Compania producătoare de piese auto Continental anunță depistarea primelor cazuri de coronavirus în rândul angajaților din Sibiu. Autoritățile anunță că în urma anchetei epidemiologice desfășurată de DSP Sibiu la Continental, 59 de angajați au fost puși în izolare, iar patru angajați sunt confirmați oficial cu noul coronavirus, scrie publicația Turnul Sfatului. Compania este printre cele mai mari din România și are 20.000 de angajați în fabricile din țară.

Logo ContinentalFoto: Hotnews

La intrarea în fabrică au fost instalate sisteme automate de măsurare a temperaturii, cu cameră. Acestea verifică atât temperatura, cât și dacă angajatul poartă corespunzător masca.

Ce spune prefectura Sibiu

”În ceea ce privește situația epidemiologică din cadrul unei companii producătoare de componente pentru industria auto, din județul Sibiu, au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 un număr de 4 persoane, angajați ai acesteia. Ca urmare a acestui fapt, Direcția de Sănătate Publică Sibiu, a demarat o ancheta epidemiologică pentru a identifica toți contacții acestor persoane. Conform primelor date raportate, s-au pus în izolare 59 de angajați ai acestei fabrici. De asemenea s-au impus niște măsuri stricte de distanțare și protecție astfel încât persoanele care lucrează în fabrică la acest moment, să fie în siguranță. Momentan nu se impun alte măsuri în cadrul fabricii”, a declarat Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Ce spune Continental

”Am început în urmă cu ceva timp o campanie de testare preventivă, împreună cu Rețeaua Privata de Sănătate Regina Maria. Campania presupune testarea cu test RT-PCR a angajaților care sunt mai expuși unor situații posibile de contaminare sau fac parte din grupele de risc. Costurile sunt suportate integral de Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria și Continental. În plus, ne-am alăturat campaniei de testare serologică în masă desfășurată de Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, prin care toți angajații Continental se vor putea testa. Este vorba de teste serologice prin metoda imunoenzimatică care măsoară nivelul anticorpilor IgM și IgG produși de organism atunci când este expus la infecția COVID-19. Continental suportă parțial costurile campaniei”, mai explică reprezentanții companiei Continental.