VIDEO Klaus Iohannis: Ce se schimbă după 15 mai - Când ieșim din localitate este nevoie de declarație, mai puțin în zonele metropolitane

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 12 mai 2020, 14:55 Actualitate | Coronavirus


Klaus Iohannis
Foto: Presidency.ro
Declarațiile pe proprie răspundere vor rămâne valabile după data de 15 mai pentru persoanele care merg în alte localități, cu excepția zonelor metropolitane, a precizat marți președintele Klaus Iohannis, care a detaliat măsurile care vor intra în vigoare după ieșirea din starea de urgență.

„(...) când ieșim din localitate este în continuare nevoie de o declarație, mai puțin în zonele metropolitane, unde, de exemplu, din comunele din jurul Bucureștiului foarte multă lume vine la serviciu în București și se întoarce. Pentru aceste deplasări, în interiorul zonei metropolitane, nu va nevoie de declarație. Dar dacă mergeți, de exemplu, din București într-un oraș din provincie, pentru a rezolva o problemă care se încadrează între excepții, aveți nevoie de o declarație scrisă”, a spus șeful statului.

Începând cu această dată, purtatul măștii va fi obligatoriu în spațiile interioare, precum magazine sau transportul în comun, alături de păstrarea unei distanțe de 1,5 metri între două persoane, a subliniat Klaus Iohannis, care a atras atenția că „epidemia Covid-19 este încă între noi” și nu este „momentul să ne relaxăm prea mult”.

În ceea ce privește activitățile sportive, profesioniștii pot relua cantonamentele, însă competițiile nu vor începe în prima perioadă de ridicare a restricțiilor.

Pentru sportivii amatori, sunt permise activitățile individuale, inclusiv în baze sportive, dar doar în aer liber. În plus, accesul în vestiare va fi interzis.

Pentru biserici, se pot relua slujbele, în exterior, dar și aici cu respectarea unor reguli: credincioșii vor purta mască și vor păstra distanța de 1,5 metri


Declarațiile vin după o ședință privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 care a avut loc la Cotroceni și la care au participat, pe lângă președintele Iohannis, premierul Ludovic Orban, Ministrul de Interne Marcel Vela, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Virgil Popescu, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, și Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Declarațiile președintelui Klaus Iohannis (sursa - Administrația Prezidențială):
 • Bună ziua, dragi români,
 • Din păcate, epidemia COVID-19 este încă între noi. Nu este momentul să ne relaxăm prea mult. Ne apropiem foarte rapid de numărul de o mie de victime ale acestei epidemii. În continuare, avem în fiecare zi sute de cazuri noi.
 • Totuşi, se apropie data administrativă de 15 mai, când se termină starea de urgenţă şi vom intra într-o altă formă de organizare, tipică pentru situații de epidemii și anume în starea de alertă. Foarte mulți români se întreabă și ne întreabă ce se schimbă după 15 mai, ce nu se schimbă, ce noutăți avem pentru ei.
 • În primul rând, aș menționa ce devine obligatoriu din 15 mai, sunt lucruri foarte simple, dar foarte, foarte importante. Primul lucru: din 15 mai devine obligatoriu portul măștii, o mască care acoperă gura și nasul, atunci când ne găsim în spații interioare. De exemplu, când mergem la magazin sau când mergem să cumpărăm alimente sau în alte situații, de exemplu când mergem cu transportul public în comun, când intrăm în stația de metrou, evident în metrou, deci în interior masca este obligatorie. Este obligatorie, atenție, nu este o recomandare, este obligatorie păstrarea unei distanțe, distanța obligatorie între persoane este de 1,5 metri, asta însemnând distanța a două brațe; dacă amândoi întindem brațul, distanța căutată este asta.
 • Igiena mâinilor devine obligatorie și este extrem de importantă. Trebuie să ne spălăm pe mâini cât se poate de des și întotdeauna când venim acasă de la magazin sau de la o activitate în afară.
 • Ce se redeschide? Se vorbește foarte mult despre așa-numita relaxare. Am spus la început: nu este cazul să ne relaxăm, dar anumite activități trebuie reluate. În acest sens se redeschide parțial comerțul, se pot redeschide, din 15 mai, magazinele care au acces din exterior, care au acces direct din stradă, se redeschid saloanele de îngrijire personală, se redeschid muzeele.
 • O chestiune pe care nu putem să o dispunem, dar putem să o recomandăm: recomandăm autorităților locale ca din 15 mai să redeschidă parcurile pentru accesul publicului.
 • La ce se renunță? Ce înseamnă această relaxare pentru fiecare dintre noi? Se renunță la obligația de a sta acasă și se renunță la obligația unei declarații atunci când ne deplasăm în interiorul localității. Deci, atenție, putem să ne deplasăm în interiorul localității în care locuim fără să avem nevoie de declarație, fără să avem nevoie de acordul cuiva. Totuși, în interesul nostru și al celor pe care dorim să îi protejăm, nu trebuie să exagerăm, trebuie să renunțăm la deplasările la care se poate renunța fără prea mari sacrificii. Ce rămâne, totuși, obligatoriu este în continuare, în prima etapă, interzisă deplasarea în afara localității, sigur, cu excepții. Aceste excepții vor fi enumerate în decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență, sunt excepții naturale, de exemplu, cine merge la serviciu, merge; se poate merge în afara localității pentru muncile agricole; se poate ieși din localitate pentru sporturi individuale, de exemplu mersul cu bicicleta.
 • Totuși, când ieșim din localitate este în continuare nevoie de o declarație, mai puțin în zonele metropolitane, unde, de exemplu, din comunele din jurul Bucureștiului foarte multă lume vine la serviciu în București și se întoarce. Pentru aceste deplasări, în interiorul zonei metropolitane, nu va nevoie de declarație. Dar dacă mergeți, de exemplu, din București într-un oraș din provincie, pentru a rezolva o problemă care se încadrează între excepții, aveți nevoie de o declarație scrisă.
 • O temă pe care eu personal o consider foarte importantă și știu că sunt mulți români care consideră această chestiune foarte importantă – bisericile. Serviciile religioase cu credincioși vor fi reluate în condiții speciale și anume serviciile religioase cu credincioși pot fi reluate în prima fază în curtea bisericii sau în fața bisericii, deci în exterior. Credincioșii vor purta obligatoriu mască și vor păstra obligatoriu distanța de 1 metru și jumătate. În a doua și în a treia etapă, aceste condiții vor fi, evident, rediscutate, dar noi considerăm că este important să facem un prim pas și să facem iarăși posibile serviciile religioase cu credincioși, repet – în această primă etapă doar în aer liber.
 • Vreau acum să mulțumesc și să apreciez munca celor din prima linie în lupta cu această epidemie – medicii, personalul medical, personalul care ajută în spitale și în alte unități medicale. Astăzi, în mod special, felicitări asistenților medicali, fiindcă este ziua lor internațională!
 • A rămas o categorie pe care aș menționa-o și anume sportivii. Pentru sportivi, avem două situații. Profesioniștii își pot relua cantonamentele în condiții speciale de igienă, de verificări medicale, însă competițiile sportive, în această primă etapă, nu vor începe. Deci, repet – sportivii profesioniști își pot relua cantonamentele în condiții foarte clare descrise, dar competițiile sportive nu vor reluate acum, în prima etapă. Pentru sportivii amatori este posibil să-și reia activitatea doar acolo unde se face sport individual - sport individual, inclusiv dacă se folosește o bază sportivă, dar numai în aer liber. Deci, pentru amatori este posibil să își reia activitatea doar la sporturi individuale și doar în aer liber. Iar dacă se folosește o bază sportivă, accesul în vestiar, deci acolo unde își schimbă echipamentul, nu este permis.
 • În final, mă adresez parlamentarilor, Parlamentului, care are în lucru o lege care reglementează activitățile, restricțiile și felul în care se gestionează această stare de alertă. Este nevoie urgentă de această lege și solicit Parlamentului, parlamentarilor, să decidă pe această lege cu maximă celeritate.

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

39235 vizualizari

 • -24 (80 voturi)    
  jo napot, fikusz (Marţi, 12 mai 2020, 15:10)

  di livio [utilizator]

  cred că deschide ficusu școlile că și în Danemarca s-au deschis...am înțeles școlile din Danemarca au apă curentă, alea din Ro n-au...România educată cu miliarde pe rachete patriot, că primirăm șepcuță cu make România educată again...cenzurați, fikuszu nu trăbă criticat...nici cu o floare
 • +5 (63 voturi)    
  Prelungirea starii de urgenta cumva? (Marţi, 12 mai 2020, 15:41)

  florin_h [utilizator]

  E cumva o conferinta de presa despre prelungirea starii de urgenta? De ce nu se actualizeaza lista cu zonele rosii? In multe tari din acea lista pseudopandemia e gata.
 • -6 (66 voturi)    
  no bine... (Marţi, 12 mai 2020, 16:07)

  Ismail Paine de circ [utilizator]

  .. poa' sa inceapa de la 16, ca pana termina doua fraze se face 17:15.
 • +41 (83 voturi)    
  Declaratia vietii (Marţi, 12 mai 2020, 17:09)

  mkv13 [utilizator]

  De ce este obligatorie declaratia la iesirea din localitate? De ce nu se argumenteaza decizia asta, de ce? De ce? De ce? "Este obligatorie pentru ca..." Argumentati deciziile pt ca asta asteptam :/
  • +30 (46 voturi)    
   De ce? (Marţi, 12 mai 2020, 17:30)

   panda_rosu [utilizator] i-a raspuns lui mkv13

   Ca sa iti fie tarsa sa iti faci declaratie, ca sa iti fie frica ca te trezesti ca te controleaza si e posibil sa nu te lase sa treci, asa ca mai bine iti bagi picioarele si nu mai pleci nicaieri.

   Nu situ daca e ok, pt ca in principiu te poti imbolnavi sau poti raspandi la fel de bine si in localitate, fara sa iesi neaparat.

   Dar motivul e clar descurajarea.
  • -10 (40 voturi)    
   ai cam multe pretentii... (Marţi, 12 mai 2020, 17:36)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui mkv13

   .. de la un dulap.
   • +7 (21 voturi)    
    dulap (Marţi, 12 mai 2020, 20:19)

    1anonim [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

    dulap! Da destept. Ca dulapul nu e inteles de toata lumea, nu e vina dulapului..
  • -6 (34 voturi)    
   Mi se pare simplu.... (Marţi, 12 mai 2020, 17:49)

   prompt [utilizator] i-a raspuns lui mkv13

   ...In situatia actuala cu raspandire comunitara, prin deplasarea in alte localitati ,daca esti purtator de virus, duci la formarea unor focare in localitati izolate unde poate ca nu exista persoane infectate. Se poate asimila cu situatia unei tari care isi controleaza intrarile si iesirile de persoane la frontiera pentru a diminua pericolul raspandirii virusului.
   • +9 (33 voturi)    
    depinde ce faci la destinatie... (Marţi, 12 mai 2020, 19:46)

    minus [utilizator] i-a raspuns lui prompt

    daca vorbesti cu copacii, crezi ca ai format vreun focar? Nici peste 2 luni nu vei putea face asta? 6 luni? Un an?

    In plus, despre logica asimilarii: ce ai zice daca s-ar putea asimila cu situatia unei Asociatii de Proprietari care controleaza intrarile si iesirile de persoane la usa apartamentului lor pentru a diminua pericolul raspandirii virusului? Stai acasa, ca asa zice Asociatia?
   • -1 (15 voturi)    
    Tataru (Marţi, 12 mai 2020, 20:51)

    Ciprian1979c [utilizator] i-a raspuns lui prompt

    a zis ieri ca nu mai exista transmisie comunitara! So?! Dar problema e alta...sunt judete fara cazuri sau cu max 100 de cazuri...aia de ce nu pot umbla tot judetul?
   • +1 (7 voturi)    
    Si daca nu esti? (Miercuri, 13 mai 2020, 9:28)

