Amenzile din starea de urgență, neconstituționale - „OUG nu este suficient de previzibilă, iar cuantumul amenzilor se stabileste subiectiv” / Weber: Instanțele s-ar putea trezi cu zeci de mii de procese

de I.B.     HotNews.ro
Miercuri, 6 mai 2020, 16:49 Actualitate | Coronavirus


Politia verifica masurile de carantina
Foto: Hotnews
Curtea Constituțională a admis parțial miercuri contestația făcută de Avocatul Poporului fată de OUG 36/2020 care stabilește amenzi pentru nerespectarea restrictiilor, iar amenzile date ca urmare a nerespectării stării de urgență au fost declarate neconstituționale de către CCR. Legea nu este suficient de previzibilă si nu există criterii clare stabilite de lege care să impună cuantumul amenzilor, ci acestea se stabilesc arbitrar de către forțele de ordine, potrivit judecătorilor CCR. Totuși, amenzile vor fi anulate doar după contestarea în instanță. ”Instanțele noastre, care și asa sunt foarte aglomerate, s-ar putea trezi cu zeci de mii de procese”, a declarat Renate Weber.
Totuși, amenzile vor fi anulate doar după contestarea în instanță.

Tot miercuri, CCR a decis că OUG nr. 34/2020 pentru modificarea şi completarea OUG nr.1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă este neconstituţională, în ansamblul său.

Din analiza cadrului normativ constituțional și legal, Curtea a constatat că, în domeniul instituirii stării de urgență, autoritățile statului exercită competențe partajate: Parlamentul are competența de legiferare, prin lege organică, a regimului stării de urgență, în vreme ce Președintele are atribuția constituțională de a institui starea de urgență și de a pune în executare dispozițiile legale ale regimului stării de urgență, astfel cum acestea au fost stabilite de legiuitor.

"Cu alte cuvinte, raţiunea legii este tocmai aceea de a constitui temeiul legal al restrângerii exerciţiului unor drepturi sau al unor libertăţi fundamentale, în acord cu imperativul constituţional stabilit în art.53 alin.(1), precum şi temeiul legal al măsurilor excepţionale care pot viza inclusiv atribuţii ale instituţiilor fundamentale ale statului. Reţinând că actul normativ care restrânge/afectează drepturi şi libertăţi fundamentale ale cetăţenilor sau instituţii fundamentale ale statului cade în sfera interdicţiei prevăzute de art.115 alin.(6) din Constituţie, Curtea a constatat că, în actualul cadru constituţional, un atare act nu poate fi decât o lege, ca act formal al Parlamentului, adoptată cu respectarea dispoziţiilor art.73 alin.(3) lit.g) din Constituţie, în regim de lege organică", arată CCR.

Pe 19 martie, Parlamentul a aprobat decretul preşedinteluiKlaus Iohannis care prelungea starea de urgenţă pe teritoriul României, pentru alte 30 de zile. PNL a solicitat în debutul ședinței eliminarea din proiectul de aprobare a decretului articolele care condiționeză Guvernul însă propunerea a fost respinsă la vot. Astfel, Guvernul va fi nevoit să prezinte Parlamentului un raport săptămânal cu activităţile luate pentru combaterea pandemiei de coronavirus. De asemenea, după 60 de zile de la încetarea stării de urgenţă Curtea de Conturi va verifica modul în care au fost făcute achiziţiile publice.

Procurorul general Gabriela Scutea a declarat miercuri că sistemul judiciar se va confrunta, după încetarea stării de urgenţă, cu un val "enorm" de plângeri depuse în instanţe de oamenii care au fost amendaţi pentru încălcarea ordonanţelor militare.

"Sancţiunile penale sunt separate de sancţiunile contravenţionale. Practic, din anul 2002, amenda contravenţională nu mai poate fi transformată în închisoare, nici măcar contravenţională. Sunt convinsă că primul aspect cu care sistemul judiciar se va confrunta, după încetarea stării de urgenţă şi reluarea activităţii de judecată, va fi acest val, pe care îl consider enorm în evaluarea mea, de plângeri contra proceselor verbale de sancţionare contravenţională", a declarat Gabriel Scutea pentru Europa FM, potrivit Agerpres.

Întrebată dacă se aşteaptă ca oamenii să conteste masiv aceste amenzi, Gabriela Scutea spus: "Probabil, cetăţenii vor contesta sancţiunile pentru că ele sunt într-un cuantum mai ridicat decât alte amenzi şi vă daţi seama că pentru fiecare om o sumă de 2.000 de lei înseamnă o lovitură destul de importantă.

Renate Weber a declarat la Digi 24, că dacă așa va arăta decizia, nu este ceea ce aștepta fiindcă Instanțele vor fi foarte aglomerate și cere guvernului Orban să dea OUG pentru anularea lor. ”Instanțele noastre, care și asa sunt foarte aglomerate, s-ar putea trezi cu zeci de mii de procese”, a declarat Renate Weber la Mediafax.

„Ar fi înţelept din partea Guvernului, în funcţie de hotărârea CCR, să vină cu o OUG prin care să anuleze aceste amenzi, că îi spune amnistie sau altfel, în aşa fel încât să se aplice tuturor. Vorbim de lume necăjită care dintr-odată s-a trezit cu amenzi uriaşe”, a spus Renate Weber. Ea a precizat că amenzile primite nu sunt anulate prin decizia Curţii Constituţionale, iar o eventuală ordonanţă de urgenţă trebuie dată pentru evitarea supraîncărcării instanţelor de judecată.

Și Augustin Zegrean, fostul președinte al CCR, a declarat la Digi 24, că se aștepta la această decizie deoarece prevederile pentru modul in care se dau amenzile, in special cuantumul acestora, erau neclare.

Zegrean spune că poliția poate da amenzi în continuare pe baza OUG 1, dar cuantumul va fi de 100-5000 maxim.

Adrian Toni Neacşu, fost judecător CSM, în prezent avocat, spune că nu decizia CCR de miercuri nu anulează automat amenzile date în starea de urgenţă. „Nu urmează un val de plângeri în instanţă, nu se anulează amenzile”, spune fostul judecător.

„Sigur că fiecare va putea să se adreseze instanţei, dar nu în sensul că se anulează. (... ) S-a luat doar în discuţie ca fiind neconstituţională majorarea cuantumului amenzii, nu că este neconstituţional să dai amenzi în starea de urgenţă. Nu asta prevede ordonanţa de astăzi, care a fost declarată neconstituţională”, a spus Adrian Toni Neacşu, pentru Mediafax.

Potrivit avocatului, judecătorii CCR au avut în vedere doar ordonanţa 34/2020 care prevedea majorarea amenzilor date în starea de urgenţă. Miercuri, ordonanţa a fost declarată neconstituţională.

De la începutul stării de urgenţă, în România au fost aplicate peste 300.000 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 600 milioane lei (120 milioane euro) pentru nerespectarea restricţiilor instituite prin ordonanţele militare, în perioada stării de urgenţă.

Amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanţele militare au crescut de pe 3 aprilie, acestea fiind cuprinse între 2.000 de lei şi 20.000 de lei, faţă de valorile iniţiale, cuprinse între 100 şi 5.000 de lei. În acelaşi timp, amenda minimă pentru persoanele juridice care nu respectă ordonanţele militare a crescut de la 1.000 de lei, cât era până la 3 aprilie, la 10.000 de lei, iar maximul amenzii pentru persoane juridice rămâne stabilit la 70.000 de lei.

Actul normativ permit contravenientului să achite, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, o jumătate din cuantumul amenzii aplicate de agentul constatator.

Ministrul de interne Marcel Vela a declarat sâmbătă seară, la Digi24, că și după data de 15 mai vor fi date amenzi pentru nerespectarea restricțiilor care vor mai rămâne în vigoare, el menționând totodată că valoarea totală a contravențiilor aplicate până acum de la începutul epidemiei se ridică la aproximativ 600 de milioane de lei, adică peste 120 de milioane de euro. Potrivit lui Vela, banii vor merge către sistemul medical.

Weber: Ce trebuie să știe cei care vor să invoce neconstituţionalitatea actului normativ

Avocatul Poporului atragea atenţia acum câteva zile persoanelor care au fost amendate şi care doresc să invoce neconstituţionalitatea actului normativ că, pentru a produce efecte juridice în fiecare caz individual, este necesar ca excepţia de neconstituţionalitate privind actul normativ de incriminare să fie ridicată în faţa instanţei, în cadrul procesului având ca obiect contestarea procesului-verbal de contravenţie.

 • "Numai în această situaţie, o eventuală decizie de admitere a excepţiei de neconstituţionalitate a actului normativ profită contravenientului persoană fizică sau juridică, în sensul de a beneficia ulterior de calea de atac a revizuirii, în ipoteza finalizării soluţionării dosarului în fond şi în căile de atac ordinare.
 • Decizia de constatare a neconstituţionalităţii reprezintă temei al revizuirii pentru partea care a invocat-o şi doar în cauza în care a fost invocată respectiva excepţie de neconstituţionalitate", adăugă Avocatul Poporului.

"În viitoarele ordonanţe militare să se utilizeze formulări exacte privind conţinutul constitutiv şi juridic al contravenţiilor"

Instituția cere ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, ca în viitoarele ordonanţe militare să fie utilizate formulări exacte privind conţinutul constitutiv şi juridic al faptelor care constituie contravenţii, "în contextul nemulţumirilor apărute în mass-media, pe paginile de socializare, precum şi în rândul petenţilor faţă de prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.

