Letonia a înregistrat prima zi fără noi cazuri de COVID-19 de la începutul epidemiei de coronavirus, au anunțat marţi autorităţile din domeniul sanitar din ţara baltică, scrie Agerpres, citând Xinhua.

Testare Covid-19Foto: pixabay.com

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Letonia a afirmat că niciunul dintre testele pentru COVID-19 efectuate în ultimele 24 de ore nu a ieşit pozitiv.

Cu toate acestea, un pacient în vârstă infectat cu coronavirus a decedat, ridicând la 17 numărul total de decese provocate de COVID-19 în Letonia.

Până în prezent, Letonia a raportat 896 de cazuri confirmate de coronavirus şi 348 de pacienţi vindecaţi. De asemenea, 98 de pacienţi cu COVID-19 au fost externaţi.

Letonia a raportat primul caz de COVID-19 în 2 martie. În încercarea de a stopa răspândirea coronavirusului, Letonia a decretat stare de urgenţă naţională în 13 martie, care a fost prelungită în aprilie până pe 12 mai. În această săptămână, guvernul leton va începe să revizuiască unele dintre restricţiile impuse ca parte a luptei împotriva COVID-19.