Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, consideră că amenzile pentru românii care încalcă restricțiile impuse de autorităţi pentru a preveni răspândirea coronavirusului trebuie să fie stabilite astfel încât "lumea să nu le râdă în nas" poliţiştilor sau jandarmilor care dau aceste sancțiuni.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu sunt pentru amenzile la care lumea să îţi râdă în nas când le dai. Ce înseamnă amendă mare, asta trebuie văzut. Dar, dacă e o amendă la care omul se uită la tine şi îţi spune <> şi merge şi continuă să râdă de poliţist sau de jandarm sau de cel de la DSP, înseamnă că amenda nu are efectul ei. Lumea s-a supărat când noi am zis că amenzile sunt importante. În orice societate democratică există amenzi, există coerciţie. Nu există nicio societate care funcţionează fără astfel de sisteme", a declarat Raed Arafat, miercuri seară, la Digi24.

El spune că trebuie gândit un cuantum al amenzilor care să îi convingă pe oameni să nu încalce regulile, iar cei care se vor considera nedreptăţiţi pot contesta aceste sancţiuni în instanţă.

Raed Arafat a precizat că poliţiştii şi jandarmii vor fi în continuare în stradă şi după încetarea stării de urgenţă.