Adrian Wiener, medic coordonator al spitalului dedicat COVID-19 din Grădiște - Arad și senator USR, îi cere ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, asumarea unui protocol terapeutic unitar pentru pacienții infectați cu coronavirus. Adrian Wiener arată că de la începutul pandemiei "s-au încercat succesiv diverse abordări terapeutice, unele empirice, altele bazate pe dovezi" și că este nevoie de o "practică unitară optimă pentru toți pacienții cu COVID-19 din România, în condițiile în care ultimul protocol asumat de Ministerul Sănătății a fost emis în 26 martie".

Adrian Wiener, coordonatorul Spitalului COVID din AradFoto: Arhiva personala

"Ca medic angajat direct în asistența medicală acordată pacienților cu Covid-19 în această perioadă, solicit asumarea unui protocol terapeutic, consolidat frecvent, periodic, ameliorat în funcție de informațiile și experiența altor țări", spune Adrian Wiener.

El cere de asemenea Ministerului Sănătății precizări legate de procedura cohortării pacienților în funcție de "vârsta de boală": "Cer Ministerului să ne spună dacă procedura cohortării pacienților în funcție de 'vârsta de boală' are rațiune științifică, dacă există studii sau aserțiuni științifice care să o justifice? De multe ori presupune mutarea pacienților dintr-un salon în altul sau blocarea unor paturi în saloane cu pacienți care se mențin pozitivi pentru o perioadă mai lungă."