În starea de urgenţă, valoarea maximă a amenzii pentru nerespectarea restricţionării circulaţiei a fost de 20.000 de lei (4.150 euro) în România. Bulgaria se numără printre statele cu cele mai mari amenzi.

HotNews.roFoto: Hotnews

În România, diferenţa dintre primul şi ultimul loc în acest top al judeţelor este de 40 de milioane de lei.

Astfel, într-un top al judeţelor cu cea mai mare valoare a amenzilor, judeţul Bihor este pe primul loc, cu sancţiuni în valoare de peste 40 de milioane de lei.

Pe locul doi este judeţul Dolj, acolo unde poliţiştii au aplicat amenzi în valoare de aproape 18 milioane de lei, conform unei analize a ONG-ul Expert Forum, citat de Mediafax.

La polul opus este judeţul Gorj, acolo unde angajaţii MAI şi MapN au dat amenzi în valoare de puţin peste 1 milion de lei.

În urma acestei analize, judeţele care au valorile cele mai mari la amenzi nu sunt şi cele care au acordat cele mai multe sancţiuni. Astfel, cel mai mare număr de amenzi a fost aplicat în judeţul Prahova, cu peste 11.000, urmat de judeţul Constanţa şi Iaşi.

surse grafic: expertforum.ro

În celelalte ţări din UE, cele mai mari amenzi s-au dat în Austria - 3.600 euro, amenda maximă, în Bulgaria amenzile erau între 2.500 şi 7.500 euro, în Italia au fost până la 3.000 de euro, iar în Germania amenda maximă era de 500 euro.