​Statele Unite au înregistrat din nou miercuri peste 2.000 de decese suplimentare din cauza COVID-19 în 24 de ore, ridicând bilanţul total la 73.095 de morţi de la începutul pandemiei, potrivit datelor prezentate de Universitatea Johns Hopkins, notează AFP, preluată de Agerpres.

Coronavirus SUA, spital de campanieFoto: Dominick Sokotoff / Shutterstock Editorial / Profimedia

Cele 2.073 de decese suplimentare au fost înregistrate până miercuri la ora locală 20.30 (joi, 00.30 GMT) de universitatea americană care actualizează datele continuu.

Pe de altă parte, SUA numără mai mult de 1,22 de milioane de cazuri oficial diagnosticate, dintre care circa 190.000 de persoane declarate vindecate. În total, au fost realizate peste 7,75 de milioane de teste pentru COVID-19, potrivit sursei.

După ce luni s-a ajuns la cel mai scăzut bilanţ din ultima lună, cu numai 1.015 morţi suplimentare în 24 de ore, acesta a depăşit de două zile pragul de 2.000 de morţi, un platou pe care ţara nu reuşeşte să îl coboare.

În pofida acestor date, Casa Albă se concentrează de câteva zile asupra mesajului său privind relaxarea măsurilor de izolare.

La New York, epicentrul pandemiei americane, numărul morţilor suplimentare deplânse în fiecare zi s-a redus semnificativ, dar au apărut alte focare, ca regiunea capitalei Washington.