În farmacii vor fi suficiente măști și materiale de protecție după data de 15 mai, când purtarea măștilor în spațiile publice închise va deveni obligatorie, dă asigurări Asociația Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici. "Suntem pregătiți să asigurăm necesarul de măști și materiale de protecție pentru populație după 15 mai", au anunțat reprezentanții asociației.

La farmacie Foto: Hotnews

"În contextul noilor măsuri de protecție obligatorii în spațiile publice închise comunicate de către autorități și a reluării activităților economice care presupun deplasări și reintrarea în colectivități, membrii Asociației Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din Romania (ADRFR) sunt pregătiți să asigure necesarul de măști și materiale de protecție pentru a fi comercializate prin farmacii", dau asigurări reprezentanții asociației.

Ei mai spun că o preocupare permanentă de la începutul pandemiei COVID-19 "rămâne identificarea unor parteneri, inclusiv din rândul companiilor românești care și-au dezvoltat capacități de producție în acest segment, care să poată furniza echipamente și produse, conforme cu standardele în vigoare".

"Apreciem dialogul constant cu autoritățile din această perioadă cu scopul de a pune la dispoziția populației produse sanitare de protecție pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19, la prețuri competitive. Având în vedere că acestea vor fi utilizate pentru o perioadă lungă de timp, asigurarea accesului populației este o prioritate pentru membrii ADRFR. Totodată, depunem toate eforturile pentru ca angajații implicați în activitatea de distribuție și personalul din farmacii să beneficieze în continuare de măsuri sporite de protecție și siguranță", mai spun reprezentanții Asociației Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici.

Ei fac apel la persoanele care vor merge în farmacii în perioada următoare să respecte regulile de distanțare socială, pentru a reduce riscul de infectare cu noul coronavirus.