Bilanţul deceselor cauzate de COVID-19 în Regatul Unit a crescut cu 288, ajungând la 28.734, potrivit cifrelor anunţate luni de ministrul britanic al sănătăţii, Matt Hancock, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Coronavirus Marea BritanieFoto: Martyn Wheatley / Zuma Press / Profimedia

Numărul deceselor a fost cel mai mic de la sfârşitul lunii martie, a menţionat ministrul britanic, adăugând că se aşteaptă ca în următoarele zile să se înregistreze o creştere.

În Regatul Unit, izolarea a fost decretată la 23 martie şi prelungită până joi, dată la care ar urma să fie reevaluată. Premierul Boris Johnson urmează să prezinte duminică un plan de ieşire graduală din izolare.

Închiderea cantinelor în companii, reducerea numărului de birouri comune şi curăţenie suplimentară se numără printre măsurile analizate de guvernul condus de Boris Johnson pentru a le permite companiilor să îşi reia activităţile.

Angajaţii în contact cu publicul vor trebui să fie protejaţi de ecrane de plastic, iar cei care pot lucra de acasă sunt încurajaţi să continue să facă acest lucru, conform recomandărilor. Salariaţii care trebuie neapărat să se deplaseze la birou sunt încurajaţi să lucreze în orare decalate, pentru a se evita aglomerarea metrourilor şi trenurilor de navetişti.

De la începutul izolării, guvernul le transmite periodic britanicilor "să rămână acasă" şi să evite "orice deplasare neesenţială"