Cu ocazia analizei genetice a SARS-CoV-2, virusologii din Estonia au descoperit două mutaţii necunoscute până acum, a informat marţi presa estoniană, potrivit agenției ungare MTI, citate de Rador.

Testare coronavirus in laboratorFoto: Profimedia Images

Radco Avi, cercetător al Universităţii din Tartu, a declarat publicaţiei Postimees că experţii au comparat probele de coronavirus prelevate de la şase cetăţeni estoni cu tulpina originală a virusului, primită din China. Virusologii estonieni au confirmat existenţa a opt mutaţii care au fost depistate şi în probele prelevate în alte ţări, dar au descoperit şi două mutaţii care până acum nu fuseseră depistate.

„Dacă analizăm în mod temeinic ultimele două mutaţii, atunci se poate vedea că în sistemul de imunitate al populaţiei estoniene se duce o luptă crâncenă cu virusul. Faptul că mutaţiile apar la nivelul albuminelor, demonstrează că virusul se află sub o presiune serioasă a sistemului de imunitate şi îşi caută locul în organismul uman. Ceea ce demonstrează că acest virus este nou pentru populaţia umană, desigur, fapt cunoscut şi până acum” - a precizat virusologul estonian.