Un membru al staff-ului vicepreşedintelui american Mike Pence a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, motiv pentru care zborul cu care Pence urma să ajungă vineri în statul Iowa a fost întârziat şi unele dintre persoanele ce urcaseră la bordul avionului Air Force 2 au fost debarcate, potrivit unui oficial al Casei Albe, relatează Agerpres citând Reuters.

Mike PenceFoto: Captura YouTube

Conform relatărilor presei, avionul a întârziat mai mult de o oră, iar pasageri care erau membri ai staff-ului vicepreşedintelui SUA păreau să fie debarcaţi din avion.

Încă nu este clar dacă persoana infectată se afla la bordul avionului cu care Pence se deplasa în Iowa pentru a participa la o întâlnire cu lideri religioşi pe tema adunărilor religioase „responsabile” şi pentru o dezbatere la sediul companiei Hy-Vee Inc despre aprovizionarea cu produse alimentare în SUA.

Relatarea despre debarcarea unor persoane din Air Force 2 evidenţiază teama responsabililor de la Washington că s-ar putea infecta cu noul coronavirus, mai ales după ce un militar american ce lucra ca valet la Casa Albă a fost testat pozitiv pentru Covid-19. Preşedintele Donald Trump şi vicepreşedintele Mike Pence au fost apoi şi ei supuşi unor teste, dar acestea au ieşit negative, potrivit preşedinţiei americane.

Mike Pence conduce grupul de lucru care coordonează la nivel naţional criza provocată de pandemia care a ucis până în prezent peste 77.000 de americani.