    Alnivol [utilizator] i-a raspuns lui prompt

    @Prompt: Tu zici ca daca esti purtator, poti infecta. Asa si? Majoritatea oamenilor nu sunt purtatori. Cred ca nu intelegi ca libertatea este un lucru important in viata unui om. Romania are destul de putine cazuri daca e sa comparam cu alte state unde asemenea masuri sunt inexistente. Nu tu declaratii si alte prostii de genul.
    Din cate stiu eu, doar in Italia s-a folosit hartiuta si asta in plina explozie de cazuri, nu asa oricum. Ori Romania nu e acolo si nici macar nu e aproape de a fi acolo.
  • +5 (37 voturi)    
   Ca să se dea important! (Marţi, 12 mai 2020, 17:57)

   gebica [utilizator] i-a raspuns lui mkv13

   E absurdă, tocmai deplasările în afara localității ar micșora aglomerațiile din localități, acolo unde-i baiul. Ar fi fost bună chiar o stimulare a descongestionării localităților. Ar mai putea fi un schepsis. Știe sigur că parlamentul, în marea lui ticăloșie și dorință de a introduce haos și anarhie în țară, va face legea harcea-parcea, așa că i s-a dat această momeală în speranța că vor fi menținute cît mai multe din celelalte restricții, care în general sunt de bun-simț.
   • 0 (20 voturi)    
    .. (Marţi, 12 mai 2020, 20:07)

    puiepsd [utilizator] i-a raspuns lui gebica

    Pentru ca, in cazul in care izbucneste un focar intr-un oras/localitate, e mai usor de inchis si carantizat tot orasul, astfel, poti sa reactionezi rapid. Si mie mi-ar placea sa merg la munte/padure acum... Dar asta e.

    Decat sa intram toata tara iar in carantina pentru ca familia Xulescu din nu stiu ce localitate care a fost in carantina decide sa vina cu 10 plozi si 5 neveste sa imprastie corona inapoi... Ba chiar acum am fost la magazin si era o familie de rromi afara care urlau, vreo 7-8 insi asa. Intru in magazin si la un moment dat, una din stimabile intra si incepe sa urle sa i se dea apa in sticla ca ii e sete, cu gura mare si la 10 cm de oameni.
  • +5 (37 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Marţi, 12 mai 2020, 17:57)

   [anonim] i-a raspuns lui mkv13

  • -6 (44 voturi)    
   ti-e asa greu sa completezi o foaie de hartie? (Marţi, 12 mai 2020, 18:00)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui mkv13

   Eaxct pentru de-astia ca tine e neceasara declaratia. Sa ii sperie pe cei care altfel in secunda urmatoare s-ar repezi sa umble ca bezmeticii prin toata tara.
  • +7 (39 voturi)    
   simplu (Marţi, 12 mai 2020, 18:26)

   srpc [utilizator] i-a raspuns lui mkv13

   puterea crescuta a fortelor de ordine trebuie pastrata si psihoza indusa cetatenilor trebuie mentinuta; nu e clar?
  • +10 (38 voturi)    
   Pentru ca atat ii duce (Marţi, 12 mai 2020, 18:27)

   Ciprian1979c [utilizator] i-a raspuns lui mkv13

   capul pe ei! Se gândesc că, deși poți să circuli legal, cu motive întemeiate sau nu (dar foarte greu de dovedit că nu), tot te oprește de 10 ori poliția de la București până la Constanța sau Brașov, doar să te întrebe de declarație. Și să nu mai ai tu chef să te duci. Cred că asta e "logica" lor! Ca alt motiv nu găsesc nici eu...
  • +3 (45 voturi)    
   Pt ca: Kontrol (Marţi, 12 mai 2020, 18:29)

   Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui mkv13

   Puterea se mentine prin Controlul Supusilor. Johan directioneaza tara, cu pasi Mari catre Totalitarism.
  • +11 (35 voturi)    
   nu e obligatorie (Marţi, 12 mai 2020, 18:32)

   mmmircea [utilizator] i-a raspuns lui mkv13

   nu are nicio baza legislativa, uita-te la ultimul punct din declaratie, spera ca PSD-ul sa-i treaca prin parlament o lege in acest sens. Altfel, de indata ce se termina starea de urgenta, esti liber sa te misti cum doresti.
   • +3 (5 voturi)    
    Stare se urgență (Miercuri, 13 mai 2020, 10:18)

    ratonel [utilizator] i-a raspuns lui mmmircea

    Nu are bază legală , dar dacă un ghiolban îți trântește un proces vebal ești intrat în rahat. Până când te clarifici , cu avocat , cu proces , cu dute vino mai aduni încă câteva procese verbale. Aici nu mai vorbesc de mine care trăiesc cu un rinich de a lui nvasta mea , cu un picior , și cu un ochi orb ideie nu am cum aș face față , și cine m-ar transporta de colo -colo , des cări noi să nu aud ..... Deci nici la medic nu am cum să ajung fără emoții m. Cțnd am fost la controlul periodic m-au țntrebat ”ambil” de ce mă ”fâțâi ” dacă și așa sânt ramolit țn halul asta și au luat la rost pe fiul meu caare mă transporta , pentru câți bani face taxiul cu mine , și noroc ca aveam adeverința de handicapat cu mine (pentru că și asta trebuie , nu ajunge să vadă cum arăți) si aveam trcut numărul mașnii pe ea.
  • +13 (39 voturi)    
   Nu este (Marţi, 12 mai 2020, 19:27)

   ac [utilizator] i-a raspuns lui mkv13

   E si ilegala, si nelegiferata. Doar parlamentul poate (sa zicem, desi ma indoiesc) limita drepturi constitutionale, si alea cu caracter exceptional. Nu e nici o situatie exceptionala acum.
   Grava? Da. Spitalele n-au una, alta? Poate. Eu am platit de m-a luat dracu, si tot la privat ma duc si mai platesc INCA O DATA.
   Deci de ce as fi solidar? Imi place cum se string toti solidarii si datatorii de directive si ei au contribuit 0,1%.
  • 0 (14 voturi)    
   De pandemie (Marţi, 12 mai 2020, 20:17)

   1anonim [utilizator] i-a raspuns lui mkv13

   Asta e raspunsul. Pentru ca trebuie sa fim controlati. de ce sa fim controlati? De pandemie . si asta e raspunsul. Mai vrei?
  • -5 (15 voturi)    
   explicația pe care (Marţi, 12 mai 2020, 20:21)

   hdd [utilizator] i-a raspuns lui mkv13

   o dă poliția din Germania este că orice deplasare implică statistic, un risc de accident.
   Și dacă trebuie să trimită o ambulanță după tine la 200km în câmp, înseamnă că personalul respectiv nu va fi disponibil pe frontul coronavirus.

   Mai puține deplasări, mai puține probleme pt sisteme de urgență.

   Dar
   așa este când ai o conducere nesigură, ezitantă, fără credibilitate: se recurge la forță.


   În democrație, aceste lucruri "se recomandă".
   Și tu le respecți, pentru că îți respecți liderul și ai încredere în el. Nu e cazul cu ficusul.
   • +8 (16 voturi)    
    în Germania câte hârtii trebuie să completezi? (Marţi, 12 mai 2020, 22:14)

    Guvid19 [utilizator] i-a raspuns lui hdd

    Acolo ieșitul e tot pe bază de hârtii, semnături și dosar cu șină?
 • +9 (39 voturi)    
  Abuzurile vor continua (Marţi, 12 mai 2020, 17:27)

  lazarus101 [utilizator]

  Deja devine penibila intreaga situatie.
  Plus ca s-au facut de ras si legea pentru starea de urgenta nu poate intra in vigoare decat eventual de luni 18.
  Poporul nu va uita aceste abuzuri!!!
 • +2 (30 voturi)    
  Logică ilogică (Marţi, 12 mai 2020, 17:27)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  CCR i-a spus ceva. Nu a înțeles? Poate ar fi bine să ia niște meditații despre principiile elementare constituționale
 • +9 (39 voturi)    
  Declaratie sa iesim din localitate? (Marţi, 12 mai 2020, 17:28)

  Eu38 [utilizator]

  Bravo PNL, ati facut-o din nou. Nu va puteti dezvata de apucaturile comuniste. Ceausescu era mai liberal ca voi.

  Va spun de pe acum ca sa nu aveti surprize. Aveati 30% in sondaje, urmatoarea masuratoare o sa arate ca aveti 25%. Sper sa va intoarceti #acasa cat mai curand posibil. Acasa insemnand desigur la casele voastre, eu cel putin m-am lamurit cu guvernarea liberalo-militara.
 • +12 (38 voturi)    
  aroganta si incompetenta (Marţi, 12 mai 2020, 17:31)

  uman [utilizator]

  Asta ni se serveste.
  Legea este in Parlament acum, de unde stim ce masuri raman in vigoare?
  Declaratii pt deplasarea in afara localitatii? De ce? Si de unde stim ca raman in vigoare aceste grave limitari si atingeri ale libertatii persoanei?
  De ce nu ne limitam strict la ce masuri trebuie luate de persoanele fizice si juridice?
  Si inca ceva: economia nationala este deja grav incercata, nu s-a facut nimic concret, doar promisiuni.
  Bine ca deschideti / relaxati / cum vreti sa ii ziceti, bisericile... Mai ales ca si Bor au tratat cu aceeasi aroganta atat populatia, cat si institutiile/autoritatile statului - vedeti cum se exprima despre impartasanie si altele - ei decid, nu prostimea sau statul... sau legile...
  Asadar, ce sa inteleaga oamenii normali si de buna credinta din tara asta? Aia care au stat 2 luni in casa, care au respectat tot ce s-a cerut sau recomandat sau impus?
  Cumva nu s-a terminat de implementat criza economica si furatul din bani publici pe asa-zisa stare de urgenta si necesitate? D-asta vreti inca limitari?
  Care e realitatea din spitale? Au disparut brusc infectiile spitalicesti, nosocomialele? Nu mai e niciun pericol, a ramas doar covid? Sau...?
 • +16 (36 voturi)    
  apel catre Comitetul pentru situații de urgență. (Marţi, 12 mai 2020, 17:34)

  minus [utilizator]

  Poate veti reusi sa treceti in motive si vizita la proprietatea din alte localitati.
  Nu ma duc sa fac munci agricole, me dau sa respir aer curat. Nu este si nu a fost o situatie de urgenta (asa cum de exemplu nici mersul sportiv pe bicicleta nu este) dar in curand o sa ma imbolnavesc in apartamentul din oras.

  Si daca se poate....fara sa car dupa mine actul de proprietate in dosar cu sina.

  Stiu ca "empatie" este un cuvant de pripas in limba romana, dar esenta empatiei ar trebui sa existe cand faceti reglementarile. Dar daca nu se poate, o sa-mi cumpar bicicleta, ce sa fac!
 • +13 (43 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 12 mai 2020, 17:39)

  [anonim]

  • +4 (20 voturi)    
   Statis (Marţi, 12 mai 2020, 20:24)

   hdd [utilizator] i-a raspuns lui

   unde erai acum 2 luni când încercam să conving populația de asta?
   și făceam colecție de minusuri de la hipsteri și ciobani deopotrivă?

   cumpărai hârtie igienică?
   • +4 (14 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 12 mai 2020, 23:39)

    [anonim] i-a raspuns lui hdd

  • -4 (14 voturi)    
   Au fost (Marţi, 12 mai 2020, 22:09)

   Costi888 [utilizator] i-a raspuns lui

   Luate masuri pe baza experientei altor state si tinand cont ca Romania este printre ultimele tari la cantitatea de sapun folosita, hartie igienica si alte cele din Europa :))
   Mai are rost sa vorbim de sistemul sanitar? S au luat masuri dure pt ca suntem un popor de combinatori care habar n are de respectarea regulilor, legilor si cu un sistem medical la pamant.
   Cand o sa intram si noi in secolul 20, cand nu o sa mai avem prin parlament alde psd, alde, pmp, pnl si alte fosile, poate atunci vom avea si noi parte de un tratament corespunzator din partea autoritatilor.
   Pana atunci #rezist si scrieti declaratii!! :)))
 • +11 (27 voturi)    
  In final (Marţi, 12 mai 2020, 17:45)

  ady77 [utilizator]

  Pe parlamentarul roman, il cam doare-n brisca, de poporul roman, indiferent de la ce partid e.
  Vine CCR-ul, fostul PCR, si face ceva pe lege.
 • +21 (39 voturi)    
  Nu contest buna credinta sa zicem, (Marţi, 12 mai 2020, 17:45)

  adi_69 [utilizator]

  dar sa anunti in acest moment interzicerea dreptului la libera circulatie fara absolut nicio baza legala, repet, la momentul anuntului, este definitia dictaturii.
  In plus, de ce nu se iau masuri in context local.
  Judetul Braila, de exemplu, nu are absolut niciun caz activ a avut vreo 20 in 2 luni si niciun deces). De ce este interzisa libera circulatie in interiorul judetului Braila? (si nu ma refer la cei in izolare sau carantina)
 • +6 (36 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 12 mai 2020, 17:55)

  [anonim]

  • +1 (13 voturi)    
   In astea (Marţi, 12 mai 2020, 22:16)

   Costi888 [utilizator] i-a raspuns lui

   Doua luni s au intamplat multe. Nu au fost deloc prostesti. A fost folositor pt ca s a vazut cat de mult e afectata populatia. S au rodat spitalele, s au refacut stocurile de medicamente si echipamente protectie etc. In plus, comunitatea medicala este aproape de a definitiva schema de tratament si asa mai departe. Romania a luat masurile care au fost recomandate de OMS si care au fost adoptate de multe tari din europa si nu numai. Nimanui nu ii convine situatia actuala, dar in toata isteria mondiala nu ar fi riscat nimeni (mai alea in romania) sa adopte niste masuri relaxate. Fiti si voi mai cerebrali..
 • -9 (33 voturi)    
  Decizii... (Marţi, 12 mai 2020, 17:58)

  Nonidem [utilizator]

  Decizii de bun simt,mai relaxante decat ma asteptam.Dar, e in trend sa-l ironizam si insultam!
 • +5 (25 voturi)    
  ce inseamna obligatoriu (Marţi, 12 mai 2020, 18:12)

  bobo2 [utilizator]

  la scoala la tov iohanis o fi fost suficient sa le spui la elevi ca e obligatoriu, dar pentru a determina oamenii e nevoie de mai mult decat de vorbe goale
 • +10 (14 voturi)    
  zona metropolitana (Marţi, 12 mai 2020, 18:13)

  cora.s [utilizator]

  Va rog, imi puteti spune care este zona metropolitana Bucuresti? Putem sa ne deplasam din Bucuresti la Otopeni fara Declaratie? Multumesc
  • +13 (27 voturi)    
   O să ne lămurescă... (Marţi, 12 mai 2020, 19:36)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui cora.s

   .. purtătorii de bul.ane numiți milițieni. Din nepricepere legile au fost și sunt confuze ca să se mențină o stare de teroare ca să nu observăm cum alții trag tun financiar după tun financiar, profitând de pandemie.
  • +8 (18 voturi)    
   ramane la aprecierea politiei (Marţi, 12 mai 2020, 19:51)

   mmmircea [utilizator] i-a raspuns lui cora.s

   care iti va aplica si masura punitiva pe care o gaseste potrivita. Sper ca nu speri la uniformitate, nu ? Eu poate ca scap fara amenda de la Balotesti, iar tie de la Otopeni iti da 2000 lei. Se cheama taxa pe covid, sau iohaneala.
   • +8 (12 voturi)    
    măcar să nu mai și bată milițienii (Marţi, 12 mai 2020, 23:14)

    Guvid19 [utilizator] i-a raspuns lui mmmircea

    Cât au fost zmei, cavalerii antivirus mai dădeau și mai câte un capac după ceafă, mai câte un șut în spate, mai un cot în plex. Așa, să nu uiți că organul e stâpân. Și poate să te strivească fie cu pumnul, fie cu chitanțierul, fie cu ambele. Cum ți-o fi norocul în ziua aia.

    După 1 mai s-au mai potolit, sper să nu le crească iar cocoșismul.
 • +19 (31 voturi)    
  nu-mi e foarte clar (Marţi, 12 mai 2020, 18:15)

  luptator_din_munti [utilizator]

  Daca eu vreau sa ma mut la tara, unde am o proprietate care este pe numele parintilor, nu pot sa ma duc? Mi se pare deja ca se restrang niste drepturi cam abuziv. Chiar ramane la latitudinea politistului adjectiv daca e suficient de justificat motivul pentru care vreau sa ma duc acolo? vreau sa vad care e starea proprietatii sa tai buruienile, etc. e totusi proprietatea familiei, nu vreau sa se degradeze. Care e riscul epidemiologic, eu am stat in izolare, copacii din curte au stat in izolare, nu ma duc sa ma intalnesc cu vecinii, ma duc sa stau in curtea parintilor mei, ei locuind la oras in alta parte. Eu sunt in putere, eu ma ocup de proprietate, nu parintii mei care sunt batrani.
 • +1 (27 voturi)    
  Păi (Marţi, 12 mai 2020, 18:20)

  mopsu [utilizator]

  dacă nu se aplica amenzi sau cătușe, numai cetatenii corecti vor respecta cele spuse de Ficus, interlopii, romii, certatii cu legea nu vor da doi bani pe aceste ,,recomandari,,...
 • +11 (27 voturi)    
  loooo (Marţi, 12 mai 2020, 18:36)

  Georgiana1995 [utilizator]

  "Este obligatorie, atenție, nu este o recomandare, este obligatorie păstrarea unei distanțe, distanța obligatorie între persoane este de 1,5 metri," Ia sa o văd p-asta pusă în practică,în metrou autobuze etc. Cum or să facă? Or să fie jandarmi peste tot care să răcnească la lume:" ia bă distanţa legală că te ia mama naibii" ? Sau or să dea amenzi iar ? Oăuleu,ce bine o să fie
 • +5 (27 voturi)    
  Era o vorba foarte placuta presedintelui (Marţi, 12 mai 2020, 18:43)

  xrogo [utilizator]

  Johann, topaiala, cam asa faceti acum dragi guvernanti, adica topaiti si nu stiti cere dintre voi sare mai sus cu cate o ideie mai nastrusnica, va contraziceti intre voi, ia declaratia verbala, ba este declaratie scrisa, ba se dechis restaurantele, ba se dechid terasele si tot asa, cine sa va mai inteleaga?
 • -1 (21 voturi)    
  Si pe militianul sef (Marţi, 12 mai 2020, 18:53)

  gugurila [utilizator]

  ... il schimbi, sau vrei sa dispari cu totul din politica?
 • 0 (26 voturi)    
  ca sa (Marţi, 12 mai 2020, 18:58)

  DanIonita1 [anonim]

  inteleaga lumea ca se iese din localitate ca sa mergi la servici sau sa duci medicamente unui batran. Nu ca sa mergi la munte, la mare, etc....
 • -6 (46 voturi)    
  Ne mănâncă în kur.... (Marţi, 12 mai 2020, 19:00)

  fdaniel [utilizator]

  Nu mai suportăm să stăm acasă, trebuie să ne tundem, să facem mici plus alte activități indispensabile...
  Nemții s-au relaxat și numărul infecțiilor a crescut de trei ori!
  • +1 (23 voturi)    
   Hai serios (Marţi, 12 mai 2020, 19:09)

   Mihai Ioan [anonim] i-a raspuns lui fdaniel

   https://www.worldometers.info/coronavirus/country/germany/
  • +2 (20 voturi)    
   Cum puteti da + la fake news ? (Marţi, 12 mai 2020, 19:22)

   Mihai Ioan [anonim] i-a raspuns lui fdaniel

   https://www.worldometers.info/coronavirus/country/germany/
   • -1 (7 voturi)    
    simplu, are perfecta dreptate. (Miercuri, 13 mai 2020, 2:31)

    TheBorg [utilizator] i-a raspuns lui Mihai Ioan

    In loc sa iei informatiile de la sursa, de la Institutul Robert Koch, iei de pe net tot felul de prostii neoficiale si visezi fake news.

