O femeie din Spania în vârstă de 113 ani, prezentată drept decanul de vârstă al țării, s-a recuperat din boala Covid-19 într-un azil de bătrâni în care au murit mai mulți rezidenți infectați cu coronavirus, potrivit AFP.

Maria BranyasFoto: youtube.com

"Are 113 ani. A depășit boala și se descurcă foarte bine", a spus managerul azilului.

Maria Branyas a contractat boala într-o formă ușoară luna trecută în azilul unde locuiește de douăzeci de ani, în orașul Olot, situat la o sută de kilometri nord de Barcelona.

Simptomele ei au fost ușoare: „În realitate, singurul lucru detectat a fost o infecție a tractului urinar și o mică febră asociată, dar apoi a făcut un test de screening (pentru coronavirus) care s-a dovedit a fi pozitiv”, au declarat reprezentanții instituției. "Acum se simte bine și a avut un test negativ săptămâna trecută", au adăugat aceștia.

Centenara a rămas închisă câteva săptămâni în camera ei de la Residența Santa Maria del Tura. Un singur angajat a intrat la ea, îmbrăcat în haine de protecție, potrivit televiziunii regionale TV3, care a difuzat imagini cu bătrâna.

Maria Branyas i-a explicat reporterului tv că „oamenii sunt foarte prietenoși și foarte atenți” cu ea în cadrul unității. Când o angajata îi cere să le spună care este secretul longevității sale, ea le răspunde cu modestie că este pur și simplu norocoasă că are „sănătatea bună”, potrivit AFP.