O tânără în vârstă de 23 de ani din oraşul Baraolt, diagnosticată cu COVID-19, a născut gemeni la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, fiind primul caz de acest fel din România. Cele două fetițe nou-născute sunt sănătoase.

BebelusFoto: pixabay.com

Directorul medical al spitalului, dr. Roşu Matyas, a declarat pentru Agerpres că femeia a fost adusă săptămâna trecută la Sfântu Gheorghe, după ce a fost confirmată cu coronavirus şi, conform protocoalelor valabile în această perioadă, a născut prin cezariană.

Potrivit acestuia, fetiţele gemene nu sunt infectate cu noul coronavirus, iar ultimele două teste consecutive făcute mamei au ieşit negative.

Dr. Roşu Matyas a mai spus că dacă nu vor apărea complicaţii, atunci la începutul săptămânii viitoare vor fi externate din spital.

Managerul instituţiei, Andras Nagy Robert, a declarat că, după ştiinţa sa, acesta este primul caz din ţară în care o femeie diagnosticată COVID a născut gemeni.

Andras Nagy Robert a precizat că la ora actuală în spital sunt internaţi şase pacienţi suspecţi de infecţie cu noul coronavirus, precum şi 46 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, printre care 8 din judeţul Braşov, transferaţi la Sfântu Gheorghe pentru intervenţii ortopedice sau chirugicale. Dintre cei 46 de pacienţi, unul singur se află în stare critică, fiind intubat la secţia de Terapie Intensivă.