34/2020, prin care au fost amenzile şi au fost stabilite sancţiuni contravenţionale complementare cu consecinţe grave pentru patrimoniul persoanelor care nu respectă interdicţiile legale decurgând din instituirea stării de urgenţă".Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

41238 vizualizari

 • -25 (77 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 6 mai 2020, 17:14)

  [anonim]

  • -28 (78 voturi)    
   CCR i-a salvat (Miercuri, 6 mai 2020, 17:23)

   mihaipricop [utilizator] i-a raspuns lui

   pnl si io nupot iohanis, daca militienii continuau sa dea in acelasi ritm cele mai mari amenzi din lume pnl nu mai prindea parlamentul.
   • +34 (52 voturi)    
    Tara penalilor este salvata.. (Miercuri, 6 mai 2020, 18:15)

    pehash [utilizator] i-a raspuns lui mihaipricop

    Daca amenda este neconstitutionala pentru ca nu este "previzibila" suma, si Codul Penal este neconstitutional pentru ca nu stii daca iti da judecatorul 5 ani cu executare sau 2 cu suspendare...
    • +18 (28 voturi)    
     Dupa ultimele decizii (Miercuri, 6 mai 2020, 21:19)

     mimiloi [utilizator] i-a raspuns lui pehash

     care au fost toate de neconstitutionalitate, CCR nu mai are de luat decit o singura decizie: sa se declare ea insasi neconstitutionala.
     Ar fi triumful impartialitatii unei structuri care a dovedit intotdeuna echilibru si onestitate.
     Pina atunci ii doresc un calduros sictir!
    • +1 (1 vot)    
     5 ani cu executare sau 2 cu suspendare (Joi, 7 mai 2020, 19:31)

     niciolae [utilizator] i-a raspuns lui pehash

     @pehash
     Depinde cine e judecat...
     "2 cu suspendare" este o condamnare severă.
     De obicei se dă achitare sau NUP din start.
  • +11 (21 voturi)    
   ca sa vezi ... (Miercuri, 6 mai 2020, 18:21)

   VaseaV [utilizator] i-a raspuns lui

   Aici nu e vorba de papusa cea urata (aka ministru' finantelor) aici e vorba de CCR cu judeca arbitrar... cand a fost vorba de completele ma-si ... s-au situat ca o instant de judecata, acum ca e vorba de amarasteni, astia prostii tre' sa ajunga in instnta ca sa conteste amenzile ... wtf ? Dovezile sunt multiple ca CCR e o curte de rahat organizata prost si ca judeca dupa cherem. judecatorii CCR se comporta ca niste fanarioti ... dau si fug...
   Oare ce ar fi ca CCR sa fie formata din 3 componente, una profesionista (judecatori de profesie), o alta componenta sa fie numiti politic de parlament, si o a treia parte sa fie din fiecare judet, votati de popor. Raportul ar trebuie sa fie 1:1 (judecatori + numiti politic = numarul de votati), sau na ceva de genul
  • +25 (41 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 6 mai 2020, 18:26)

   [anonim] i-a raspuns lui

   • +3 (3 voturi)    
    Amand, nu doar asta, (Joi, 7 mai 2020, 10:27)

    florian3619 [utilizator] i-a raspuns lui

    judecatorii CCR aplica logica votantilor PSD "fura, dar da-ne si noua", adica:
    Au avut mare grija de ei stabilind ca fiind neconstitutionala legea de abrogare a pensiilor speciale (eii fiind vadit in conflict de interese, dar
    Au dat satisfactie si populimii, prin anularea OUG prin care au majorat aberant cuantumul amenzilor peste orice exista in Europa civilizata. De la sumele vechi de 100-1000 de lei cu plata in 15 zile a 50 lei la aberatia de 2000-20000 lei, cu plata in 15 zile a jumatate din ce scria militianul cu 6 luni de scoala. Acum sa vedem ce strategie adopta "salvatorii natiei" - Lucovid, Arahat si Vela pentru perioada urmatoare. Cred ca se vor face luntre si punte ca sa li se dea castig de cauza la CCR in viitor cand vor fi trasi la raspundere pentru incalcarea legislatiei specifice achizitiilor publice la contractel din ultimul timp; aviz d-lor Arahat, Cercel, Fire &Co
  • +3 (7 voturi)    
   cuantumul amenzilor este dictat de indisciplina. (Joi, 7 mai 2020, 10:11)

   CDBordeianu [utilizator] i-a raspuns lui

   Toti vrem o tara ca afara si admiram nivelul de trai, disciplina si curatenia din Germania.
   Ori, neamtul spune ca un popor disciplinat este un popor intens amendat.
   Daca mai tineti minte, nivelul amenzilor a fost la inceput unul moderat (500-2000 RON), dar pe unii ROMAni i-a durut in fund, au incalcat interdictiile si au provovat episoade epidemice. Unii chiar au postat pe internet filmulete in care declarau ca daca esti destept, scoti 5000 Euro din buzunar si-ti faci cheful. Pentru unii ca astia au crescut amenzile. Daca amenzile ar fi ramas mici, nimeni nu ar mai fi respectat distantarea sociala, si ar fi murit mai multi oameni.
   Pe de alta parte, nimeni nu i-a silit pe romani sa incalce ordonantele. Daca nu ai bani de aruncat, stai in casa, sau iesi cand ai voie, cu declaratia de mana corect completata.
   Ti-ai facut cheful? Platesti si altadata poate intelegi!
   Ai uitat? Platesti si n-ai sa mai uiti!
   Numai teama de amenda il poate face pe ROMAn sa inteleaga ca nu e de gluma. Altminteri, lui nu-i pasa daca ma omoara pe mine sau pe altul. Chiar ii urez Dnei Weber sa ia contact cu un astfel de cetatean. Iar daca va lua boala, sa stie ca si-a facut-o cu mana ei!
   Pentru ca daca inteligenta ei a determinat-o sa dea crezare celor nedisciplinati, nimic nu-i mai opreste.
   Iar romanii care vor contacta boala sa stie ca PSD+ALDE sunt de vina. Astia au renuntat la guvernare in toamna ca sa-si spele imaginea, si ca sa-i ingroape pe PNListi. Acum, PSD+ALDE sunt disperati ca guvernul scoate corabia la mal, cu echipajul aproape intreg, desi stiau ca au lasat-o gaurita ciur, si cu finantele pe butuci. Ca sa fie siguri ca se scufunda, au mai impus si marirea pensiilor cu 40% si dublarea ajutoarelor.
   Iata insa ca, in ciuda eforturilor PSD+ALD+UDMR, astia nu se scufunda! Ba mai mult, castiga electoral!! In ciuda mizeriilor spuse la A3 si Romania TV!!!
   Si atunci vine madam Weber cu initiativa. Le pasa lor ca in urma deciziei lor vor muri oameni?
   NU!
   ASA SA-I AJUTE DUMNEZEU!
 • -36 (106 voturi)    
  Asta e (Miercuri, 6 mai 2020, 17:16)

  Mazeta [utilizator]

  Acum Johannes trebuie sa-si caute dreptatea la CEDO.
  • +8 (18 voturi)    
   ...hi , hi , (Miercuri, 6 mai 2020, 18:08)

   Observatore [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   hi .
  • +10 (32 voturi)    
   Doar pentru postaci (Miercuri, 6 mai 2020, 19:38)

   1anonim [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Majoritatea amenzilor vor ramane asa cum sunt; intradevar ceva amenzi vor fi anulate in instante. Si... mai bine CEDO decat moscova..
   • -3 (27 voturi)    
    Revolta (Miercuri, 6 mai 2020, 20:27)

    Criogenia [utilizator] i-a raspuns lui 1anonim

    Cand vad iubitori de amenzi si de sistem comunist, imi vine sa ma pup singur ca am ales sa nu mai locuiesc printre ei in tara aia. Nu stiu cum va mai suportati, cu ce otravuri va dau astia de-i iubiti neconditionat de dimineata pana seara non stop!
    • +1 (1 vot)    
     amenzi (Joi, 7 mai 2020, 19:42)

     niciolae [utilizator] i-a raspuns lui Criogenia

     @Criogenia
     Deci Franța, Germania, SUA și altele au un "sistem comunist".
     Doamne ferește să fi amendat într-una din aceste țări.
     Acolo să vezi amenzi. Și nu scapi de ele!
     Te vei "îndrăgosti" subit de legi!
   • +4 (16 voturi)    
    prietene (Miercuri, 6 mai 2020, 21:07)

    savatuf [utilizator] i-a raspuns lui 1anonim

    gandeste te cum cap de creta da o amenda in cuantum stabilit de el pt ORICE articol din ordonante. Smecherii care nu platesc nimic rîd, iar fraierii care au trei clase fara net platesc 20000 din pensie, dar cum zici amenzile sunt de la ...moscova .
   • +3 (5 voturi)    
    Depinde pentu cine! (Joi, 7 mai 2020, 8:17)

    Jegul Cristian Ioan [utilizator] i-a raspuns lui 1anonim

    "mai bine CEDO decat moscova.. "

    Dar vezi bine ca newlook, echidistantul, mazeta, asistat si alti trolli kfremlinisti isi primesc banii de la Maskwa, nu de la CEDO, asa ca pentu dumnealor si acum "lumina vine de la Rasarit!"
  • +9 (23 voturi)    
   aha cedo e rau (Miercuri, 6 mai 2020, 20:14)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   ca i-au criticat pe stapanii tai
   dar moscova e buna pt ca toti stapanii tai au vizitat-o corect?!
  • +3 (3 voturi)    
   CEDO e doar un pretext (Joi, 7 mai 2020, 8:49)

   ember [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Curtea Constitutionala a decis sa dea o lovitura de imagine trasand o decizie fix pe drepturile omului imediat ce a fost umilita international pentru ca nu intelege cum functioneaza acestea. Si da, decizia asta instiga la anarhie sociala si pune in pericol sanatatea publica pentru ca acum nu doar ca nu se vor mai respecta regulile de distantare sociala, dar vor exista si zeci de mii de procese care vor paraliza justitia (poate asta era si scopul real).
 • +25 (77 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 6 mai 2020, 17:17)

  [anonim]

  • +13 (19 voturi)    
   ...ne , ne , (Miercuri, 6 mai 2020, 18:11)

   Observatore [utilizator] i-a raspuns lui

   ...cum sumele din amenzi vor fi dirijate catre spitale este o masura a politicii intzelepte a guvernului sa finantzeze spitalele pe spezele populatziei ....pai daca pensiile speciale ramin ...
   • -1 (11 voturi)    
    Cu alte cuvinte (Miercuri, 6 mai 2020, 20:32)

    Criogenia [utilizator] i-a raspuns lui Observatore

    Acceptati sa va taxeze de 2 ori...e si asta o shmecherie, ma mir ca nu va iau banii direct din conturi sau de la saltea asa ca pentru spitale, oricum nu mai e mult pentru ca nimeni nu ia atitudine in tara, toti merg precum oile la obor, se vede de la 10.000 de km.
  • +14 (26 voturi)    
   in ro... (Miercuri, 6 mai 2020, 18:59)

   alex34 [utilizator] i-a raspuns lui

   esti cel mai prost daca respecti legea..., trebuie sa faci doar ce vrea muschii tai si daca cineva comenteaza urli tare: abuuuzzz
 • +1 (77 voturi)    
  Cum naiba să nu mori de râs ?! (Miercuri, 6 mai 2020, 17:17)

  Tescovin [utilizator]

  ...când te gândești că Grupul ăla de Comunicare Peltică a cerut închiderea nu știu cărui site de „fake news”, care zicea fix că amenzile date în virtutea stării de urgență nu pot rezista în nici o instanță. Lucru dealtfel de bun simț, nu trebuie să ai nici studii aprofundate nici domeniu .ro ca să te prinzi de el.
  • +15 (27 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 6 mai 2020, 17:49)

   [anonim] i-a raspuns lui Tescovin

  • -5 (43 voturi)    
   Chiar asa (Miercuri, 6 mai 2020, 17:51)

   copci [utilizator] i-a raspuns lui Tescovin

   Ce facem cu site-urile inchise abuziv, care ziceau ca amenzile se vor anula? Parca nu e asa fake news??
  • +7 (11 voturi)    
   deci (Miercuri, 6 mai 2020, 20:15)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Tescovin

   sa incalci legea e de bun simt

   ah tre sa iubesti tara asta!

   ba meritam sa murim toti la cat de prosti suntem!

   si la urmatoarea pandemie chiar o sa patim asta pt ca nu o sa mai respecte nimeni nici o lege!
   • 0 (0 voturi)    
    Nu vă contrazic (Joi, 7 mai 2020, 16:18)

    Tescovin [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    Cel puțin nu în privința celui de al treilea paragraf al postării dvs. Cine sunt eu să contest experiența dvs. de viață ?!...

    Nu că ați avea capacitatea de a pricepe diferența, dar eu vorbeam despre închiderea unui site pe motiv de fake news care de fapt nu prea e fake news. Nu îndemnam la nerespectarea legii. Dacă dvs. credeți că legile nu pot fi respectate altfel decât exclusiv prin recurgerea la măsuri coercitive, atunci să revenim la paragraful 3 ;)
 • +41 (93 voturi)    
  catalinmariandogaru@yahoo.com (Miercuri, 6 mai 2020, 17:19)

  CMD [utilizator]

  Misto tara !

  Te incurajeaza sa nu respecti legea;fraieri sint aia care respecta legea si bunul simt
  • +16 (24 voturi)    
   Tu de aia ai respectat legea? (Miercuri, 6 mai 2020, 18:00)

   Ciprian1979c [utilizator] i-a raspuns lui CMD

   De frica amenzilor?! Eu, nu! Ci, din principiu. Sa inteleg că tu, daca ai fi sigur ca nu te vede/prinde nimeni, ai face mai multe? Eram sigur ca amenzile astea vor fi anulate cumva: daca nu le anula CCR, le anula guvernul înainte de alegeri, motivand "blocarea instantelor"! Oricum 60% din amenzile astea le ar fi recuperat statul la Paștele cailor! Cu amenzi rezonabile, rata de recuperare a amenzilor în România pe undeva la 45%! Si nu, nu îi poți baga la pușcărie pe cei care nu plătesc amenzi, ca ajungi să contrazici principiul în sine: ei au să dea bani statului, dar tot statul cheltuie bani cu ei pe mâncare și cazare!
  • +16 (28 voturi)    
   din păcate (Miercuri, 6 mai 2020, 20:02)

   charlie666 [utilizator] i-a raspuns lui CMD

   Acesta ar fi mesajul, dar dincolo de substratul politic, este greu de anticipat care va fi efectul în viitorul apropiat. Concret, într-un stat cu mari carențe în sistemul educațional, cu o masă foarte mare de infractori școliți ani de zile prin Europa și repatriați, au rămas foarte puține mecanisme coercitive. Vedeți acel segment de indivizi ce nu au putut accepta supremația legii decât după ce au fost călcați pe cap!
   Să fim serioși, cu excepția procentajului firesc de abuzuri ce apar într-o astfel de situație excepțională - nu putem avea o poliție mai bună decât societatea din care facem parte, amenzile au fost luate de bombardieri, needucați, ignoranți, indivizi pt care binele colectiv este subiect de batjocură. Dacă după 15 mai am avea o contaminare crescută, aș vrea să văd (în cazul creșterii explozive a numărului de decese) cum se va gestiona o eventuală carantină la jumătatea lunii iunie. S-a stat în casă, cu mici excepții, de teama amenzilor. Cum credeți, după îndemnul indirect la încălcarea legii, că va arăta o eventuală carantină dispusă în eventualitatea foarte probabilă a unui alt vârf?!
   • +11 (23 voturi)    
    chiar ne credem o țară de bombardieri? (Joi, 7 mai 2020, 0:15)

    Guvid19 [utilizator] i-a raspuns lui charlie666

    Din treimea aia de milion de oameni amendați, câți credeți că erau bombardieri și câți sărmani care n-au trecut ora pe formular, aveau ștersături la dată, adresă incompletă sau pur și simplu nu știau să scrie? Dar dintre cei care au fost opriți, li s-au luat datele pt. verificare, li s-a urat o drum bun și s-au trezit cu amenda acasă?

    Chiar credeți că alde Spartacus sunt mai mulți decât femeia aia din Satu Mare de a fugit după porcul scăpat din curte și luat amendă, vânzătoarea amendată că n-avea adeverință, baba „surprinsă” odihnindu-se pe bancă la Fetești, șoferul din Păulești sancționat pt. că spăla mașina de serviciu, fotoreporterul Constantin Duma de la Timișoara, amărâtul cu handicap mental de la Iași amendat cu 5000 de lei etc? Mă opresc cu exemplele ca să nu plictisesc grav, că îmi mai vin în minte încă vreo zece.

    Poate că dacă nu ne-am mai auto-desconsidera atât de tare ca popor n-am mai fi așa de ușor abuzați, furați și prostiți de către stat, politicieni și autorități.
  • +1 (11 voturi)    
   exact! (Miercuri, 6 mai 2020, 20:16)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui CMD

   nu poti amenda pe aia care incalca legea ca e neconstitutional

   tara de hoti frate!

   sa vezi acum distractie. dracu o sa mai respecte legea... probabil asta vor: anarhie sa ne poata vine mai usor stapanilro lor: rusii!
 • +13 (85 voturi)    
  CCR este ilegitimă (Miercuri, 6 mai 2020, 17:20)

  Nyk1 [utilizator]

  Ca urmare a deciziei CEDO. Așadar, Johannis trebuie să numească de urgență alți judecători înlocuitori! Orice decizie a CCR în componența actuală trebuie IGNORATĂ, la fel cum s-a întâmplat și în R.Moldova atunci când oligarhul proeuropean Plahoțniuc nu a dorit să cedeze puterea.
  • -5 (29 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 6 mai 2020, 18:44)

   [anonim] i-a raspuns lui Nyk1

   • 0 (16 voturi)    
    Mai adaug un lucru (Miercuri, 6 mai 2020, 23:44)

    Nyk1 [utilizator] i-a raspuns lui

    Toți judecătorii din componența actuală a CCR trebuie arestați de urgență pentru zădărnicirea combaterii bolilor!
  • -9 (21 voturi)    
   i-auzi (Miercuri, 6 mai 2020, 19:51)

   srpc [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

   adica CEDO stabileste cine si ce e legitim in state? ciudat
   • +3 (15 voturi)    
    nu (Miercuri, 6 mai 2020, 20:17)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui srpc

    dar CEDO a aratat fara drept de apel ca ccr este o institutie care nu respecta legea, drept urmare acei judecatori trebuie schimbati!
    nu CEDO a cerut asta , dar solutia CEDO a aratat greselile impardonabile ale ccr!
   • +3 (11 voturi)    
    De ce e ciudat? Stii ce e CEDO ? (Miercuri, 6 mai 2020, 21:58)

    midufi [utilizator] i-a raspuns lui srpc

    O fi ciudat pentru tine, obisnuit cum esti cu sclavia din rusia.
 • +22 (76 voturi)    
  CCR, dusmanul legii (Miercuri, 6 mai 2020, 17:21)

  banel [utilizator]

  Si Avocatul Penalilor lovesc din nou. Sa vezi acum arogante pe bombardieri si pe cei certati cu legea. Mult succes in a mai respecta vreo dispizitie data de stat in perioada urmatoare.
 • +34 (70 voturi)    
  //// (Miercuri, 6 mai 2020, 17:25)

  GemstonePig [utilizator]

  Diseara se da deschiderea oficiala a sezonului bombardierilor. Faci galagie vine jandarmul ii lipesti pe frunte 100 lei amenda veche clasica si petrecerea continua. Frumos ar fi sa mergi la Dorneanu in fata vilei si sa canti manele.
  • +9 (19 voturi)    
   Dar de ce sa vina jandarmul? (Miercuri, 6 mai 2020, 17:41)

   banel [utilizator] i-a raspuns lui GemstonePig

   Te duci direct la el...ii zici: " Boss, ia de-aici 1000 pentru toata saptamana, pastreaza restul si nu ne deranja ca suntem pe distractie si voie buna".
  • +11 (15 voturi)    
   Pot sa dea (Miercuri, 6 mai 2020, 18:21)

   Ciprian1979c [utilizator] i-a raspuns lui GemstonePig

   in continuare amenzi foarte mari, stai liniștit! 5000 RON ti se pare puțin? Pot să dau orice o amendă între 100 și 5.000!
 • +38 (66 voturi)    
  tara asta e o gluma proasta (Miercuri, 6 mai 2020, 17:25)

  alfa1 [utilizator]

  nu intelegeti ca nimic in tara asta nu se face cum trebuie ? Totul este o bataie de joc . Puteti iesi linistiti in strada fara nici o declaratie. Halal neam condus de psihopati !
 • +22 (78 voturi)    
  Acum toata lumea o sa iasa pe strada (Miercuri, 6 mai 2020, 17:31)

  kokos [utilizator]

  si n-o sa mai respecte nimeni nimic. Daca vor exploda cazurile de imbolnavire cu coronavirus si decesele este doar vina CCR si a renatei weber care ii vor avea pe toti pe constiinta.
  • 0 (30 voturi)    
   Pe bune??? (Miercuri, 6 mai 2020, 17:40)

   lazarus101 [utilizator] i-a raspuns lui kokos

   Oare nu cumva e vina celor care au emis ordonantele acelea interpretabile care era destul de clar ca vor cadea in instanta???
  • -2 (28 voturi)    
   DACĂ (Miercuri, 6 mai 2020, 17:52)

   di livio [utilizator] i-a raspuns lui kokos

   da dacă nu vor esploda?...dă două luni tăt dă esplozii aud...singura esplozie fu aia cu achizițiile din bani publici, fără verificări, fără controale, fără licitații...asta da ESPLOZIE, esplozia achizițiilor...și nu-i de vină CCR că ordonanțele lu pește le făcură niște milițieni analfabeți nefuncționali...în frunte cu Vela, stare de urgență, facem ce vrem...se pare că nu-i chiar așa...nu-i North Korea da nici departe
  • +11 (19 voturi)    
   Cei doi numiți mai sus fac parte (Miercuri, 6 mai 2020, 17:56)

   Rescator [utilizator] i-a raspuns lui kokos

   din Complotul anti România.Unul este bolșevic din
   PSD/PCR,iar zuza este aldistă plantată acolo
   de Trădiceanu-Narâșkin,cu sprijinul Dictatorului
   Liv Jong UNU.Avocatul Poporului a fost de la
   înființare și până acum avocatul tuturor mafiilor
   care zburdă prin Romănia.
  • +7 (19 voturi)    
   ho (Miercuri, 6 mai 2020, 18:05)

   jescu [utilizator] i-a raspuns lui kokos

   Ho, ca de acum oricum incepeau sa se ridice restrictiile cam in toate tarile. Si oricum se pot da amenzi intre 100 si 5000 de lei. Nu e de ici de colo sa iei 5000 de lei amenda daca faci ceva grav. Dar daca te duci la paine fara hartie si te intalnesti cu un politist prost dispus, si 100 lei amenda e mult. Vechile cuantumuri de amenzi erau pentru alta tara, nici macar pentru Germania, poate pentru Luxemburg.
  • +12 (20 voturi)    
   nimic nou sub soare (Miercuri, 6 mai 2020, 18:17)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui kokos

   Care constiinta?
   Au scos ei talharii si violatorii din inchisori si poporul tot ii voteaza...
  • +2 (18 voturi)    
   woa (Miercuri, 6 mai 2020, 19:18)

   DoroDoro [anonim] i-a raspuns lui kokos

   Fix asa a gandit Renata, bah hai sa ii am pe constiinta pe astia! Ca legea a facut facut prost de altii nimic? In ce tara din UE ai vazut amenzi de 2k euro la un salariu minim pe economie de nici 300 euro?
  • -1 (19 voturi)    
   amenzile (Miercuri, 6 mai 2020, 19:33)

   chiuariu [utilizator] i-a raspuns lui kokos

   din belgia nu sunt cuprinse intre 2000 si 20000 de euro. cuantumul celor de la noi e o aberatie.
   • +5 (13 voturi)    
    belgienii (Miercuri, 6 mai 2020, 20:19)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui chiuariu

    nu au durerea in fund fata de lege pe care o avem noi!

    de asemenea incalca viteza legala in alta tara europeana sa vezi ce amenda primesti la ei si ce primesti la noi...
    dar na... ne luam fix dupa ce ne convine!
  • -2 (24 voturi)    
   Vela si Arafat (Miercuri, 6 mai 2020, 19:33)

   Vaka [utilizator] i-a raspuns lui kokos

   Sunt adevaratii vinovati. CCR a PSD doar a exploata trufia si prostia lor.

   Din pacate, cum am mai scris, s-au imbatat cu cum suna "ordonanta militaria" si au urinat contra vantului... S-au vazut in armura de argint pe un cal alb luptand eroic cu balaurul COVID... Si au cazut din pat...

   Sunt vinovati, amandoi, de fiecare deces ce va urma ruperii usilor.
   • +6 (12 voturi)    
    serios?! (Miercuri, 6 mai 2020, 20:20)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Vaka

    deci de vina nu sunt aia care au declarat legea neconstitutionala (desi e o aberatie ce au facut), ci aia care au dat legea

    tu esti psdist, nu?!

    tu nu pricepi ca orice faceau legea aia pica la CCR pentru ca era ordin?!
  • +4 (8 voturi)    
   o sa declare (Miercuri, 6 mai 2020, 20:18)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui kokos

   COVID 19 neconstitutional!
 • +8 (66 voturi)    
  Aberatie (Miercuri, 6 mai 2020, 17:31)

  Paul Axinte [anonim]

  Se vede ca cei de la CCR sunt frustrati si TOTAL depasiti. Isi pierd orice logica si deja devinenervanti.
  Amenzi se iau si in Belgia si in toate tarile Europene. Ai nostril sunt mai cu fitze sau cum? Ha?
  • -1 (25 voturi)    
   n-ai inteles (Miercuri, 6 mai 2020, 17:42)

   lazarus101 [utilizator] i-a raspuns lui Paul Axinte

   Nu faptul ca se dau amenzi e neconstitutional ci modul in care se dau! Textul ordonantelor trebuia sa fie clar nu sa fie lasat la interpretarea agentului! S-au comis mult prea multe abuzuri deci foarte bine ca mediocrul Vela a primit o palma peste bot!
  • +4 (16 voturi)    
   pai ce spune CCR.. (Miercuri, 6 mai 2020, 17:53)

   minus [utilizator] i-a raspuns lui Paul Axinte

   este altceva: ca diferenta intre o amenda de 2.000 de lei şi una de 20.000 de lei o face "organu' " care ti-o da cum crede el ca este gravitatea faptei.

   Ordonata trebuia sa stabileasca criterii clare.

   Asa ca au fost situatii in care organele de control nu au inteles nimic, asa cum au fost situatii in care oamenii nu au inteles nimic. Asta a spus-o ministrul Velea, o spun si eu.
  • +2 (8 voturi)    
   probabil au fost mult mai clari in lege (Miercuri, 6 mai 2020, 18:31)

   Mihai Ioan [anonim] i-a raspuns lui Paul Axinte

   Probabil legile au fost mult mai clare si au fost date de Parlament, si nu prin ordonanta militara.
  • +10 (24 voturi)    
   si Germania si Franta (Miercuri, 6 mai 2020, 19:36)

   Vaka [utilizator] i-a raspuns lui Paul Axinte

   au amenzi,

   nu asta e problema. Problema este cum si cat.

   in toate tarile EU amenzile sunt foarte clare. In Germania de exemplu stii precis cat ai sa platesti pt fiecare incalcare. Nu este nimic la latitudinea politaiului.

   Si mai mult prima data nu este amenda ci avertizare, cu explicarea clara a situatiei si consecintelor. In plus, unde locuiesc eu, a venit politia si ne-a distribuit plainte si masti - nu mare lucru, un A4 de familie si cate o masca de 20 de centi de persoana.

   Asta e diferenta.....
   • +3 (9 voturi)    
    pe bune?! (Miercuri, 6 mai 2020, 20:22)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Vaka

    sa-ti arat codurile penale cu "amenda de la X la Y"? sau "puscarie de la X la Y"?!
    mars ma de aici !

    hai sa incalcam acum legile... ce misto o sa fie!
    amenzi neconstitutionale, in curand puscaria neconstitutionala ... vestul salbatic ce naiba!
 • +19 (41 voturi)    
  k (Miercuri, 6 mai 2020, 17:31)

  cartofiprajiti [utilizator]

  cand stanga si dreapta isi dau palme de 30 de ani!!!..su/la depocratie ...neocomunism curat !!!! cum sa nu fugi de romania asta a clanurilor de orice fel!
 • +4 (30 voturi)    
  SUPERB! Asteptam niste demisii!!! (Miercuri, 6 mai 2020, 17:33)

  lazarus101 [utilizator]

  Arhitectii ordonantelor trebuie sa-si prezinte demisiile! Fara discutii!
  Ma bucur ca nu m-am grabit cu plata amenzilor. Cei care le-au platit acum trebuie sa se judece ca sa-si primeasca banii inapoi. Dar oare pentru traumele psihice care ni le-au provocat NEMERNICII aplicandu-ne amenzi nu ar trebui sa primim si despagubiri???
  • 0 (20 voturi)    
   Ai dreptate (Miercuri, 6 mai 2020, 20:07)

   alfa1 [utilizator] i-a raspuns lui lazarus101

   in Romania cetateanul trebuie chinuit cat mai mult, viata lui in aceasta tara trebuie sa i se faca cat mai grea. ANsa a fost mereu si nu se va schimba niciodata ! Nimeni nu va raspunde pentru traumele psihice suferite de cetatenii care au primit amenzi abuzive. vieti distruse !
   • 0 (0 voturi)    
    e buna asta (Joi, 7 mai 2020, 15:59)

    L0k1 [utilizator] i-a raspuns lui alfa1

    Daca ai scris la caterinca e buna gluma. Daca nu, ai cam fost abuzat in viata de mama natura sau de Dumnezeu, alegerea ta.
 • -1 (9 voturi)    
  marceelee (Miercuri, 6 mai 2020, 17:44)

  beeeeeenar [utilizator]

  schimba geaca
 • +8 (14 voturi)    
  Asta e data... (Miercuri, 6 mai 2020, 17:47)

  gugurila [utilizator]

  ... ca sa plateasca statul zeci de mii de cheltuieli de judecata si sa blocheze tribunalele ca sa nu mai fie loc pt procesele parlamentarilor?

  Altfel le anulau pur si simplu.
 • +9 (15 voturi)    
  CINE A CREAT LEGILE ALEA???? (Miercuri, 6 mai 2020, 17:53)

  MakeRoGreatAgain [utilizator]

  Care sunt indivizii din juridic care au creat si semnat legile alea??
  Ar trebui sa nu mai lucreze la creat de legi ci cel mult poate, la notariat.

  Cum a fost posibil sa apara o asemenea eroare?
  Media ar trebui sa puna aceasta intrebare politicienilor (ministru, prim ministru)!

  Cum ar fi daca Romania ar pierde un proces important (teritoriu, etc.) la o curte de justititie internationala din cauza unor incompetenti?

  Ma astept ca aceasta stire sa apara in ziarele internationale la rubrica "Ce e mai e amuzant in Europa".
  Romania, tara unde amenzile de miloane de euro Covid se anuleaza.
 • +7 (23 voturi)    
  Asta intelegeti din amenda? (Miercuri, 6 mai 2020, 17:57)

  copci [utilizator]

  Ati cititi macar articolul care da amenzi? Nerespectarea prevederilor art. 9 constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 20.000 lei, pentru persoane fizice, și de la 10.000 lei la 70.000 lei, pentru persoane juridice.
  Articolul 9 zice ceva de genul ca persoanele trebuie sa respecte toate prevederile.
  Vi se pare normal? Cum ar fi ca la circulatie sa zica legea ca amenda e intre 2 si 20 de puncte-amenda pentru incalcarea codului rutier?
  • +2 (14 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 6 mai 2020, 22:13)

   [anonim] i-a raspuns lui copci

   • +3 (3 voturi)    
    Trebuia copy-paste (Joi, 7 mai 2020, 12:22)

    copci [utilizator] i-a raspuns lui

    Un simplu copy-paste din alte tari rezolva problema. Cate un interval mic de amenzi in functie de fapta. Un articol pentru lipsa declaratie, altul pentru adunari de persoane, altul pentru fuga din carantina etc. Stii, in functie de gravitatea faptei. Si evident, la faptele usoare, intai avertisment.
    • +1 (3 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Joi, 7 mai 2020, 15:02)

     [anonim] i-a raspuns lui copci

     • 0 (0 voturi)    
      Eu zic ca ajungea (Joi, 7 mai 2020, 17:31)

      copci [utilizator] i-a raspuns lui

      Daca cineva uita sa isi faca declaratie sau o scria gresit, un avettisment ar fi functionat, probabil a doua oara isi facea corect. E normal sa se dea amenda 2000 de lei pentru asa ceva?
      • 0 (0 voturi)    
       Comentariu sters de utilizator (Joi, 7 mai 2020, 19:22)

       [anonim] i-a raspuns lui copci

 • +15 (55 voturi)    
  Tara nimanui! (Miercuri, 6 mai 2020, 18:02)

  dandra [utilizator]

  V-am spus si in alte articole ca nu se vor plati aceste amenzi.

  In tara asta doar prostii respecta regulile, iar smecherii gasesc mereu o cale sa ocoleasca legea.

  alde si psd au facut un cadou minunat alegatorilor, cu pretul contaminarii zecilor de oameni.

  Rusine!
  • +2 (10 voturi)    
   Ușurel. (Miercuri, 6 mai 2020, 18:18)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui dandra

   Acționat în justiție,poate unele amenzi nu se vor plăti,pentru-că au fost și abuzuri.Totuși,majoritatea amenzilor vor fi plătite.O OUG intră în vigoare din momentul publicării în MOP.Când a fost dată amenda ,OUG era viabilă.OUG nu va mai fi legală din momentul publicării Hotărârii CCR.Minte și Weber ca să nu fie linșată.Începând de azi încolo nu se mai pot da amenzi mari.
   • +1 (7 voturi)    
    te inseli si iti spun de ce (Miercuri, 6 mai 2020, 20:28)

    dandra [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

    pentru ca se va o ordonanta de urgenta si se vor anula toate amenzile.

    iti trimit adresa in privat ca sa imi dai 10 beri cand o sa se intample asta.
    • 0 (0 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Joi, 7 mai 2020, 19:32)

     [anonim] i-a raspuns lui dandra

   • +1 (3 voturi)    
    omule.. (Miercuri, 6 mai 2020, 21:22)

    minus [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

    in justitie, daca esti in stare sa intelegi ce trebuie sa ceri si invoci neconstitutionalitatea declarata a legii dupa care ai primit amenda, care judecator va concluziona ca nu-i pasa si va mentine amenda?

    OUG a produs efecte legale, amenda a fost data legal (in majoritatea cazurilor, mai putin cele abuzive) dar "legea" a fost neconstitutionala, ce este asa greu de inteles?
  • +6 (10 voturi)    
   Smecherii nu ocolesc legea (Miercuri, 6 mai 2020, 19:17)

   Mihai Esemescu [utilizator] i-a raspuns lui dandra

   Legea a fost facuta de la inceput prost. Faptul ca unul profita de ea in mod legal este total imoral dar ... atat.
  • +1 (17 voturi)    
   aha (Miercuri, 6 mai 2020, 19:53)

   srpc [utilizator] i-a raspuns lui dandra

   deci nu pedeleaua, prin ordonantele formulate astfel incat Garcea sa dea ce amenzi vrea muschiul sau, e de vina? interesanta abordare
   • +1 (7 voturi)    
    serios?! (Miercuri, 6 mai 2020, 20:23)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui srpc

    de unde ai scos-o pe asta?!
    legea e clara, daca tu nu o intelegi e problema ta!

    lasa ca e mai bine sa ne imbolnavim toti si infractorii sa nu pateasca nimic orice ar face!

    e mai bine asa... nu!?
 • +2 (22 voturi)    
  Vela, inca mai esti in functie? (Miercuri, 6 mai 2020, 18:07)

  Eu38 [utilizator]

  Nu trebuia sa fii constitutionalist ca sa iti dai seama ca modul in care s-au prevazut aceste amenzi era legal poate in Coreea de Nord, dar nu altundeva.

  Introducerea acestor amenzi fara a se preciza in mod clar pentru ce se acorda nu putea decat sa lase loc la abuzuri din partea militienilor, ceea ce s-a si intamplat.

  Ministrul care a gestionat acest abuz este inca in functie, de ce?
  • -4 (10 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 6 mai 2020, 22:23)

   [anonim] i-a raspuns lui Eu38

   • +1 (5 voturi)    
    Ai scris mult si prost (Joi, 7 mai 2020, 9:38)

    Eu38 [utilizator] i-a raspuns lui

    Eu ma rezum la a spune: cei care doresc un comportament totalitar din partea statului sper sa beneficieze primii de el. Ei si familia lor.
    • -1 (5 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Joi, 7 mai 2020, 10:16)

     [anonim] i-a raspuns lui Eu38

     • +1 (5 voturi)    
      Nu (Joi, 7 mai 2020, 11:57)

      Eu38 [utilizator] i-a raspuns lui

      Un stat totalitar este acela in care se stabilesc niste reguli neclare, iar nerespectarea lor se sanctioneaza in mod arbitrar.

      Din pacate, Romania nu este la ani lumina de asa ceva, ba chiar se afla in mod repetat in situatia asta. Pe 10 august, autoritatile au decis sa sanctioneze pentru ca "nu am respectat" regulile. Noi, ca societate, nu o sa evoluam pana cand nu o sa mai acceptam comportamentul asta din partea niciunui partid care il introduce.

      Faptul ca tie iti place insa un astfel de comportament si sunt sigur ca nu esti singurul, imi arata ca mai avem mult pana o sa invatam ce inseamna un stat care isi respecta cetatenii. Eu am tot spus, poti sa scoti romanii din dictatura, dar nu poti sa scoti dictatura din ei.
      • 0 (2 voturi)    
       Comentariu sters de utilizator (Joi, 7 mai 2020, 15:48)

       [anonim] i-a raspuns lui Eu38

       • -1 (1 vot)    
        Este doar cunoastere a principiilor legii (Joi, 7 mai 2020, 17:15)

        Eu38 [utilizator] i-a raspuns lui

        Orice jurist de nota 5 stia ca introducerea acelor amenzi, fara a preciza in mod clar pentru ce se acorda, este pe langa principiile legii.

        Legea trebuie sa fie corecta in primul rand. Societatile evoluate sunt alea in care s-a stabilit in mod clar fapta si sanctiunea aferenta. Gen, cam peste tot cu exceptia Coreei de Nord, Rusia si alte tari de acest calibru, unde principiul legii=biciul legii.
        • 0 (0 voturi)    
         Comentariu sters de utilizator (Vineri, 8 mai 2020, 9:05)

         [anonim] i-a raspuns lui Eu38

 • +6 (16 voturi)    
  Scopul CCR e sa saboteze justitia (Miercuri, 6 mai 2020, 18:26)

  emil bobu [utilizator]

  Acum vor fi zeci de mii de dosare care sa blocheze instantele, iar mafia PSD va scapa prin prescrieri.

  Va pare bine ca n-ati votat in 2016?
 • -2 (16 voturi)    
  Partea cu restrângerea drepturilor prin decret (Miercuri, 6 mai 2020, 18:26)

  hic sunt leones [utilizator]

  ne interesează; ce zice Curtea, în România pot fi restrânse drepturi fundamentale printr-un act administrativ?
  • 0 (2 voturi)    
   Am aflat: nu se poate și statul a abuzat (Joi, 7 mai 2020, 10:10)

   hic sunt leones [utilizator] i-a raspuns lui hic sunt leones

   iar de populație.
 • -6 (16 voturi)    
  model contestatie amenda (Miercuri, 6 mai 2020, 18:29)

  Alexandra Cîrstea [anonim]

  Pentru cine consideră că are nevoie de model de contestație, am dat de unul e aici unul numai bun pentru amenzile din timpul perioadei de urgenta: https://sector5.usr.ro/2020/05/03/model-contestatie-amenda-coronavirus/
 • +4 (18 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 6 mai 2020, 18:33)

  [anonim]

 • -5 (19 voturi)    
  CEDO ce parere ar avea? (Miercuri, 6 mai 2020, 18:46)

  mirceapanait [utilizator]

  O fi CCR de rahat, dar cu asta cred ca a nimerit-o. Oare ce parere ar avea CEDO despre ordonantele privind amenzile date dupa ureche?
 • +3 (9 voturi)    
  Cascadorii rasului (Miercuri, 6 mai 2020, 18:53)

  RzvCojocaru [utilizator]

  Tineti minte de emisiunea Cascadorii rasului? Era o emisiune mult mai serioasa decat teatrul acesta regizat si jucat de conducatorii nostri. Din pacate pe piesa asta e de plans, nu de ras. Iar noi suntem cei mai fideli spectatori, platim o gramada de bani sa asistam la aceasta piesa. Cand vine seara spectacolului, noi stam, uneori ne miram, alteori aplaudam, scupam si striga...apoi cand s-a terminat mergem acasa, discutam in familie la cina despre cele intamplate, cealalta zi am si uitat...iar teatrul merge mai departe...
 • +5 (29 voturi)    
  Valul 2 (Miercuri, 6 mai 2020, 18:56)

  robyzs [utilizator]

  Cand va veni valul 2 de infectii cum ne va convinge Guvernul sa stam in casa? Amenzile vor fi de 50 Ron, un risc pe care si-l asuma oricine.

  Bravo CCR si PSD, ati condamnat o tara intreaga pentru cateva voturi in plus.
  • 0 (2 voturi)    
   cînd va veni? (Joi, 7 mai 2020, 9:43)

   di livio [utilizator] i-a raspuns lui robyzs

   valu doi va veni cu ESPLOZIA de cazuri și milioane covizi...cînd va veni valu 3?...valu 4,5 și Valu lu Trăian și vălu lu Vela...dă două luni îs esplozii dă valuri dă amenzi...numa esplozii dă amenzi fuseră pîn-amu, valuri dă amenzi...și crezi că 50 lei îi puțin?...io cred că-i mult, n-am pensie specială militară
 • +10 (18 voturi)    
  ... (Miercuri, 6 mai 2020, 18:59)

  tirolez [utilizator]

  asta e razbunare pentru scandalul cu Kovesi, acum toata lumea o sa uite ca s-au facut de ras si o sa mestece stirea cu amenzile.
 • +11 (21 voturi)    
  amenzi (Miercuri, 6 mai 2020, 19:16)

  nimrod [utilizator]

  Inteleg, deci, ca amenzile nu sunt constitutionale dar pensiile da.Oricum, CCR si avocata poporulu' au pus pe butuci autoritatea statului.
 • +13 (31 voturi)    
  Trufia se plateste (Miercuri, 6 mai 2020, 19:28)

  Vaka [utilizator]

  Din pacate este mana, prostia si suficienta domnilor Vela si Arafat. Care nu si-au incaput in piele vanturandu-se pe la TV, cu geci de piele ala G Bush si citind grav "ordonante militare". Ce cool suna - militare… ca si celalat termen super abuzat zilele astea "distantarea sociala" - termen care de fapt nu are sens.…

  Una peste alta au facut, pardon de expresie rahatul praf… Ca de obicei, suntem prea destepti ca sa ne uitam la altii. De exemplu, Germania, care era cu doua saptamani in fata era un exemplu f bun de copiat, sau na, imprumutat:
  - au mers pe variant preventie => corectie
  - au stabilit tabele clare cu sanctiuni si valori:
  -- prima abatere - avertisment si informare
  -- a doua abatere - amenda modica, valoare fixa
  -- a doua abatere - amenda dubla, etc
  - au stability criterii foarte clare si au informat populatia fara trufie si fara "ordonante militare". in cuvinte simple si cu frumosul. Si lumea s-a conformat…

  La noi, nu, cei doi politruci s-au vazut dintr-o data niste mici dumnezei….

  Si acum o sa aleaga ce au semanat - furtuna. Cred ca le este clar ca de maine toata lumea se va sterge cu declaratia undeva si va rade politiei in nas.

  Tare rau este ca nea-m distrus si indepartat valorile.
  • 0 (10 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 6 mai 2020, 22:35)

   [anonim] i-a raspuns lui Vaka

  • -2 (10 voturi)    
   Germania... (Miercuri, 6 mai 2020, 23:46)

   john-doe [utilizator] i-a raspuns lui Vaka

   Germania nu e Romania, oamenii au bun simt si respecta legile, iar balaoachesii care mai erau pe acolo s-au intors, de aia nu e nevioe de amenzi uriase. In Romania, insi ca Spartacus ala plateste bucuros 1000 de lei ca sa mai rastoarne o masina de politie. ca sa citez din postare: "Vai de nea-m..ul nostru"!
   • +2 (8 voturi)    
    Deci folosim ca pretext (Joi, 7 mai 2020, 4:30)

    TheFreeOne [utilizator] i-a raspuns lui john-doe

    Unele uscaturi de oameni pentru a suspenda drepturile tuturor.
    Ce se intampla mai departe?
    Infiintam Securitatea Statului, ca ar putea fi printre noi oameni care ar vrea sau ar putea sa puna in pericol diverse institutii institutii?
 • +5 (17 voturi)    
  Ce ne mai trebuie (Miercuri, 6 mai 2020, 19:33)

  Ord [utilizator]

  presedinte, parlament, primari alegeri etc? Avem CC.
 • +2 (18 voturi)    
  Deci ma pot duce in parc (Miercuri, 6 mai 2020, 19:41)

  Dodel540 [utilizator]

  Asadar ma pot duce linistit in Cismigiu de astazi stiind ca "12clase" de la politia locala nu imi mai pot face nimic.
  • +5 (7 voturi)    
   12 clase are în total toată secția, dar (Joi, 7 mai 2020, 1:13)

   Guvid19 [utilizator] i-a raspuns lui Dodel540

   Îți doresc succes la sărit gardul în Cișmigiu. După care va trebui s-o rezolvi cumva cu Garcea, care te va întreba ce cauți tu într-un spațiu închis circulației publice.
 • +9 (21 voturi)    
  weber si ccr au primit ordine (Miercuri, 6 mai 2020, 19:50)

  tusnami [utilizator]

  sa rascoleasca rahatul cat se poate de mult, acum toti care se bateau in piept prin bmwuri nu mai platesc nimic, fain.
 • +10 (32 voturi)    
  Si... (Miercuri, 6 mai 2020, 19:51)

  ElDiablo [utilizator]

  ...uite asa, mizeriile de la asa zisa ccr mictioneaza cu jet pe toti cei care au facut sacrificii, au respectat izolarea, carantina,toate restrictiile impuse si ii "premiaza" pe cei 300.000 dintre cetateni care au incalcat toate regulile. Daca asta e dreptate... Chiar nu exista si nu se gaseste o modalitate sa scapam de leprele astea?
  • +3 (9 voturi)    
   nu prea :( (Miercuri, 6 mai 2020, 20:25)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui ElDiablo

   sunt stat in stat. nimeni nu le face nimic, ei pot face orice!

   peste decizia CEDO au trecut lisnititi, chiar s-au ofticat... crezi ca ii poate opri cineva?!

   am tiparit degeaaba foile A4, am stat degeaba in casa, ca sa fina niste rusofili ordinari de la CCR si sa se pishe pe sacrificiul meu!
   nu era mai bine sa nu-mi pese?! acum contestam amenda linistit!

   romnania este tara hotilor si ccr tine mortis sa dovedeasca asta!
 • +12 (32 voturi)    
  deci (Miercuri, 6 mai 2020, 20:13)

  liviu_ [utilizator]

  daca eu am respectat legea sunt bine-merci

  daca eu nu as fi resdpectat legea, as fi luat niste amenzi pe care acum le-as fi contestat si as fi fost tot bine-merci, chiar cu niste bani in plus ca pot da in jduecata statul pt abuz

  deci ccr este aparatorul celor care incalca legea!

  care e interesut acestei magarii a ccr?! doar anarhia si destabilizarea tarii. efectiv altceva nu-mi vine in minte!

  ccr practic a declarat starea de urggenta (actuala si viitoare) necontitutionala... pt ca o lege fara o pedeapsa nu exsista!
  starea de urgenta devine inutila!

  apropos amenzi stabilite arbitrar?! pai si salariu lor e stabilit arbitrar, orice amenda sau pedeapsa cu inchisoarea!
  ccr are o motivare mai de kkt decat sunt ei!

