​Țările europene au început în această săptămână să adopte, treptat, măsuri de relaxare a restricțiilor impuse de epidemia de coronavirus. Italia a intrat de luni în așa-numita „fază a doua a carantinei” și a ridicat parțial restricțiile de călătorie.

Milano, Italia, după ridicarea parțială a restricțiilor de circulațieFoto: Carlo Cozzoli/ PA Images/ Profimedia Images

Italia a înregistrat până acum 210 mii de cazuri de îmbolnăviri de COVID-19 și 28 de mii de decese. Începând de luni, Italia a ridicat parțial restricțiile.

Italienii pot călători în interiorul regiunilor pentru a-și vizita rudele, dar numai cu condiția să poarte măști. Călătoriile între regiuni sunt în continuare interzise, cu excepția situațiilor în care acestea sunt necesare în interes de serviciu, pentru motive de sănătate sau pentru situații de urgență. Cu toate acestea, suprapopularea autobuzelor a fost ținută sub control spune agenția ANSA.

În același timp, școlile, saloanele de înfrumusețare sălile de gimnastică și alte activități comerciale au rămas închise. Restaurantele s-au deschis dar doar pentru a vinde în regim „take away”. Serviciile funerare sunt permise cu prezența a până la 15 persoane, dar cu condiția ca acestea să poarte mască.

Potrivit unui articol din The Guardian, există totuși multă frustrare printre localnici care consideră primele măsuri de ridicare a restricțiilor insuficiente pentru a salva economia și „sănătatea mintală a italienilor”.

Gara Centrală din Milano. FOTO Carlo Cozzoli via Profimedia Images

Gara Centrală din Milano

Milano

Milano, Italia

Bergamo, Italia