Medic italian: „Covid-19 este ca HIV, nu vom avea niciodată vaccin”

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 13 mai 2020, 1:35 Actualitate | Coronavirus


Teste coronavirus
Foto: Profimedia Images
„Nu va exista vaccin”, spune fără ocolișuri medicul legist Pasquale Mario Bacco care, împreună cu o echipă de 13 colegi, în laboratorul său cu sediul la Bari, în regiunea Puglia din sudul Italiei, studiază virusul bolii Covid-19 de ceva vreme și încă de la sfârșitul lunii februarie a arătat că infecția pulmonară circulă în Italia încă din octombrie 2019, relatează Il Giornale, citat de Rador.

„Pe noi ne-a interesat să înțelegem incidența acolo unde nu s-a manifestat boala”, a declarat Bacco.

Medicii din Bari au prelevat un eșantion de la 7.038 de persoane sănătoase și fără simptome, toți angajați de companii, au efectuat teste serologice începând cu 25 februarie și s-a descoperit că peste 30% din populația italiană a luat contact cu Covid-19, dezvoltând anticorpi. Vorbim, mai exact, de 33,6%. Din 7.038 au rezultat pozitive 2.336 de persoane.

Dintre aceste 2.336 de persoane testate, la 1.779 erau prezente IgG, adică imunoglobuline G datate, vorbim despre anticorpii la COVID. „Înseamnă că aceste persoane intraseră deja în contact cu virusul cu cel puțin trei luni și jumătate înainte, s-au îmbolnăvit și au dezvoltat anticorpii, deși sunt asimptomatice”, a precizat Bacco. Aproape 90% dintre persoanele infectate analizate nu au manifestat niciuna dintre simptomele atribuite COVID.

Bineînțeles că anticorpii nu sunt pe viață, durează câteva luni, motiv pentru care este imposibil, potrivit cuvintelor medicului din Bari, să se găsească un vaccin. „Din acest punct de vedere, COVID este ca HIV. Sunt viruși care prezintă mutații. S-ar putea ca populația să fie chemată să fie supusă vaccinului în iunie, dar același vaccin nu va mai fi de ajutor în octombrie. Eu am văzut în laborator mutațiile acestui virus, este aproape ca HIV, deci un vaccin nu va exista niciodată. Singurul lucru care ne va salva, dacă virusul ar deveni mai agresiv, este un medicament specific. Astăzi, persoanele seropozitive au o speranță de viață egală cu o persoană sănătoasă, datorită unui medicament. Duc o viață foarte normală, doar că trebuie să ia una, sau două sau trei, dar, de obicei, o pilulă pe zi, deoarece au un retroviral care intră în sânge și acest lucru ajută. Și la fel va fi și pentru COVID”, declară medicul italian.

Însă, în domeniul științific italian, nimeni nu a vrut să acorde credit studiului realizat de Bacco și de colegii săi. „Nici Institutul Superior de Sănătate, nici Ministerul Sănătății nu ne-au luat în seamă. Apoi, i-am prezentat datele noastre profesorului Burioni (Roberto Burioni, cunoscut virusolog italian - n.r.) și nici nu le-a văzut”, a spus Bacco, cu amărăciune. În prezent, sunt 30.395 de decese cauzate de Covid-19 în Italia, potrivit datelor difuzate de autorități, dar în opinia doctorului Bacco, aceste cifre „au fost inventate”, deoarece „morții de COVID care înainte erau sănătoși se numără pe degetele de la o mână, întrucât acest virus nu este capabil să ucidă. Este un virus banal, simplu. De exemplu, o persoană seropozitivă nu se îmbolnăvește de COVID, deoarece are HIV, care este un virus mult mai mare, care folosește aceiași receptori ca și coronavirusul, deci chiar și în concurență, COVID nu reușește să meargă pe aceiași receptori. Oriunde există un răspuns imun adecvat, este anihilat”.


