Copiii din Isreal se pot întoarce la școală, gradiniţă și creşă, a declarat joi premierul Benjamin Netanyahu, chiar dacă anumite măsuri de restricţie împotriva răspândirii coronaviruslui vor fi aplicate în continuare. Copiii mai mari de clasa a 4-a vor purta măşti de protecţie, scrie Reuters.

copiii trebuie sa poarte mastiFoto: Pexels

O redeschidere parțială a școlilor a început încă de pe data de 3 mai, când elevii din clasele 1-3 din şcoala primară şi din ultimele două de liceru s-au putut întoarce la şcoală, cu condiţia ca în clase să nu fie mai mult de 15 elevi pentru a se putea impune distanțarea socială. Au urmat, o săptămână mai târziu, şi grădiniţele, iar acum toate şcolile şi creşeselese vor redeschide.

Sub reguli de distanțare socială, de menținere a igienei și obligaţia copiii de la clasa a patra în sus să poarte măști de protecţie, rămâne la latitudinea municipalităților să decidă care sunt şcolile din jurisdicția lor care sunt complet pregătită să se redeschidă, a mai spus Netanyahu.

Dar, scolile care se redeschid cu timp întreg ar putea ajuta economia să îşi revină din blocajul creat de starea de urgenţă, părinţii nemaifiind neoiţi să stea acasă cu cei mici.