Parizienilor li s-a interzis să consume alcool pe malurile canalului Saint-Martin și ale fluviului Sena după ce poliția a fost nevoită să disperseze mulțimile adunate la doar câteva ore după relaxarea carantinei impuse în urmă cu opt săptămâni, relatează The Guardian.

Coronavirus ParisFoto: Profimedia Images/Thomas Samson/AFP

Mulți locuitori ai orașului, izolați în apartamente fără balcoane, terase sau grădini pentru aproape două luni, au ieșit luni seara să celebreze. Fotografiile cu petrecăreți fără măști de protecție adunați pe malurile fluviului ce trece prin capitala franceză au început să se viralizeze pe platformele social media.

La ordinele ministrului de interne, Poliția pariziană a emis o interdicție, susținând că „deplânge” faptul că trebuie să ia o astfel de măsură și amintind tuturor că succesul ridicării restricțiilor se bazează pe „principiul responsabilității individuale a fiecărui cetățean”.

Poliția pariziană dispersând mulțimile adunate pe malul Senei

„La doar câteva ore după relaxarea carantinei zeci de oameni s-au adunat fără respectarea distanțării sociale și a recomandărilor privind sănătatea asupra cărora s-a insistat atât în ultimele săptămâni”, susține comunicatul poliției din Paris.

„Prefectura Poliției deplânge faptul că din prima zi a relaxării carantinei a trebuit să ia măsuri pentru a interzice consumul de alcool pe o alee publică”, continuă comunicatul.

Ministrul de interne francez și-a exprimat de asemenea nemulțumirea, criticând „comportamentul iresponsabil”. „Succesul ridicării carantinei depinde de prudența și spiritul civic al tuturor”, a scris acesta pe Twitter.

Citește și: