​Statele Unite au raportat luni 1.015 de decese provocate de COVID-19 în ultimele 24 de ore, cel mai scăzut bilanţ din ultima lună, conform datelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins, transmite AFP, citată de Agerpres. SUA înregistrează cel mai ridicat număr de persoane diagnosticate cu COVID-19, cu aproape 1.2 milioane de cazuri raportate oficial.

Coronavirus SUAFoto: Alexander Rector/National Guard / Zuma Press / Profimedia

Bilanţul total al deceselor a ajuns la 68.689, menţinând SUA pe primul loc la nivel global. Raportările zilnice ale morţilor nu au scăzut sub 1.000 de cazuri de la începutul lunii aprilie.

De la jumătatea lunii aprilie, SUA se află într-o zonă de "platou" de unde cu greu coboară.

Administraţia preşedintelui Donald Trump prevede aproape o dublare a numărului zilnic al deceselor provocate de pandemia noului coronavirus până la 1 iunie, potrivit unui raport despre care au scris luni New York Times şi Washington Post.

Documentul estimează peste 3.000 de decese şi 200.000 de noi cazuri de îmbolnăviri zilnice până la această dată, în contextul în care unele state au început să renunţe treptat la restricţiile impuse populaţiei.

SUA înregistrează cel mai ridicat număr de persoane diagnosticate cu COVID-19, cu aproape 1.2 milioane de cazuri raportate oficial. Un total de 187.180 de persoane infectate au fost declarate vindecate.