Uniunea Europeană s-a angajat luni să finanţeze cu 1 miliard de euro iniţiativa de cercetare globală a vaccinurilor și tratamentul pentru coronavirus, a declarat şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Franţa şi Germania au anunţat că vor contribui cu 500 milioane euro, respectiv 525 milioane euro, scrie Reuters.

Test coronavirusFoto: Mohd RASFAN / AFP / Profimedia

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a solicitat ca orice tratament dezvoltat să fie disponibil pentru toată lumea, ceea ce Organizația Mondială a Sănătății a sublianiat că ar fi o provocare.

De asemenea, cancelarul Angela Merkel a declarat luni că Germania va contribui cu 525 de milioane de euro la această strângere de fonduri globală dedicată dezvoltării unui vaccin împotriva coronavirus.

Iar, preşedintele Emmanuel Macron a declarat că Franța va contribui cu 500 de milioane de euro la această iniţiativă, numită şi ACT-A prin care liderii modinali îşi propun să strângă în total 7,5 miliarde de euro, într-un fond dedicat cercetării pentru descoperirea de vaccinuri şi tratamente anti COVID-19.