Moscova a înregistrat luna trecută cu 20% mai multe decese decât media lunilor aprilie din ultimii zece ani, potrivit datelor publicate de biroul de stare civilă a capitalei Rusiei, potrivit Moscow Times.

Moscova in carantinaFoto: Pixabay.com

Aceste statistici vin în contextul în care țara are parte de cea mai rapidă creștere a infecțiilor cu coronavirus din Europa, însă rata mortalității asociate cu Covid-19 este mult mai mică decât în alte state.

Moscova, epicendrul epidemiei din Rusia, raportează tot mai multe cazuri noi, deși este în stare de carantină din 30 martie.

Potrivit datelor oficiale, 11.846 de oameni au murit în Msocova în luna aprilie, aproximativ cu 20% mai mult decât media lunilor aprilie din ultimii zece ani, care este 9.866.

Această statistică sugerează că bilanțul deceselor asociate cu coronavirusul ar putea fi mai mare în realitate, notează publicația citată.

Biroul federal de statistică, Rosstat nu a publicat încă datele privind decesele la nivelul țării pentru aprilie, acestea urmând să fie publicate la sfârșitul acestei luni sau la început de iunie.

Rusia se laudă cu o rată mică de mortalitate din cauza Sars-Cov-2, de 0,9%, experții considerând că nivelul redus al acesteia este dat de modul de raportare.