De la finele lunii martie și până în prezent nu a existat zi în care cineva să nu fi fugit din izolare sau chiar și din carantina instituționalizată, iar în fiecare zi autoritățile au dat mii de amenzi și au întocmit dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor. În total, în timpul pandemiei de coronavirus din țara noastră, nu mai puțin de 1.265 de persoane au fugit din autoizolare și 191 de persoane au fugit din carantină.

Fugiti din izolare si carantinaFoto: Graphs.ro

La ultima raportare oficială din 6 mai, Grupul de comunicare strategică anunța că pe teritoriul României, în carantină instituționalizată erau 13.545 de persoane, iar alte 20.634 de persoane se aflau în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

În total, fuseseră întocmite 538 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, iar numai pe ultimele 24 de ore polițiștii aplicaseră amenzi pentru 3.592 persoane care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației.

Datele despre cei fugiți din autoizolare, cei fugiți din carantină și măsurile punitive luate de autorități au fost centralizate și pot fi vizualizate în mod interactiv într-o serie de grafice întocmite pe platforma Graphs.ro.

(click pe grafice pentru a le deschide separat, mai mare, într-un tab nou)

Vezi și: