De mai bine de 14 zile cazurile active de coronavirus din țara noastră s-au plafonat în jurul valorii de 7.300-7.500 de cazuri. Mai mult, și media celor vindecați a început să se apropie sau chiar să depășească în unele zile numărul cazurilor noi anunțate zilnic.

Evolutia pandemiei de coronavirus in RomaniaFoto: Graphs.ro

„Sincronizarea” mediei de noi cazuri și a vindecărilor vine chiar și în condițiile în care numărul mediu al testărilor efectuate zilnic a mai crescut în ultima perioadă (vezi ultimul grafic). Chiar dacă în ultimele două zile vorbim de cifre mai mici la testare, au fost patru zile consecutiv cu circa 10.000 de teste făcute pe zi.

În schimb, numărul celor bolnavi de COVID-19 și internați în secțiile de terapie intensivă a rămas constant în această perioadă, în jurul a 250 de cazuri în fiecare zi.

Graficele au fost realizate pe platforma Graphs.ro de către Dragoș Vana.

Vrei să vezi graficul mare, într-un tab separat? Click aici pentru Evoluția infectărilor cu coronavirus, vindecărilor și deceselor.

Vrei să vezi graficul mare, într-un tab separat? Click aici pentru Situația cazurilor noi de COVID-19 pe zi în România.

Vrei să vezi graficul mare, într-un tab separat? Click aici pentru Cazurile active COVID-19 în fiecare zi în România.

Vrei să vezi graficul mare, într-un tab separat? Click aici pentru Numărul de teste de coronavirus făcute zilnic în România.

Vrei să vezi graficul mare, într-un tab separat? Click aici pentru Numărul pacienților COVID-19 pozitivi internați în ATI.