„Odată cu descoperirea unui medicament specific”Potrivit declarațiilor lui Bacco, morții care au fost internați în spitale sau care aveau patologii tumorale plurimetastazice, miocardiopatii dilatate, diabetici, paraplegici, nu pot fi considerați morți de COVID, pentru că „toți sunt subiecți care aveau deja speranță de viață foarte scurtă”. Familia coronavirusului suferă absolut din cauza climei, „acest lucru vă poate spune chiar și un student la medicină din anul doi”, subliniază Bacco. Prin urmare, din studiul realizat de grupul de medici din Bari, a ieșit la iveală (și, lucru important, era deja la sfârșitul lunii februarie) virusul Covid-19 care, ca toate coronavirusurile, este condiționat în mod semnificativ de climă. Prin urmare, va dispărea vara și apoi va reapărea odată cu scăderea temperaturilor și, în plus, se va manifesta întotdeauna într-un mod mai incisiv în zonele mai reci ale Italiei. „Chiar și la aceeași „concentrație”, patogenitatea virusului va fi întotdeauna mai mare în nord, comparativ cu sudul Italiei sau cu sudul Europei, unde temperaturile, chiar și iarna, sunt mai mari”, scrie în raportul echipei de cercetători.

„Adevărata întrebare pe care ar trebui să ne-o punem astăzi este: dar cum se întoarce acest virus în octombrie? Deoarece virusul nu a dispărut, există și supraviețuiește”, precizează Bacco. Deci, cum vom ieși din asta? „Odată cu descoperirea unui medicament specific”, răspunde sec Bacco. Astăzi, potrivit medicului italian, există trei soluții pentru virus (până când se va găsi medicamentul potrivit pentru COVID). „Avem hidroxiclorochina pe care acum este inutil să o luăm, dar în octombrie nu. Vă dau un exemplu, caracteristica anemiei mediteraneene este cea a lanțurilor de hemoglobină. Hemoglobina, spus în manieră simplă, este compusă dintr-o parte alfa și una beta (vorbim despre lanțuri polipeptidice). Subiecții betatalasemici (prin urmare, cei care suferă de anemie mediteraneană) nu au lanțuri beta. COVID este legat de lanțurile beta, prin urmare acești pacienți, neavându-le, sunt imuni la COVID, virusul poate intra în organismul lor, dar nu se leagă. Savanții americani au înțeles acest lucru. Acestea fiind spuse, Hidroxiclorochina are un mecanism foarte banal (care abordează conceptul de anemie mediteraneană), este folosită pentru malarie. Luând înainte acest medicament, lanțurile beta sunt tamponate, dacă virusul intră în organismul care a luat acest medicament, nu știe unde să se lege și, dacă nu intră în celule, moare. Și nu este adevărat că are mii de efecte secundare, așa cum a spus unul dintre profesorii de la televiziune”. Sigur, nu este soluția, dar este bună în timp ce așteptăm medicamentul oficial. Al doilea medicament este Tocilizumab, medicamentul anti-artrită utilizat la Spitalul „Cotugno” din Napoli, care funcționează deoarece reduce reacțiile organismului în contact cu virusul. În cele din urmă, există terapia cu plasmă, „care este ceea ce ne va salva dacă acest virus va deveni mai agresiv”.

Acest studiu însă, insistă el, nu a fost luat în considerare. „Acceptarea studiului nostru înseamnă a nega tot ce s-a spus până acum. Dar avem o demnitate în calitate de medici și putem spune adevărul doar pentru că suntem medici liberi. Am lucrat zi și noapte, am dormit și pe jos trei ore pe noapte și am fost umiliți și evitați”, comentează Bacco. În sfârșit, „obosit”, medicul concluzionează: „Eu nu sunt un om de imagine, dar am un singur lucru pe care nu îl pot pierde și este credibilitatea mea”.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

7330 vizualizari

 • +3 (11 voturi)    
  OK, dar... (Miercuri, 13 mai 2020, 2:28)

  imi_pasa_de_romania [utilizator]

  Asta s-a zis despre multe boli, de la malarie la ebola. Si sa nu uitam, cea mai periculoasa boala din istorie: cancerul, mai ales pentru ca are multe forme, e versatile, adaptiva si poate ataca multe organe. Partea cea mai "buna" e ca fiecare organ atacat este critic.

  Si iata ca dupa 50 de ani se fac pasi spre tratament. Nu cu vaccin, nu cu iradiatii, dar cu tratament mult mai sigur.

  Da, poate nu vom avea vaccin contra SARS2. Este o ipoteza a multora, tocmai de aceea unii lucreaza la preventie, altii la vaccin, altii la tratament, altii la imunitate.

