Deţinuţi din închisori din comitatul Los Angeles încearcă să se infecteze cu noul coronavirus, în speranţa de a fi eliberaţi, indică o înregistrare video şi o serie de dovezi strânse din penitenciare, a anunţat luni şeriful local Alex Villanueva, relatează dpa, preluată de Agerpres.

Penitenciar SUAFoto: Captura YouTube

În înregistrarea video se vede cum mai mulţi deţinuţi beau dintr-un recipient contaminat de un coleg infectat cu SARS-CoV-2, care poate provoca boala COVID-19, şi apoi îl ascund.

Surse din poliţie au menţionat că un deţinut cu sarcini administrative a fost bătut de alţi deţinuţi după ce a aruncat obiecte despre care se credea că erau contaminate cu virusul.

De la declararea pandemiei, 357 de deţinuţi din închisorile din comitatul Los Angeles au fost testaţi pozitiv pentru noul virus, acest număr triplându-se practic din 30 aprilie, când erau înregistrate 115 cazuri. Dintre cei 357, 117 sunt complet recuperaţi şi 222 încă bolnavi, iar 18 dintre cei testaţi pozitiv au fost eliberaţi.

Biroul şerifului a instituit un nou protocol prin care sunt testaţi toţi noii veniţi, indiferent de simptome.

În plus, ca răspuns la pandemie, populaţia din închisorile din comitat a fost redusă semnificativ, de la circa 17.000 persoane în mod obişnuit la 11.723, vinerea trecută, conform datelor de la biroul şerifului.