Numărul deceselor la pacienți cu COVID-19 în SUA a atins luni 80.000 după ce aproape toate statele americane au decis relaxarea măsurilor de izolare a populaţiei, potrivit Reuters, preluată de Mediafax.

Testare coronavirus in SUAFoto: SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

Decesele în Statele Unite, epicentrul pandemiei globale, au înregistrat o medie de 2.000 pe zi, începând cu jumătatea lunii aprilie, în ciuda eforturilor de a încetini răspândirea virusului.

Numărul deceselor este mai mare decât morțile cauzate de gripa sezonieră începând din 1967 şi reprezintă mai multe decese decât în ​​primii opt ani ai epidemiei de SIDA, din 1981 până în 1988.

Cazurile totale de infectare cu noul coronavirus din Statele Unite au depăşit 1,3 milioane, cu infecţii în creştere în state precum Mississippi, Minnesota şi Nebraska, evidenţiind riscul unui noi val al epidemiei de COVID-19.

Cazurile cele mai multe se înregistrează în statele New Jersey şi New York, epicentrul pandemiei din Statele Unite, reprezentând aproape jumătate din decesele americane cauzate de COVID-19, conform relatării Reuters, iar cele două state au printre cele mai stricte reguli de carantină.