​​Primarul New York-ului, Bill Blasio, și-a declarat duminică, „îngrijorarea profundă” privind creșterea cazurilor de sindrom inflamator acut care afectează copiii și despre care se crede că are legătură cu noul coronavirus, potrivit AFP.

Testare coronavirus in laboratorFoto: Profimedia Images

Potrivit lui Blasio, au fost identificate până acum 38 de cazuri în orașul New York. Declarația sa vine după ce cu o seară înainte guvernatorul Andrew Cuomo anunțase că trei copii au murit din cauza acestei afecțiuni, unul dintre ei având 5 ani.

Simptomele sunt febră, erupții cutanate, dureri abdominale și vărsături.

"Ceea ce face, practic, în corpul unui copilul este că declanşează un răspuns intens, aproape copleşitor, din partea sistemului imunitar. Iar acest lucru dăunează corpului", a spus de Blasio. El a adăugat ca toţi copiii care prezintă aceste simptome trebuie testaţi pentru COVID-19, precum şi pentru anticorpi.

Până în prezent, 47% dintre cazurile confirmate au fost pozitiv pentru noul coronavirus şi 81% pentru anticorpii săi.

Guvernatorul Cuomo a indicat că cel puţin 73 de copii din statul New York au dezvoltat această afecţiune, similară cu sindromul Kawasaki.

În ultimele două săptămâni, mai multe ţări au raportat cazuri de copii afectaţi de aceste simptome care ar putea indica sindromul Kawasaki, o afecţiune rară. Legătura cu COVID -19 nu este stabilită oficial, dar oamenii de ştiinţă cred că aceasta este posibilă.

Descrisă pentru prima dată în 1967 în Japonia, această boală afectează mai ales copiii mici. Originea sa nu este cunoscută cu exactitate şi ar putea fi un cumul de factori infecţioşi, genetici şi imunitari.

Înainte de apariţia acestor cazuri, despre boala COVID-19 se cunoştea că nu duce la dezvoltarea unor forme severe la copii decât în mod excepţional.