  Cat despre HIV, da, nu avem vaccin. Dar are sens? Este un virus atat de punctual. La HIV avem tratament. SIDA a fost considerata o boala letala fara posibil tratament mult timp, dar iata. Sa nu uitam ca exista oameni imuni NATIV la HIV. Tratamentul nu o fi perfect, dar exista. Chiar el recunoaste.

  Deci da, poate SARS2 o sa fie o deficienta neplacuta, iar COVID-19 poate deveni o boala acuta, poate agravata, nu doar cronica. Dar nu trebuie sa fie letala. Oamenii de stiinta si cercetatorii vor gasi ceva sa o previna. Daca nu, vor gasi ceva sa o trateze. Daca nu, vor gasi ceva sa o incetineasca. Iar in 10-15 ani poate vom gasi ceva "final". Plasma pare sa fie una dintre variantele cele mai rapide ca abordare, pe termen scurt.

  Deci, daca omul vrea sa dea un ton nihilisto-pesimisto-apocaliptic, nu ma impresioneaza.

  Nu e cu nimic mai diferit de Bill Gates care a zis ca 640kb de memorie vor ajunge pentru oricine, oricand. Sau cand a zis ca Internetul nu e ceva de viitor, ca nu merita investit in el si ca nu va prinde niciodata.

  Si daca istoria ne invata ceva, este ca Lucrurile inovatoare intotdeauna au prins. Iar la boli, ca mereu, asa cum si boala e perfida si gaseste modalitati de a ne face rau, asa si omul va gasi modalitati sa se protejeze.
  • +4 (16 voturi)    
   dimpotriva (Miercuri, 13 mai 2020, 3:43)

   eyesopen [utilizator] i-a raspuns lui imi_pasa_de_romania

   daca te uiti dincolo de titlul panicard, in ton cu linia melodica a ultimelor luni, vezi ca omuletul e chiar de cealalta parte a nihilismului-pesimisto-apocaliptic.
   exemplu: zice ca 30% din populatie a luat contact cu virusul. pai intr-un astfel de caz, rata mortalitatii plonjeaza in abisuri, in contrast cu toate cifrele generatoare de panica de pana acum. iar daca mai adaugam si fraza "morții [...] care aveau patologii [...] nu pot fi considerați morți de COVID", rezulta ceva la zecimala 2-3, adica o isterie artificiala pentru care cineva ar trebui sa plateasca intr-o zi. eventual inteligentul ala (i se citeste numarul de neuroni si pe figura, si pe natofi) de la oms.
  • +1 (1 vot)    
   Ti am dat minus (Miercuri, 13 mai 2020, 9:15)

   asistat [utilizator] i-a raspuns lui imi_pasa_de_romania

   Pt ca stiu ca nu te pricepi la absolut nimic!
 • -1 (13 voturi)    
  Sper ca doctorul asta nu are pacienti (Miercuri, 13 mai 2020, 3:17)

  AliB [utilizator]

  ...ca-i omoara cu zile. Amesteca hidroxycloroquina (tratament pentru malarie, un parazit al globulelor rosii, pe care-l poate contracta oricine) cu beta-talasemiile (boala data de mutatie genetica pentru hemoglobina). Evident ca daca virusul intra in celule rosii mature moare, si cu, si fara lantul beta al hemoglobinei. De ce? Celulele rosii mature n-au nucleu. HA! Fara nucleu, virusul nu se poate replica. Ce virus prost! A, nu e prost, ca de fapt nu poate intra in celulele rosii? Da de ce? A, ca n-au receptorul de care se leaga virusul (ACE2)? Si, as putea sa continuu....dar imi cedeaza nervii. Tocilizumab nu este un mediucament anti-virus (orice virus), este un inhibitor al unei citokine (interleukina 6) care este responsabila de initierea furtunii de citokine.
  Covid nu este ca HIV dpdv al mutatiilor. HIV se schimba in in pacient (o persoana infectata cu HIV este de fapt purtatoare a n variante mutate ale virusului in acelasi timp. Imposibil sa faci vaccin). Covid are pana la acest moment cateva zeci de mutatii cunoscute care nu i-ai afectat patogenitatea si contagiunea. Gata, ma opresc. Imi trebuie un pahar de ceva tare. Apara-ne Doamne de idioti cu acces la public.
  • +3 (3 voturi)    
   La cofetarie lucrurile sunt (Miercuri, 13 mai 2020, 9:10)

