Madridul și Barcelona nu își vor relaxa restricțiile în același timp cu restul Spaniei, una din țările care a impus printre cele mai severe carantine din Europa urmând să permită de luni redeschiderea barurilor, restaurantelor și lăcașelor de cult în unele zone, relatează Reuters.

Coronavirus Spania, relaxare restrictiiFoto: Zuma / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Cele mai mari două orașe spaniole nu îndeplinesc deocamdată criteriile guvernului pentru relaxarea măsurilor de carantină, a anunțat Fernando Simon, coordonatorul pentru situaţii de urgenţă din cadrul Ministerului Sănătăţii de la Madrid.

Madrid și regiunea Catalonia, a cărei capitală este Barcelona, au înregistrat aproape jumătate din totalul cazurilor de infecții COVID-19 din Spania.

Fernando Simon a declarat că 51% din populație va intra în următoarea fază a relaxării restricțiilor, inclusiv locuitorii din Insulele Canare și Insulele Baleare.

Spania a înregistrat 229 de decese noi din cauza coronavirusului vineri, o ușoară creștere față de ziua anterioară, potrivit Ministerului Sănătății. 26.299 de persoane și-au pierdut viața în Spania de la izbucnirea pandemiei iar bilanțul total al celor infectați a ajuns la 222.857.

Țara din Peninsula Iberică a fost una dintre cele mai grav afectate la nivel mondial și începe de abia acum să iasă dintr-o carantină strictă care a ajuns în a opta săptămână, timp în care oamenilor li s-a interzis ieșirea din casă, sute de mii de persoane și-au pierdut locul de muncă iar economia a încasat o lovitură puternică.

Guvernul spaniol speră la o revenire la normalitate până la sfârșitul lunii iunie.