  PS: trebuie contestate in instanta?! deci punem pe butuci de tot sistemul juridic! asta sa fie scopul oare?!
  • 0 (8 voturi)    
   sper ca ai respectat legea pt tine nu pt Vela, KWJ (Miercuri, 6 mai 2020, 23:37)

   Mihai Ioan [anonim] i-a raspuns lui liviu_

   Daca ai respectat legea ai respectat-o pt tine si familia ta, nu pt Orban sau KWJ(sper). Si ai respectat-o ca masura de protectie. Ca parca pt asta s-au dat ordonantele pacii, nu?
   • +3 (3 voturi)    
    nu conteaza d c am respectat legea (Joi, 7 mai 2020, 8:32)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Mihai Ioan

    tot o palma pentru ca am respectat-o am primit!

    puteam sa respect legea fara sa pierd in fiecare zi timp sa scriu declaratia de exemplu!

    si mai e ceva: legea nu e pentru cei ce o inteleg si o resepcta, este pentru cei ce NU o fac! ori exact pe aia ii scapa aceasta decizie CCR!
    ala/aia din cauza caruia s-a imbolnavit toata suceava o sa plece acum bine-merci! crezi ca e corect?!

    mai mult: la urmatoarea psa stare de urgenta (daca o sa fie candva - sper sa nu) nimeni nu o sa mai respecte nimic pentru ca o sa tina minte aceasta decizie!
    starea de urgenta o sa devina inutila!

    PS: daca tot imi raspunzi, as prefera ca data viitoare sa raspunzi la tot, nu sa extragi ce-ti convine din context
 • +2 (16 voturi)    
  atacul trolilor (Miercuri, 6 mai 2020, 20:33)

  comentacu [utilizator]

  Din ce citesc aici, trolii au iesit la atac.
  Ce nu e clar din decizia CCR? Au amendat oamenii in baza unor fituici creionate pe coltul mesei, ca sa puna presiune psihologica pe populatie prin formulari vagi si interpretari la mintea lui Vela.
  Codul rutier spune clar pentru ce anume primesti amenda. Contesti cand ai dovezi ca nu e asa.
  Aici au lasat militienii, jandarmii si gardienii publici sa aplice legea functie de cum le fileaza lor neuronul.
  Si Vela da vina pe pustanii absolventi ai scolii de militie.
  Nu nene, nu ne lua de prosti. S-a dorit colectarea unor sume mari de bani, amenzi mai mari decat in Italia, si s-a pus plan de amenzi (vezi mesaj Godina).
  CCR are dreptate sa spuna, ok amendati dar doar daca faceti legi clare.
  • +1 (1 vot)    
   tovarase (Joi, 7 mai 2020, 8:35)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui comentacu

   orice amenda sau pedeapsa are un minim si un maxim. dupa "logica" asta tot codu penal e neconstitutional (de fapt toate din lume)!

   tu alegi o tara care-ti convine si urlii ca "amenda e mai mare decat acolo" amenda este cea mai mare din europa?! nimeni nu a raspuns la asta, nici macar aia care fac grafice cu "mama ce mare e amenda"

   also ccr NU a judecat cat de mare e amenda, nu au acest drept (bine nu ca le-a pasat de ce e legal si ce nu si CEDO a dovedit asta).
 • +1 (11 voturi)    
  Vela - DEMISIA (Miercuri, 6 mai 2020, 21:08)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Pentru incmpetență, legislație ne-constituțională, favorizarea abuzurilor. Ce se mai aude cu milițienii care au ucis un bolnav psihic inarmat cu o foarfecă.
 • +2 (8 voturi)    
  CCR nu are nici o autoritate... (Miercuri, 6 mai 2020, 21:49)

  taro [utilizator]

  Au dat inca o decizie din "pix" pentru ca nimeni nu-i trage la raspundere si nimeni nu poate sa conteste tampeniile lor.

  Ce articol din constitutie incalca ordonanta cu starea de urgenta?

  Cu actualii judecatori CCR nu are nici o autoriate. Majoritatea sunt fosti membrii PSD si practic sunt o extensie a PSD.

  Pana nu sunt alesi judecatori noi la CCR, judecatori care sa nu fi fost prin partide politice CCR-ul nu are nimic de spus
 • +2 (14 voturi)    
  Vela Ciao, Vela Ciao, Vela Ciao, Ciao, Ciao! (Miercuri, 6 mai 2020, 22:22)

  Guvid19 [utilizator]

  Demisia băi semianalfabetule, că tu ai girat planurile de amenzi și abuzurile milițienești!
 • 0 (8 voturi)    
  Alo, Alo, Tov. Dorneanu (Miercuri, 6 mai 2020, 23:24)

  ber [utilizator]

  Nu mai bine scriati ca ordonanta este neconstitutionala pentru ca amenzile nu aveau cravata rosie si basca albastra? Si atunci era clar ce trebuie facut!
  Nu am cuvinte sa va spun cat sunteti de jalnici, jucandu-va ca niste fanfaroni cu cuvintele. Cica voi sunteti savantii dreptului. Cica legea nu este previzibila. Dar virusul era previzibil? Pe el de ce nu-l declarati neconstitutional?
 • -2 (10 voturi)    
  lepre (Miercuri, 6 mai 2020, 23:30)

  Mihail. [utilizator]

  Submineaza autoritatea institutiilor statului in plina pandemie, intr-un moment in care nu se stie ce ne rezerva viitorul. Niste lepre vandute politrucilor.
  Oare francezii, italienii sau spaniolii vor trata la fel problema?
  • +3 (9 voturi)    
   totalitarism much? Ceaușescu redivivus (Joi, 7 mai 2020, 1:18)

   Guvid19 [utilizator] i-a raspuns lui Mihail.

   Voi vă auziți? „Subminează autoritatea instituțiilor statului”?! Cine naiba vorbește așa? Cine își pune problema în termenii ăștia într-o societatate prezumat liberală și destupată la cap?
   • +4 (4 voturi)    
    nu știi cine vorbește așa? (Joi, 7 mai 2020, 9:58)

    di livio [utilizator] i-a raspuns lui Guvid19

    actuali sau viitori beneficiari de pensii speciale militare...le plac autoritățili îndrituite, organili abilitate, măsuri impuse, autoritatea autorităților, etc...limbaj de cazarmă...ăia care au alte păreri îs lepre...se autosubminează și se autodemască prin limbaju de lemn-cazarmă
 • +3 (11 voturi)    
  Plot twist (Miercuri, 6 mai 2020, 23:56)

  TheFreeOne [utilizator]

  Este posibil ca asta sa fi fost planul dintotdeauna: guvernul da amenzi mari iar ccr, cu ajutorul avocatului poporului (nu e al poporului dar asta e denumirea traditionala) le anuleaza.

  Uite asa se impusca mai multi iepuri deodata:
  - guvernul instituie o stare de teroare printre cetateni pentru a pastra spitalele neocupate si in mare parte reuseste prin intermediul unor oug ambigue si neechitabile
  - unii se bucura pentru amenzile primite de altii si considera ca nu exisa amenzi prea mari (cand le iau ceilalti), doar prosti prea saraci, care eventual trebuie sa faca munca in folosul comunitatii pentru achitarea integrala a amenzilor, practic trebuie sa-si reseteze si dedice viata de acum incolo acestui unic scop (au "credinta in Dumnezeu", dar si satisfactie cand e bolnava capra vecinului. Dar biblia e plina de razbunare, plata in aceeasi moneda, invatari minte etc.)
  - ccr si av. poporului fac un gest populist de stergere a amenzilor
  - pnl isi doresc, dar nu pot personal sa stearga amenzile cu buretele (ceea ce ar fi declansat furia celor dornici de razbunare de mai sus si deci o pierdere de capital politic)
  - politia iese putin sifonata, politicienii au transformat-o si de data aceasta din hartie putin lucioasa in hartie de toaleta...

  Vine 1 iunie, toata lumea e fericita. Coronavirusul a invins si la sat, si la oras...

