Un bărbat de 34 ani din Galaţi a fost sancţionat cu amendă de peste 20.000 lei şi suspendarea permisului auto pentru injurii aduse poliţiştilor, cărora nu a putut să le prezinte o declaraţie pe proprie răspundere, se arată într-o informare transmisă, miercuri, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi, potrivit Agerpres.

Politia da amenziFoto: Facebook - Politia Romana

Bărbatul a postat pe o reţea de socializare o înregistrare video în care este pus la pământ de mai mulţi agenţi de poliţie, după ce acesta a înjurat, nemulţumit când a aflat că va fi amendat pentru că nu deţine o declaraţie valabilă, pentru a justifica deplasarea.

În imagini, bărbatul susţine că are adeverinţă de la angajator, hârtie pe care o şi arată poliţiştilor, dar unul dintre oamenii legii îl anunţă că îl va amenda, discuţie conflictuală care s-a terminat cu imobilizarea pe jos, a bărbatului, scene filmate de un alt tânăr, pasager în maşină.

Potrivit IPJ Galaţi, autoturismul, la volanul căruia se afla un bărbat, de 34 de ani, din municipiul Galaţi, a fost observat trecând de mai multe ori prin zonă. A fost oprit de poliţişti şi, cu ocazia controlului documentelor, bărbatul a prezentat o adeverinţă de angajator, precizând totodată că a mers la cumpărături în mai multe locuri. Nu a putut prezenta însă, o declaraţie pe proprie răspundere, completată în mod corespunzător.

„În momentul în care a fost sancţionat, a adresat injurii organelor de poliţie, fiind imobilizat şi condus la secţie. A fost sancţionat contravenţional cu suma de 20.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei Militare 3/2020 şi cu suma de 1.450 de lei pentru nerespectarea indicaţiilor poliţistului rutier şi pentru refuzul nejustificat de a înmâna permisul de conducere. Totodată, i-a fost reţinut permisul de conducere pentru 30 de zile”, au anunţat reprezentanţii IPJ Galaţi.

Poliţiştii l-au sancţionat şi pe tânărul care a filmat scenele. Acesta a primit o amendă în valoare de 2.000 lei pentru nerespectarea dispoziţiilor Ordonanţei Militare 3/2020.