Patru cetăţeni marocani au fugit dintr-un centru de carantină din judeţul Arad, iar trei sunt căutaţi în continuare, după ce unul dintre fugari a fost prins de forţele de ordine într-o pădure, relatează Agerpres.

Politia de FrontieraFoto: Facebook/ Politia de Frontiera Romana

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Arad, Lucian Cozma, a declarat, marţi, că absenţa celor patru a fost constatată în cursul zilei de luni.

"În zonă au fost direcţionate imediat echipaje de poliţie şi jandarmerie, pentru căutarea celor patru bărbaţi, unul dintre aceştia fiind depistat de către jandarmi în scurt timp, în zona împădurită din apropierea centrului de carantină. În acest moment, căutările continuă pe cele mai probabile trasee de deplasare şi în zonele în care se pot afla ceilalţi trei", a precizat Cozma.

Bărbatul identificat a fost introdus din nou în carantină pe o perioadă de 14 zile, cu suportarea, de către acesta, a cheltuielilor de carantinare. De asemenea, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

"Precizăm faptul că aceste centre de carantină nu au regim de detenţie, iar misiunea jandarmilor este de a asigura măsurile de ordine publică în zona acestora. Permanent, cetăţenii aflaţi în carantină sunt informaţi despre prevederile legale privind măsura carantinării şi consecinţele penale rezultate din nerespectarea acestor măsuri", a mai adăugat reprezentantul Prefecturii Arad.