   asistat [utilizator] i-a raspuns lui AliB

   mult mai clare, stim asta! Nu mai bine ne faceti o prajitura?!?
  • -1 (3 voturi)    
   Nu are pacienți (Miercuri, 13 mai 2020, 9:43)

   idna [utilizator] i-a raspuns lui AliB

   Căci zice-se că ar fi legist.
 • +1 (15 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 13 mai 2020, 3:18)

  [anonim]

  • +1 (7 voturi)    
   Lol (Miercuri, 13 mai 2020, 3:57)

   mitg [utilizator] i-a raspuns lui

   Penibil.
 • +7 (11 voturi)    
  pentru ca asa-i ordinul pe unitate... (Miercuri, 13 mai 2020, 3:35)

  eyesopen [utilizator]

  ...titlul scoate in evidenta doar ce se potriveste cu narativul isteric al ultimelor luni.
  chestii de genul "peste 30% din populația italiană a luat contact cu Covid-19, dezvoltând anticorpi" sau "morții care au fost internați în spitale sau care aveau patologii tumorale plurimetastazice, miocardiopatii dilatate, diabetici, paraplegici, nu pot fi considerați morți de COVID", desi ar fi facut la fel de natural titluri in conditii normale [la cap], sunt lasate in paragrafe, pentru cine mai are rabdare sa citeasca. sau "Acceptarea studiului nostru înseamnă a nega tot ce s-a spus până acum".

  dar hai sa mergem pe titlul asta. ce ne spune el? ca nu vom avea vaccin niciodata.
  ce ni se spune de doua-trei luni incoace? ca viata va reintra in normal atunci cand vom avea vaccin.
  a) din astea doua rezulta ca puscaria colectiva trebuie sa fie vesnica. pai sa-si pregateasca palmele cei care au aplaudat-o pana acum, ca mai au treaba de facut.
 • 0 (14 voturi)    
  mda, alt doctor care bate campii (Miercuri, 13 mai 2020, 3:47)

  TheBorg [utilizator]

  Hotnews, e un motiv pentru care colegii il ignora, bate campii. Nu mai publicati toate prostiile, ca un tabloid.

  Avem, oficial, 30.739 de morti in toata Italia de la COVID pana pe 11 mai.

  In mod real sunt mai multi, nu mai putini cum crede el, pentru ca nu au testat toti decedatii, si numarul de decese suplimentar fata de anii anteriori este mult mai mare decat nr. de morti raportati oficial in Italia de la COVID.

  Doctorul spune ca sunt 33,6% care au fost infectati cu COVID. Bun, sa zicem ca ar avea dreptate.

  Asta inseamna ca pentru fiecare procent de infectati ai 915 de morti la o populatie totala de 60.359.546 locuitori. Deci cam 0,15% rata de decese.

  Hai sa vedem ce inseamna asta pentru Lombardia, regiunea cea mai afectata din Italia, populatie totala 10.060.574 locuitori.

  Respectand proportia, in Lombardia ar trebui sa fie de vreo 6 ori mai putine cazuri pentru fiecare procent de populatie infectata, fata de Italia.

  Adica 152 de morti pentru fiecare procent de populatie infectata in Lombardia. Deci nu pot fi mai mult de 15.200 in total.

  Au fost 14.839 morti in Lombardia. Deci asta inseamna ca 97.6% din populatie ar fi fost infectata in Lombardia, ceea ce nu pare plauzibil.

  Cam mare coincidenta cu 97.6% asta, dar poate sunt eu paranoic. Bine macar ca nu a scos niste cifre din care sa rezulte ca mai mult de 100% din populatie a fost infectata in Lombardia.

  Daca mergem pe regiuni si mai mici din Lombardia, ca Bergamo, cu 1.112.187 locuitori, ar trebui sa fie 17 morti pentru fiecare procent de populatie infectata. Adica maxim 1.700 in total, la 100% infectati.

  Deja pana la sfarsitul lui Martie au murit in Bergamo 4.500 de oameni de la COVID, mult peste cei maxim 1.700 care ar rezulta din cifrele aberante ale doctorului.

  Deci individul incearca sa spuna ca de fapt numarul real de morti este de cel putin 3 ori mai mic decat cifrele oficiale. Stupid.

  Mai curand testele pe care le-a facut sunt de rahat, si au o rata de rezultate fals pozitive foarte mare.
 • +2 (12 voturi)    
  din Wikipedia (Miercuri, 13 mai 2020, 3:50)

  TheBorg [utilizator]

  il Giornale

  Type - Daily newspaper
  Format - Tabloid
  Owner(s) - Berlusconi family (via investment vehicles)

  Vai, ce surpriza, nu ma asteptam sa fie dintr-un tabloid informatia. /s
 • +4 (10 voturi)    
  Lol (Miercuri, 13 mai 2020, 3:56)

  mitg [utilizator]

  "Însă, în domeniul științific italian, nimeni nu a vrut să acorde credit studiului realizat de Bacco și de colegii săi. „Nici Institutul Superior de Sănătate, nici Ministerul Sănătății nu ne-au luat în seamă. Apoi, i-am prezentat datele noastre profesorului Burioni (Roberto Burioni, cunoscut virusolog italian - n.r.) și nici nu le-a văzut”, a spus Bacco, cu amărăciune"

  Atunci dati-l pe hotnews, asa-i cel mai bine.
 • -2 (2 voturi)    
  Toate fake-newsurile la un loc (Miercuri, 13 mai 2020, 8:12)

  Clock [utilizator]

  Doar pentru ca sunt spusele unui "doctor din Bari" au suficientă credibilitate pentru a fi publicate? Sunt toate fake-newsurile care circula despre subiect la un loc, la care se adaugă una noua: ca un vaccin e imposibil.

  Nu exista vaccin pentru HIV pentru ca acesta suferă mutații foarte rapide chiar in interiorul corpului, prezentandu-se sistemului imunitar ca o mie de viruși diferiți. N-am auzit despre Corona sa fi suferit mai mult de 2 mutații.

  Medicamentul de malarie s-a dovedit deja ca nu funcționează, singurul medicament aprobat pana acum este Redemsivir.

  E frumos sa ne închipuim că virusul nu mai circulă vara, dar nu exista date științifice sa spunem asta. Nu putem spune dacă motivul pentru care circula mai puțin in sudul Italiei este clima sau faptul ca s-au impus măsuri de carantină in toata Italia si la momentul acela sudul era mai puțin afectat.

  Si nu avea cum sa circule din octombrie, ne-am fi dat seama pentru ca la cat de rapid se răspândește s-ar fi observat o creștere a numărului de morți, de cazuri grave, etc. Ganditi-va ca avem in Hunedoara 500 de cazuri si medicii din Deva se plângeau că stăteau zeci de ambulante timp de ore la coada si ca UPU nu mai facea fata. Credeti ca un astfel de fenomen poate trece neobservat?

  Ma indoiesc ca 30% au anticorpi in Italia, au făcut un studiu ceva? Puneti link aici. Pana acum sunt 2 studii pe care le-am vazut: 5% in Cehia si 2% personalul Medlife in Romania.

  Chiar nu inteleg rostul pentru care propaganda împinge astfel de povești amestecate, probabil ca sa ne zapaceasca sa nu luam deciziile corecte. Dar voi, hotnews, ar trebui să fiți atenți și să nu contribuiti la răspândirea lor.
  • +1 (1 vot)    
   hidroxiclorochina (Miercuri, 13 mai 2020, 17:16)

   baronul stanganbuch [utilizator] i-a raspuns lui Clock

   chiar functioneaza, plus azitromicina, in stadiul de inceput al bolii, nu cind e intubat pacientul, si la noi sint sute de pacienti vindecati cu acest tratament. Poti intreba pacientii vindecati si vei afla. Bine ca dr Musta si restul nu cer acceptul marilor specialisti de pe forumul hn.
   Bine ca la matei bals, timisoara, etc fac ce-au facut coreea de sud si taiwanul, nu italia, franta, spania si alte locuri ale mortii datorate birocratiei criminale a oms si ue.
 • +1 (1 vot)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 13 mai 2020, 8:44)

  [anonim]Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by