce legătură are suprafața? (Vineri, 15 mai 2020, 5:54)

  Captain Obvious [utilizator]

  Daca intra toți bombardierii in el în același timp ?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by