    Conform institutului, ieri au fost 933 cazuri noi. Cu o zi in urma au fost 357.

    933 / 357 = 2,61

    Rotunjind, de 3 ori mai mult. Deci, unde e fake news-ul ala despre care vorbeai?

    https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Fallzahlen.html

    Pentru informarea ta, cazurile noi raportate pot avea intarzieri de zile intre testare si raportare.

    Si cum sursele neoficiale au si ele o intarziere suplimentara de vreo zi, si incearca sa grupeze cazurile dupa data testarii, in loc de data raportarii, nu le poti compara cu datele oficiale.

    Doar pentru ca nu te pricepi sa analizezi informatiile si sa cauti singur surse de incredere nu e un motiv sa-i acuzi pe altii de fake news.

    Toata presa internationala are articole cu cresterea de 3 ori. Du-te si lupta-te cu ei si cu Institutul Koch daca tot esti incapatanat.
    • -1 (5 voturi)    
     Asa si? (Miercuri, 13 mai 2020, 9:34)

     Alnivol [utilizator] i-a raspuns lui TheBorg

     Se pare ca unii nu inteleg ca masurile restrictive s-au luat pentru ca spitalele sa nu fie supraincarcate. Atat. Acum, cand se relaxeaza, tine de responsabilitatea fiecaruia cum isi duce viata. Nu vrei sa te infectezi, ramai in casa si cu asta basta. Restul isi asuma riscuri pentru ca si asta inseamna tot responsabilitate. Statul in casa nu era menit sa distruga virusul. Cresterea numarului de infectii odata cu relaxarea masurilor este un lucru absolut normal. Era surprinzator daca nu cresteau infectiile.
     Tu zici ca asta e motiv sa pastram restrictiile. Clar este o interpretare stupida. Daca sistemul medical nu e in pericol, nu conteaza ca au crescut infectiile.
     Ce alte solutii mai ai in afara de statul in casa? Viata nu e doar despre supravietuire. Conteaza si cum traiesti. Vrei sa fii ca o pasare in colivie? Nimeni nu te opreste. Stai cat vrei in casa, poarta 15 masti si manusi. Nu te obliga nimeni sa iesi afara.
  • +8 (24 voturi)    
   esti bugetar sau ong-ist (Marţi, 12 mai 2020, 19:26)

   mmmircea [utilizator] i-a raspuns lui fdaniel

   iti da mana sa vorbesti...as sta si eu acasa pe banii altuia, dar n-am norocul asta.
  • -6 (10 voturi)    
   Stai tu, flexat pana crapi (Marţi, 12 mai 2020, 20:22)

   Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui fdaniel

   Cat crezi ca rezisti???
  • +3 (19 voturi)    
   + (Marţi, 12 mai 2020, 20:29)

   hdd [utilizator] i-a raspuns lui fdaniel

   în primul rând în germania nu a fost lockdown-ul din România.
   S-a recomandat, nu s-a impus.
   Lumea a ieșit în parcuri, nu s-au închis aeroporturile, magazinele alimentare au fost accesibile fără cozi (rar am stat să intru in magazin).

   Nu există comparație între abuzurile și imbecilitățile comise de autoritățile din ro și politețea autorităților din Germania.
 • +14 (38 voturi)    
  Declaratia (Marţi, 12 mai 2020, 19:16)

  Criogenia [utilizator]

  Comunista , si ea copiata, fara sa fie trecuta prin filtrul ratiunii, este o forma de intimidare si de persecutare directa a populatiei si nu foloseste nimanui si la nimic.

  Persista in viata romanilor pentru ca o accepta, asta este, o doresc nu o resping...
  • +4 (16 voturi)    
   trist (Marţi, 12 mai 2020, 19:53)

   mmmircea [utilizator] i-a raspuns lui Criogenia

   dar perfect adevarat.
 • +3 (15 voturi)    
  E in english dar o sa intelegeti (Marţi, 12 mai 2020, 20:24)

  Parzivall [utilizator]

  "I took a break from the news and from a grand amount of posts and shares from others for a week+ here... And as I return to put my eyes and ears on things, my intuition is coming in even more loud and clear.
  I stand for medical freedom.
  I stand for health freedom.
  I stand for freedom of speech.
  I stand for freedom of thought.
  I stand for freedom of assembly.
  I stand for fundamental human rights and freedoms.
  And I declare sovereignty over my body.
  I quite frankly am way more concerned for our freedom on this planet than this virus. Manufactured or not. It doesn't matter.
  Creating an environment of fear is toxic as it keeps people afraid and rights are being eroded right before our eyes.
  Regardless of people's opinions on FiveGee, I do not support a surveillanced world, for crowd control and facial recognition, harvesting of medical data, lnformation on our movements, desires etc.
  I am finding it so very unfortunate that vast amounts of people are policing others on social media and no longer have social graces to respect the opinion and belief of another being by also trying to silence them with opposing views and 'proof' with articles.
  This world is large enough for us all to have an opinion and and opinon that is right for them. Silencing and shaming is killing freedom of speech that we each have a right too. And we each have the freedom to scroll past if that is not what we agree with.
  Why are people creating division by policing people who are questioning the narrative being handed out?
  Why is there so much censoring of opposing information and people speaking out on incredibly important topics that affect us all?
  We are being steered to take a position against one another with the advent of social engineering. Fabricated division is not assisting our freedom at this time and it is eroding our common humanity.
  Even if we have opposing opinions and truth can we still have love, compassion and respect for others and still care for our human rights.
  • +3 (11 voturi)    
   Pt cei care au dat minus (Marţi, 12 mai 2020, 23:03)

   Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

   “ Freedom of speech is a principal pillar of a free government; when this support is taken away, the constitution of a free society is dissolved, and tyranny is erected on its ruins."
   "If everyone is thinking alike, then no one is thinking."
   "Those who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety."

