​Guvernul Bulgariei a anunţat miercuri introducerea stării de urgenţă epidemică până pe 14 iunie, astfel ministrul Sănătăţii va avea posibilitatea în această perioadă să extindă măsurile de restricţie împotriva coronavirus. Noua măsură înlocuieşte starea de urgenţă introdusă la mijlocul lui martie, scrie Reuters.

BulgariaFoto: REX / Shutterstock Editorial / Profimedia

Măsura stării de urgenţă, înlocuită acum cu una de "urgenţă epidemică", impunea restricţii de călătorie, socializarea în spaţii publice, închiderea şcolilor, a restaurantelor şi barurilor.

Bulgaria a început să relaxeze aceste măsuri şi să permită călătoriile între localităţile din ţară, accesul la parcuri, dar le cere oamenilor să poarte măşti de protecţie în transportul public şi să păstreze distanţarea socială.

Şcolile şi mall-urile au rămas închise, iar cei care au fost în contact cu persoane infectate vor trebui să respecte în continuare regimul de carantină.

Până în prezent, Bulgaria a înregistrat 2.069 de cazuri de COVID-19 şi 96 de decese, la o populaţie de circa 7 milioane de locuitori.