  Nu fiti suparati ca amenda nu mai e. Si D-zeu i-a zis unui om sa ii dea foc fiului sau si sa il taie cu cutitul. Si dupa aia s-a razgandit. Cam asa e si aici, daca imi permiteti o paralela...
 • +1 (13 voturi)    
  Guvernul a vrut sa ii jecmaneasca pe cetateni (Joi, 7 mai 2020, 0:08)

  Raka [utilizator]

  Si sa isi umple pusculita cu niste bani de pe spatele saracilor, care au calcat stramb, instituind un Stat temporar Politienesc , menit sa induca teama in cetateni. Ce rol avea armata scoasa , pe strazi, sa sperie cetatenii sau Covid-ul ? Nici in America, nu au fost atat de uriase amenzile, unde pentru prima abatere plateai doar 100 de dolari .Pai intr-o tara saraca ca Romania cu un salariu minim de 2 mii de lei tu esti ticalos si dai amenzi de 5 sau 10 mii . Nefericitii astia trebuie sa isi amaneteze casa sa plateasca guvernului PNL amenzile. O alta intrebare este , cum este posibil ca niste mari experti din guvern sa dea asemenea legi fara o baza legala, cu multe lacune si erori ?
  • +2 (6 voturi)    
   oare (Joi, 7 mai 2020, 6:11)

   xox [utilizator] i-a raspuns lui Raka

   Cred ca ar fi mai ieftin ca lumea sa respecte regulile si sa stea in casa atat cat ordonantele militare functineaza. De ce trebuie sa ne lamentam mereu ca sunt scumpe amenzile si nu respectam regulile.

   Hai sa iesim din starea asta de lamentare patetica balcanica.
   • +2 (2 voturi)    
    PNL sa citeasca si sa respecte constitutia (Joi, 7 mai 2020, 11:09)

    Raka [utilizator] i-a raspuns lui xox

    Nu ar fi mai bine sa inceteze cu vagabonteala si expertii lor sa fi dat niste legi care sa respecte consitutia si nu niste golaneli abjecte menite sa ii stoarca pe romani de bani, in acelasi timp lasand granitele deschise pentru toti infractorii si prostituatele veniti din tarile cu risc de Covid. Mii de abuzuri ai politistilor au bagat spaima in populatie. Guvernul nu a venit in sprijinul cetatenilor ci a profitat de pandemie pentru a-i jecmani si a-i determina sa isi vanda casa sa le plateasca PNL-ului amenzile.
 • -4 (6 voturi)    
  Prostie si Incompetenta peste tot (Joi, 7 mai 2020, 0:51)

  Popcea [utilizator]

  Bai frate, daca tot dai o lege foarte importanta pentru toata lumea, si pentru PSD-isti, si pt PNL-isti, si pt bashitzii de CCR-isti, si pentru Shorosisti.... strange draqului pe toti aia mai luminati de la fiecare, sa stea intr-un birou si sa faca o zi intreaga alea 10 fraze din lege, sa le faca bine, in asa fel incat nimeni sa nu aiba ceva de comentat mai tarziu si sa si le asume toti. E important pt toata lumea, coronavirusul nu se uita la politica, poate omora si pe mama lu' Dorneanu si pe matusa lu' Orban, si pe bunica lu' Ciolacu dar si pe tatal meu. Asa ca trebuia sa se inteleaga dreaqului, ca e despre viata si moarte. Pt cacaturi de politica se pot injura dupa aia.
  Trecand peste incompetenta juridica a PNL si rautatea PSD+CCR, intr-un final Romania sta bine de tot in comparatie cu alte tari. La imbolnaviri si la morti per milion de locuitori suntem cu un ordin de marime sub Italia, Spania, Franta, Belgia si slte tari cu super sisteme de sanatate. Amenzile mari date chiar la inceput ne-au facut sa stam in case. Poate a fost vorba si de putin noroc, dar in mica masura. Ca acum nu se vor plati amenzile sau se vor cere banii inapoi, asta e mai putin important. Scopul a fost atins. Decizia a fost buna, juristii au fost de rahat.
  Problema va fi de acum incolo, cand toti conationalii vor iesi cu manelele pe strazi si vor rade politistilor in nas, ca le-a spus lor CCR ca amenda nu trebuie platita. Cumparati-va masti, manusi, dezinfectanti... pregatiti-va ca vine valul doi. Acum 100 de ani, la gripa spaniola, valul doi a facut ravagii.
 • 0 (6 voturi)    
  Putem sa facem miting la casa avocatului poporului (Joi, 7 mai 2020, 1:05)

  Popcea [utilizator]

  Deci, daca nu mai sunt amenzi, ce-ar fi sa ne intalnim toti in fata casei avocatului poporului, fara masti, fara declaratii, sa tusim cat putem atunci cand iese, pt ca nu ne poate face politia nimic. Apoi mergem dupa ea, la servici, la magazin, o salutam prietenosi de la mai putin de un metru, tusim sau stranutam ... daca ne vine ;). Eu zic ca d-na Renate Weber, batrana si obeza cum o vad, probabil si cu hipertensiune sau diabet, e in grupa maxima de risc. De ce sa nu se bucure ea de victorie intr-o sectie ATI dintr-un spital bucurestean? Mai bine o vad pe doamna Renate Weber la ATI decat pe tatal meu, nu-i asa?
 • 0 (6 voturi)    
  Deci zecile de milioane de euro (Joi, 7 mai 2020, 1:24)

  TheFreeOne [utilizator]

  Nu mai ajung la catedrale?
  Nu mai ajung la medici?

  Daca eram medic, ieseam in strada sa imi dea banii promisi. Si daca nu, emigram!
 • -1 (3 voturi)    
  Oare acum au judecat bine? (Joi, 7 mai 2020, 6:07)

  tontu [utilizator]

  Dupa ce CEDO ne-a spus ca CCR a judecat gresit in cazul Kovesi ne punem firesc intrebarea: oare acum a judecat bine? Normal ar fi fost ca dupa decizia CEDO niste membri CCR sa demisioneze pentru ca au compromis credibilitatea institutiei.
 • -1 (5 voturi)    
  CCR (Joi, 7 mai 2020, 6:07)

  xox [utilizator]

  Cred ca cel mai bine pentru Romania ar fi ca CCR sa fie desfiintata. Este clar ca aceasta institutie este politizata si ia decizii in functie de interesele personale si ale celor care ii sustin politic.

  Ma intreb in toata nebunia asta cu pandemia cum sa incurajezi oameni care incalca legea ca nu poti sa ii amendezi. Ca este amenda prea mare.Care este logica amenzilor? Oare aceste amenzi nu se dau cu scopul ca sa ne protejeze.
 • +2 (4 voturi)    
  Exact ce s-a anticipat (Joi, 7 mai 2020, 7:56)

  TinuF [utilizator]

  Adevarul ca ordonanta cu amenzile a fost foarte prost facuta si fara reguli clare si cu valori ale amenzilor foarte mari raportate la veniturile populatiei. Nu s-au mentionat abaterile pt incadrarea la minimum, respectiv maximul amenzilor. Masura aplicarii amenzilor a fost buna, dar gandita la nimereala. "Graba strica treaba!"
 • -2 (4 voturi)    
  CCR este umbrela de protectie a infractorilor (Joi, 7 mai 2020, 8:30)

  Coresponedntu [utilizator]

  Trebuie desfiintata si reinfiintata cu oameni noi si dupa o reforma legislativa constitutionala.
 • -2 (4 voturi)    
  observ (Joi, 7 mai 2020, 8:40)

  liviu_ [utilizator]

  o empatizare aproape fara preecdent cu aia care INCALCA LEGEA !!!

  vai saracu ce amenda a primit pentru ca a INCALCAT LEGEA si (potential) a transmis virusul la alti oameni!

  pai aia care au respectat legea nu au patit nimic! nu puteau face toti la fel!

  este trist si dezarmant cum lumea se bucura cand infractorii scapa de peseapsa!
  efectiv tara asta este iubitoare de infractori si nu stiu daca mai are vreo sansa sa supravietuiasca in urmatorii 30-50 de ani daca va continua in stilul asta!

  da na... sa fim fericiti, macar niste nesimtiti care au imbolnavit alti oameni nevinovati au scapat de amenzi... URAAAAA!!!
 • 0 (4 voturi)    
  Fereasca (Joi, 7 mai 2020, 10:05)

  Costi888 [utilizator]

  Sfantul sa mai vina vreo pandemie prin toamna.. nu mai sta nici naiba in casa. La revedere. Este un antecedent periculos. Ar fi trebuit cumva injumatatite sau whatever.. dar nu anulate de tot
 • +2 (2 voturi)    
  Astept sa apara Velea sau Arafat cu o dezmintire (Joi, 7 mai 2020, 11:23)

  MakeRoGreatAgain [utilizator]

  "Vreau sa asigur pe toti romanii sa stea linistiti si ca totul a fost planificat, am facut special legea aiurea ca sa speriem lumea sa stea in casa, si sa le dam banii de amenda inapoi"
 • -2 (2 voturi)    
  Dpmdv (Joi, 7 mai 2020, 11:54)

  Costi888 [utilizator]

  O decizie politica de cea mai joasa speta :))) ciudat cum vine la 2 zile de la decizia CEDO prin care se declara ca destituirea lui Kovesi a fost abuziva
 • -3 (3 voturi)    
  Populismul la putere. (Joi, 7 mai 2020, 12:59)

  clint [utilizator]

  La noi nici parcarile nu pot fi reglementate. Hai sa zicem ca daca amendezi oamenii care parcheaza prost, vor spune: "pai faceti parcari intai", ceea ce e mai greu la noi.
  Dar pe timp de pandemie, sa nu respecti regulile este pur si simplu teribilism prostesc. E ca si cum nu ai purta centura, ca sa ramanem in registrul auto. Nu exista nici macar un argument pentru a nu purta centura. La fel si cu masurile anti-coronavirus. Sa nu sanctionezi asta, e populism prostesc. Insa la noi s-a creat o miscare foarte dubioasa de contestare a autoritatilor si a masurilor luate in pandemie. Nu mai vorbesc despre respectul si grija pentru ceilalti pe care il arata "bravii si neinfircatii" ne-purtatori de masca.
 • 0 (0 voturi)    
  Amenzile (Duminică, 10 mai 2020, 4:42)

  Namaste [utilizator]

  ucid!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by