   Asa ca minusacii, voi nu meritati Libertate!!!
   • +3 (3 voturi)    
    Fraza cea mai importanta, (Miercuri, 13 mai 2020, 9:03)

    xrogo [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

    "If everyone is thinking alike, then no one is thinking."!
  • +2 (2 voturi)    
   Libertatea nu le trebuie (Miercuri, 13 mai 2020, 9:58)

   Victtor [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

   Nu au nevoie de ea pentru ca ii obliga sa fie normali si sa gandeasca.
   Sclavia este mai buna pentru ca acolo este cald si exista siguranta zilei de maine.
 • +9 (13 voturi)    
  De ce măștile vor fi obligatorii și azi nu sunt? (Marţi, 12 mai 2020, 20:24)

  Alexandru10x [utilizator]

  Ma poate lamuri cineva?
 • -1 (11 voturi)    
  Si continuarea: (Marţi, 12 mai 2020, 20:27)

  Parzivall [utilizator]

  I do not support the fear based agendas that the narratives from mainstream media deliver as well as the governmental bodies, it is creating division between us all when we are in a pivotal turning point in our humanity.
  My truth and your truth matters because it simply exists.
  I pray we stand for our freedoms and our rights and that we can all come together regardless of points of view because I believe we desire the same thing... Freedom.
 • -17 (27 voturi)    
  Excelentă declarația pt. deplasări externe! (Marţi, 12 mai 2020, 21:43)

  Nyk1 [utilizator]

  Mă bucur că s-a păstrat, altfel cu siguranță am fi avut răspândaci indisciplinați, care s-ar fi plimbat de colo-colo, dând SARS-COV-2 tuturor!

  Atâta timp cât numărul infecțiilor noi/zi este mai mare decât 0, declarația este absolut necesară! Abia atunci când ajungem și noi în situația de invidiat din alte state, să avem șiruri de zile consecutive fără niciun caz nou, putem să renunțăm la declarația de părăsire a localității de domiciliu! Altfel, riscăm să contaminăm localități care poate în prezent sunt libere de SARS-COV-2!
  • +9 (13 voturi)    
   Faci fake news! (Marţi, 12 mai 2020, 22:21)

   Ciprian1979c [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

   În afară de China (unde am sincere îndoieli), nu există state care să aibă zero cazuri într o zi, darămite mai multe consecutiv! Orice ai spune, e împotriva oricărei logici a situației date, să poți călători cu metroul sau cu autobuzul în oraș de două milioane de locuitori, fara declarație, dar să îți trebuiască declarație când ieși din localitate!
  • +4 (8 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Marţi, 12 mai 2020, 23:25)

   [anonim] i-a raspuns lui Nyk1

   • 0 (0 voturi)    
    Dacă nu aveau declarația... (Miercuri, 13 mai 2020, 17:26)

    Nyk1 [utilizator] i-a raspuns lui

    ...aveau și mai mulți! Ca-n Yankestan, unde nu sunt declarații!
  • +3 (3 voturi)    
   Excelenta pentru ce? (Miercuri, 13 mai 2020, 9:39)

   Alnivol [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

   @Nyk1: Bai omule. Tuturor cui? Daca pastrezi normele de distantare sociala si igiena, sansele sa prinzi acest virus scad dramatic indiferent cine se plimba intre judete. Si nu e problema. Tu poti sta in continuare in casa. E absolut treaba ta si responsabilitatea ta cum decizi sa te protejezi. Dar nu lasa statul sa iti zica ce sa faci. Sa iti ia libertatea in numele sigurantei. Asta se numeste tiranie. Ai nevoie de dadaca ca adult sa iti zica ce e bine si ce e rau? Si colac peste pupaza, mai si aplauzi. Pai 1984 se pare ca e manual pentru unii. Ai nevoie de Big Brother sa te indrume.
 • -8 (26 voturi)    
  Au inceput sa (Marţi, 12 mai 2020, 21:59)

  Costi888 [utilizator]

  Apara frustratii ca nu au voie sa iasa din localitate fara declaratie :))

  Vi s a facut de mare sau de munte? Se vrea evitarea ca persoane infectate din alte orase sa ajunga in alte orase. Ce drq e asa greu de inteles. Acum ca exista sau nu exista coronavirus, ce mai conteaza..
  • +3 (11 voturi)    
   nu dragule (Marţi, 12 mai 2020, 22:11)

   Mihai Ioan [anonim] i-a raspuns lui Costi888

   Ni s-a facut de libertate, panicatii poti sta linistit in casa. Nu ii opreste nimeni. La cum ai scris drq se vede nivelul tau de qultura.
  • +9 (15 voturi)    
   Pai nu e buba ca se vrea ce se vrea (Marţi, 12 mai 2020, 22:54)

   Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui Costi888

   Declaratia, dar se pare ca tu esti milenial, n-ai prins Comunismul. 30 de ani si poti sa te deplasezi numai daca ai un formular completat. Imi si imaginez Militzaiul burtalau si cu ceafa lata, cum isi linge buzele si-ti cere "declaratia, Babicule"!!! Nu poti spune rapid, verbal, "ma duc la Parinti, ca-s batrani si bolnavi si spitalele is inchise oamenilor de rand. Nuuuuu, trebuie sa ai hartie altfel, nu ajungi tot acolo!!!
  • +5 (11 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Marţi, 12 mai 2020, 23:33)

   [anonim] i-a raspuns lui Costi888

   • -4 (8 voturi)    
    altul cu worldometerele (Miercuri, 13 mai 2020, 2:57)

    TheBorg [utilizator] i-a raspuns lui

    Tu nu pricepi ca statisticile acceptabile sunt in urma tuturor masurilor luate, daca nu se luau masurile la timp era mult mai grava situatia.

    In regiunile din Italia unde au evitat sa ia masurile la timp, pentru ca diverse industrii s-au opus, au avut de peste 4 ori mai multi morti decat normal in Martie:

    https://www.bloomberg.com/opinion/articles/2020-04-01/coronavirus-italy-shows-we-may-be-underestimating-death-toll

    Situatia e similara prin toate punctele fierbinti, si tu vrei sa lasi acum sa se raspandeasca in toata populatia. Bravo.

    Trebuie pusa la punct foarte bine testarea, urmarirea si izolarea contactelor celor infectati. Si prin mijloace electronice, si cu echipe de oameni.

    Pe urma da, poti sa relaxezi restrictiile. Din pacate doar cateva tari au reusit asta pana acum.

    Noi am avut noroc ca s-au luat masuri relativ devreme, dar nu cred ca suntem pregatiti pentru relaxare. Sper sa gresesc, si sa ajute si venirea verii la incetinire.

    In final, un site care prezinta numarul saptamanal de morti in mai multe tari europene, in ultimii ani:

    https://www.euromomo.eu/graphs-and-maps/

    Se vede clar un salt enorm la morti in grafice, fata de alti ani, chiar si daca agregi informatiile pe toata Europa.

    S-a sarit de la o medie normala de 45,000-55,000 de morti pe saptamana in Europa, la 87,000 de morti pe saptamana, deci aproape dublu.

    Recordurile in anii anteriori ajungeau pe la 70,000 pe saptamana in varful sezoanelor de gripa.

    Si asta e cu toate masurile luate, si la nivelul intregii Europe. Inclusiv reducerea accidentelor de circulatie de la restrictii.

    Si in regiunile cele mai afectate, dupa cum ziceam, e mult mai rau. Tu vrei sa fie ca acolo peste tot, deci de peste 4 ori mai multe cazuri, deci mai mult de 200,000 de morti saptamanal in Europa, ca 87,000 cat a fost varful anterior ti se pare putin. Bravo.
    • -2 (6 voturi)    
     Tu votbesti ca aia de la stiri!!! (Miercuri, 13 mai 2020, 5:23)

     Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui TheBorg

     Adica nu vorbesti cu vorbele tale. Rusia, multi infectati, extrem de putini morti!!! Suedia, no quarantine no shutdown the economy, jumate din mortii Italiei, procentual. Si pot continua!!!
    • +1 (1 vot)    
     Dar uiti sa mentionezi ceva (Miercuri, 13 mai 2020, 9:47)

     Alnivol [utilizator] i-a raspuns lui TheBorg

     Borgule, din datele tale nu crezi ca ai uitat sa mentionezi ceva? Cine anume moare de virusul asta? Asta nu conteaza? Nu e mai inteligent sa faci reguli bazate pe categoriile de risc sau aplicam solutii universale pentru toti pentru ca de ce nu?
     Poate ar trebui sa lucram la solutii care sa protejeze populatiile vulnerabile in loc sa stricam toata economia Europei mai mult din frica decat din orice altceva.
     E fascinant cum se baga frica in noi de oamenii care arunca cu zecile de mii de morti in noi ca si cum oricine oriunde e in pericol de la virusul asta.
 • +9 (17 voturi)    
  Bataie de joc prea mare! (Miercuri, 13 mai 2020, 0:21)

  Alui [utilizator]

  N-au nici o baza legala pentru declaratie! Nici macar o baza logica! Trateaza oamenii ca pe niste animale fara minte! De parca fara declaratie ne-am arunca cu totii la ingramadit si infectat reciproc! Cand cineva te considera prea prost ca sa-ti poti purta singur de grija, de fapt nu da doi bani pe tine. Te vrea in staul! In lant!
  Bine ca nataraul de Vela ne recomanda sa dam telefoane la 112 daca vedem pe cineva stranutand! Ba, voi cat mai rabdati la bataia asta de joc? Mamaligilor! Pampalailor!
  Macar spuneti-i nataraului ce credeti despre el pe pagina lui de FB. Altfel isi gaseste lingai care sa-i cante in struna.
 • +4 (8 voturi)    
  Scapati (Miercuri, 13 mai 2020, 3:19)

  Criogenia [utilizator]

  Cat mai puteti de clasa asta politica, pana nu e prea tarziu. Fereasca Dumnezeu de recidiva, astia sunt in stare sa va lege de calorifer in case la ce dementa emana zilnic...nici macar acum nu renunta la hartia comunista nenorocita. In loc sa doteze spitalele cu materiale de protectie si dezinfectanti adevarati, se ocupa cu amenintarea si persecutarea populatiei, parca romanii ar fi niste oi blege, trebuiesc tinuti in tarcuri speciale sau sa se spele cand le spune Marele Alb.

  Am impresia ca indivizii astia care "conduc" Romania azi incluzand si parlamentul care nu are reactie la derapajele comuniste guvernamentale, pur si simplu au vazut filme cam multe despre infectii in masa si au ramas in pielea personajelor respective, nu se mai trezesc odata.

  Avem posibilitatea de sanctionare prin vot macar daca nu putem protesta inca...
 • -5 (5 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 13 mai 2020, 5:13)

  [anonim]

 • +3 (9 voturi)    
  1.5m?!!! Oh buoy!!! (Miercuri, 13 mai 2020, 6:38)

  Parzivall [utilizator]

  Peste tot in lume e 2m sau 6 feet!!! Iar dat-o in bara.
  Ps: dar declaratiaaaaas!!!
  • -1 (5 voturi)    
   Unde cap nu e (Miercuri, 13 mai 2020, 9:50)

   Alnivol [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

   in Olanda e 1,5 m. Daca asta e problema ta, ai pierdut firul oricum. Important e sa se tina o distanta. Multa lume nu poate masura cat inseamna 1,5m sau 2m. Nu o sa vina nimeni cu ruleta sa masoare distantele. E ridicol. Important e sa ti se induca ideea sa stai mai departe de oameni.
 • -3 (5 voturi)    
  X (Miercuri, 13 mai 2020, 7:03)

  Simbad [utilizator]

  Se vede că PSD și-a scos la înaintare armata de postaci. Prostia și lipsa de educație a românilor își spun, din nou, cuvântul. Din păcate.
 • +3 (3 voturi)    
  Nedumerire. (Miercuri, 13 mai 2020, 9:16)

  Zagura [utilizator]

  Dacă mă duc din provincie (Baia Mare, Sibiu, etc) la București la președinte (e doar al nostru, al tuturor românilor, nu ? ) ce act doveditor îmi trebuie ? Constituția nu este deajuns ?
 • +2 (2 voturi)    
  Cine defineste zona metropolitana? (Miercuri, 13 mai 2020, 9:53)

  gugurila [utilizator]

  E la latitudinea organului ca sa mai lucreze la planul de amenzi?

  Si cat e amenda, 12000 de euro?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by