​​Ministrul Economiei al Italiei, Roberto Gualtieri, a declarat marți că este încrezător că Italia va primi cel puţin 100 de miliarde de euro din noul fond european de redresare pentru a ajuta economia să revină din criza coronavirusului, scrie Reuters.

Austrada Italia goalaFoto: Captura YouTube

Liderii europeni negociază crearea unui fond în valoare de cel puțin 1 trilion de euro pentru a stimula economiile lovite de pandemie.

"Sunt încrezător că cel puțin 100 de miliarde de euro ar putea fi folosiți pentru țara noastră prin intermediul fondului de redresare", a declarat Gualtieri în Parlamentul italian.

Italia mai speră că aceste fonduri vor veni sub formă de subvenţii, nu împrumuturi şi că vor putea fi accesate între iunie şi septembrie.

„Nu credem că putem aștepta până în 2021 pentru ca acest instrument să fie pus în funcţiune", a mai spus Gualitieri.

El a adăugat că, în plus, Italia speră să mai obţină 20 de miliarde de euro din noua schemă europeană pentru scăderea riscurilor de șomaj și 40 de miliarde de euro din împrumuturi de la Banca Europeană de Investiții.

Italia este una dintre cele mai afectate ţări europene de pandemia coronavirusului, cu peste 213.000 de persoane infectate cu COVD-19 şi peste 29.300 de decese.